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시장보고서
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프로안토시아니딘 시장, 기회, 성장 촉진요인, 산업 동향 분석 및 예측(2024-2032년)Proanthocyanidins Market, Opportunity, Growth Drivers, Industry Trend Analysis and Forecast, 2024-2032 |
세계 프로안토시아니딘 시장은 2023년 102억 달러에 달할 것으로 예상되며, 2024년부터 2032년까지 연평균 5.1% 성장할 것으로 예상됩니다.
카카오콩, 적포도주, 초콜릿, 사과 등의 식품에 함유된 프로안토시아니딘은 강력한 항산화 작용을 하는 것으로 알려져 있습니다. 에피카테킨과 카테킨과 같은 단량체로 구성된 이 화합물은 프로시아니딘 또는 응축 탄닌이라고도 합니다. 꽃과 과일에 파란색, 보라색, 빨간색의 색을 부여하고 씨앗과 나무 껍질의 외피에 농축되어 있습니다. 주요 추출 방법에는 기계적 추출, 액체/액체 추출, 효소, 초음파 처리, 전자 레인지 등이 있습니다. 미국 농무부는 미국인의 평균 섭취량을 하루 53.6mg으로 보고했으며, NIH는 임상시험에서 산화 스트레스 지표가 20 % 감소했다고 지적했습니다.
소나무 껍질 추출물 부문은 2023년 52억 달러에 달하고, 2032년까지 5.0%의 CAGR을 기록할 것으로 예상됩니다. 이러한 성장은 피부 탄력, 심혈관 건강 및 인지 기능을 지원하는 항산화 특성으로 인해 인지도가 높아졌기 때문입니다. 건강기능식품 산업의 성장과 함께 건강기능식품 및 기능성 식품의 천연 성분에 대한 수요가 이 분야를 주도하고 있습니다. 소나무 껍질 추출물의 만성질환 관리 및 건강 증진에 대한 효능을 검증하는 연구들이 이러한 추세를 뒷받침하고 있습니다.
B형 부문은 2024년 68억 달러에 달할 것으로 예상되며, 2024년부터 2032년까지 4.9%의 CAGR을 기록할 것으로 예측됩니다. 이러한 성장은 항염증 및 항산화 효과로 잘 알려진 B형 프로안토시아니딘에 대한 수요가 의약품, 화장품 및 건강보조식품에 대한 수요에 의해 주도되고 있습니다. 심혈관 건강, 피부 보호 등 B형 프로안토시아니딘의 건강 효과에 대한 소비자의 인식이 이러한 수요를 견인하고 있습니다. 다양한 분야에서 식물 유래 성분에 대한 관심이 꾸준한 성장을 뒷받침하고 있습니다.
아시아태평양의 프로안토시아니딘 부문은 크게 성장하여 2023년 16억 달러에 달하고, 2024년부터 2032년까지 연평균 5.4%의 성장률을 기록할 것으로 예상됩니다. 이러한 성장은 특히 중국, 인도, 일본 소비자의 건강 효과에 대한 인식, 특히 예방적 건강 관리와 자연 요법에 대한 관심에 의해 주도되고 있습니다. 건강보조식품 및 기능성 식품 산업의 확대와 식물성 원료에 대한 수요 증가가 이러한 성장에 기여하고 있습니다. 가처분 소득이 높고 건강 정보에 대한 접근성이 높은 중산층이 증가함에 따라 화장품, 건강기능식품, 의약품에 대한 프로안토시아니딘의 수요가 증가하고 있습니다.
The Global Proanthocyanidins Market reached USD 10.2 billion in 2023 and is projected to grow at a CAGR of 5.1% from 2024 to 2032. Proanthocyanidins, found in foods like cacao beans, red wine, chocolate, and apples are known for their strong antioxidant properties. These compounds, composed of monomers such as epicatechin and catechin, are also called procyanidins or condensed tannins. They give blue, purple, or red colors to flowers and fruits and are concentrated in the outer skin of seeds and tree barks. Major extraction methods include mechanical, liquid/liquid extraction, enzyme, ultrasound treatments, and microwave. The USDA reports an average intake of 53.6 mg per day in the American diet, while the NIH notes a 20% reduction in oxidative stress markers in clinical studies.
The overall proanthocyanidins industry is classified based on the source, type, application, and region.
The pine bark extract segment is set to reach USD 5.2 billion in 2023, with a 5.0% CAGR by 2032. This growth is due to awareness of its antioxidant properties, which support skin elasticity, cardiovascular health, and cognitive function. The demand for natural ingredients in nutraceuticals and functional foods, along with the dietary supplement industry's expansion, drives this segment. Research validating pine bark extract's efficacy in managing chronic conditions and promoting well-being supports this trend.
The type B segment is projected to reach USD 6.8 billion in 2024, with a 4.9% CAGR from 2024 to 2032. This growth is driven by demand for type B proanthocyanidins, known for their anti-inflammatory and antioxidant properties, used in pharmaceuticals, cosmetics, and nutraceuticals. Consumer awareness of their health benefits, such as cardiovascular health and skin protection, fuels this demand. The interest in plant-based ingredients across sectors supports steady growth.
The Asia Pacific proanthocyanidins sector is expected to grow significantly, reaching USD 1.6 billion in 2023 with a 5.4% CAGR from 2024 to 2032. This growth is driven by consumer awareness of health benefits, particularly in China, India, and Japan, where preventive healthcare and natural remedies are gaining focus. The expanding nutraceutical and functional food industries and the rising demand for plant-based ingredients contribute to this growth. The region's growing middle class, with higher disposable incomes and access to health information, amplifies the demand for proanthocyanidins in cosmetics, dietary supplements, and pharmaceuticals.