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시장보고서
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감자 섬유 시장 : 기회, 성장 동인, 산업 동향 분석 및 예측(2024-2032년)Potato fiber Market, Opportunity, Growth Drivers, Industry Trend Analysis and Forecast, 2024-2032 |
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세계 감자 섬유 시장은 2023년 5억 1,510만 달러로 평가되었고, 2024년부터 2032년까지 연평균 4.8% 이상의 성장률을 보일 것으로 예상됩니다.
감자에서 추출한 감자 섬유는 많은 식품에서 기능성 성분으로 작용합니다. 식이섬유 함량을 높일 뿐만 아니라 식감을 개선하고 보습력을 높입니다.
업계에서 중요한 트렌드가 나타나고 있는데, 특히 건강 지향적인 글루텐 프리 제품에서 감자 섬유의 사용이 증가하고 있습니다. 이러한 추세는 식이섬유와 클린 라벨 식품에 대한 소비자의 선호도가 높아지면서 크게 증가하고 있습니다. 미국 농무부 자료에 따르면, 지난 5년간 식이섬유 수요는 15% 증가했습니다. 시장에서는 구운 식품, 스낵, 육류 대체품 등 다양한 분야에서 감자 섬유의 식감 개선과 영양 강화의 이점을 누릴 수 있습니다.
예측에 따르면 감자 섬유 시장의 음료 및 식품 부문은 연평균 약 4.7%의 연평균 복합 성장률(CAGR)로 성장하여 2032년까지 시장 규모가 5억 4,250만 달러에 달할 것으로 예상됩니다. 음료 및 식품 분야에서 감자 섬유의 적용 범위가 확대되는 것은 분명합니다. 빵과 머핀과 같은 제과류는 식감을 개선하고 식이섬유를 증가시키기 위해 감자 섬유의 사용이 증가하고 있습니다. 마찬가지로, 스낵과 과자류도 보습과 편안한 입맛을 위해 감자 섬유를 활용하고 있습니다.
감자 섬유 시장의 주축인 슈퍼마켓과 대형마트는 연평균 약 4.3%의 성장률을 보이며 2032년 시장 규모가 2억 9,090만 달러에 달할 것으로 예상됩니다. 그들의 광범위한 범위와 소비자 접근성 덕분에 이들은 중요한 존재가 되었습니다. 이 대형 소매업체들은 특히 건강 지향적이고 글루텐을 먹지 않는 소비자들을 위해 감자 섬유가 강화된 다양한 식품을 취급하고 있습니다.
유럽의 감자 섬유 시장은 2024년부터 2032년까지 4.3%의 연평균 복합 성장률(CAGR)로 약 2억 2,010만 달러의 산업 규모에 도달할 것으로 예상됩니다. 이러한 성장의 원동력은 건강 지향적인 고섬유질 식품에 대한 소비자 수요 증가에 기인합니다. 유럽의 영양과 식이섬유에 대한 관심은 베이커리 제품에서 스낵과 육류 대체품에 이르기까지 감자 섬유의 다양한 용도에서 잘 드러납니다.
The Global Potato Fiber Market was valued at USD 515.1 million in 2023, and projections indicate a growth rate of over 4.8% CAGR from 2024 to 2032. Potato fiber, derived from potatoes, acts as a functional ingredient in numerous food products. Beyond enhancing dietary fiber content, it also improves texture and boosts moisture retention.
Significant trends are emerging in the industry, particularly the increasing use of potato fiber in health-oriented and gluten-free products. This trend is largely driven by the growing appetite of consumers for dietary fiber and clean-label ingredients. Data from the USDA highlights a 15% increase in dietary fiber demand over the past five years. The market's applications are diverse, spanning baked goods, snacks, and meat alternatives, all benefiting from potato fiber's texture enhancement and nutritional boost.
The overall industry is bifurcated on the basis of type, nature, application, distribution channel, and region.
Forecasts suggest that the food and beverages segment of the potato fiber market will grow at a CAGR of around 4.7%, reaching a market size of USD 542.5 million by 2032. The expanding scope of potato fiber within the food and beverages sector is evident. Baked goods, such as bread and muffins, are increasingly using potato fiber for texture enhancement and dietary fiber boost. Similarly, snacks and confectioneries leverage potato fiber for its moisture retention and pleasing mouthfeel.
Supermarkets and hypermarkets, pivotal players in the potato fiber market, are projected to grow at a CAGR of around 4.3%, reaching a market size of USD 290.9 million by 2032. Their vast reach and consumer accessibility make them crucial. These retail giants also prominently feature a diverse range of food products, especially those enriched with potato fiber for catering to health-conscious and gluten-free consumers.
Europe potato fiber market is set to reach an industry size of about USD 220.1 million, with a CAGR of 4.3% from 2024 to 2032. The growth is fueled by rising consumer demand for health-focused, high-fiber food options. Europe's dedication to nutrition and dietary fiber is showcased in its varied applications of potato fiber, from bakery items to snacks and meat substitutes.