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생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장 : 원재료 유형별, 제품 유형별, 유통 채널별, 지역별(2025-2033년)

Biodegradable Food Service Disposables Market Report by Raw Material Type, Product Type, Distribution Channel (Business to Business, Business to Customer ), and Region 2025-2033

발행일: | 리서치사: IMARC | 페이지 정보: 영문 137 Pages | 배송안내 : 2-3일 (영업일 기준)

    
    
    




※ 본 상품은 영문 자료로 한글과 영문 목차에 불일치하는 내용이 있을 경우 영문을 우선합니다. 정확한 검토를 위해 영문 목차를 참고해주시기 바랍니다.

세계의 생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장 규모는 2024년 81억 달러에 달했습니다. IMARC Group은 향후 시장이 2033년까지 125억 달러에 이를 전망이며, 2025년부터 2033년까지 4.9%의 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 예측했습니다. 소비자 의식 증가, 플라스틱 및 종이 일회용 제품 폐기 문제 증가, 플라스틱 컵 사용 금지령 증가는 시장을 견인하는 주요 요인 중 일부입니다.

플라스틱 및 종이 일회용품의 폐기 문제 증가는 현재 생분해성 푸드서비스용 일회용품의 주요 촉진요인 중 하나가 되고 있습니다. 플라스틱과 종이로 만들어진 일회용품은 지자체에게 비용이 많이 드는 폐기물 오염 문제를 일으키기 때문에 비생분해성 재료에 비해 생분해성 대체품에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 또한 생분해성 일회용품은 환경에 악영향을 미치지 않고 매립지에 자연적으로 버릴 수 있기 때문에 시장 성장에 기여하고 있습니다.

이 보고서는 시장 구조, 주요 기업의 시장 점유율, 주요 기업 시장 상황 분석, 주요 성공 전략, 경쟁 대시 보드, 기업 평가 사분면 등의 경쟁 분석을 수행합니다. 또한 주요 기업의 상세 프로파일도 제공합니다. 시장 구조는 세분화되어 있으며 크고 작은 다양한 기업이 진입하고 있습니다. 생분해성 푸드서비스용 일회용품 산업은 유통망에 접근하기 쉽고 자본 투자가 적기 때문에 신규 진출이 많습니다. 또한 생분해성 푸드서비스용 일회용품 산업에서는 제품 차별화 및 전환 비용이 낮습니다.

생분해성 푸드서비스용 일회용품이란?

생분해성 푸드서비스용 일회용품은 그릇, 트레이, 빨대, 병, 외식용 랩, 꼬치 등 수많은 식기류로 구성되어 있습니다. 종이, 사탕수수 섬유, 옥수수 전분, 밀, 밀기울 등 자연적으로 존재하는 다양한 물질로 제조됩니다. 편리하고 가볍고 비용 효율적이며 다양한 크기, 모양, 색상이 폭넓게 나와 있습니다. 또한 지속 가능하고 환경으로의 폐기도 쉽고 식품 오염 위험을 줄이는 데 도움이 됩니다. 이에 더해 대장균, 리스테리아균, 캄필로박터, 클로스트리듐 퍼플링겐스, 노로바이러스 등 다양한 식중독의 예방에도 도움이 되고 있습니다.

COVID-19의 영향 :

COVID-19 팬데믹의 발생은 생분해성 푸드서비스용 일회용품 산업에 심각한 문제를 일으켰고 많은 국가에서 전례없는 과제를 부과했습니다. 전염병으로 인한 항구 폐쇄, 수많은 무역 제한, 공급망 혼란이 세계에서 발생하여 원료 부족과 원가 가격 상승을 초래했습니다. 이 외에도 제조 장치의 폐쇄로 생분해성 일회용품의 생산이 중단되었습니다. 또한 레스토랑, 카페, 펍 및 기타 외식 체인의 폐쇄로 세계의 일회용품에 대한 수요가 감소했습니다. 이 밖에 코로나 바이러스의 만연을 두려워 원재료의 수출입이 제한되었습니다. 국경 폐쇄는 공급망을 확장하는 기업들에게 다양한 과제를 야기하여 기업 수익에 막대한 손실을 가져왔습니다. 세계에서 엄격한 이동 및 도항 금지령이 내려진 것으로, 생분해성 푸드서비스용 일회용품 수요가 방해되었습니다. 그러나 여러 나라의 통치기관이 봉쇄를 재개하고 있어 향후 수년간은 세계에서 생분해성 일회용품의 매출이 증가할 것으로 예측되고 있습니다. 게다가, 팬데믹 후, 다양한 식품 반입 서비스는 식품의 안전과 위생을 보장하기 위해 일회용 커트러리 포장을 이용합니다.

생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장 경향 :

현재 비생분해성 제품인 플라스틱의 폐기 문제가 증가하고 있는 것은 시장 성장에 기여하는 중요한 요인 중 하나입니다. 또한, 위생과 안전을 유지하는 데 도움이 되는 친환경 제품의 사용에 대한 소비자 의식 증가는 업계 투자자들에게 유리한 성장 기회를 제공합니다. 이와는 별도로 다양한 국가의 행정기관이 플라스틱 컵의 사용 금지를 부과함으로써 생분해성 일회용품의 채용을 장려하고 있어, 긍정적인 시장 전망을 제공합니다. 이 외에도 생분해성 푸드서비스용 일회용품 제조에 사용되는 원료를 널리 사용하기 쉽고 시장 성장을 강화하고 있습니다. 또한 세계 종이 및 플라스틱 일회용 재활용 시설이 부족하기 때문에 생분해성 대체품에 대한 관심이 높아지고 있는 것도 시장 성장을 뒷받침하고 있습니다. 이에 더해 세계 대중들 사이에서 RTE(ready-to-eat) 제품 수요가 높아지고 있기 때문에 식품 및 음료(F&B) 업계에서 생분해성 일회용품의 채용이 증가하고 있는 것도 시장에 긍정적인 영향을 주고 있습니다.

이 보고서에서 다루는 주요 질문

  • 세계의 생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장 규모는?(2024년)
  • 세계 생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장의 예상 성장률은?(2025-2033년)
  • 세계의 생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장을 견인하는 주요 요인은?
  • 세계의 생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장에 대한 COVID-19의 영향은?
  • 세계 생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장의 제품 유형별 내역은?
  • 세계 생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장의 원재료 유형별 내역은?
  • 세계 생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장의 유통 채널별 내역은?
  • 세계 생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장의 주요 지역은?

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위 및 조사 방법

  • 조사의 목적
  • 이해관계자
  • 데이터 소스
    • 1차 정보
    • 2차 정보
  • 시장 추정
    • 상향식 접근
    • 하향식 접근
  • 예측 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 서문

  • 개요
  • 주요 업계 동향

제5장 세계의 생분해성 푸드서비스용 일회용품 시장

  • 시장 개요
  • 시장 실적
  • COVID-19의 영향
  • 시장 내역 : 지역별
  • 시장 내역 : 원재료 유형별
  • 시장 내역 : 제품 유형별
  • 시장 내역 : 유통 채널별
  • 시장 예측
  • SWOT 분석
    • 개요
    • 강점
    • 약점
    • 기회
    • 위협
  • 밸류체인 분석
    • 개요
    • 원재료 조달
    • 제조
    • 유통
    • 소매
    • 최종 용도
  • Porter's Five Forces 분석
    • 개요
    • 구매자의 협상력
    • 공급기업의 협상력
    • 경쟁도
    • 신규 참가업체의 위협
    • 대체품의 위협
  • 가격 분석

제6장 시장 내역 : 지역별

  • 유럽
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 북미
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 아시아태평양
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 중동 및 아프리카
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 라틴아메리카
    • 시장 동향
    • 시장 예측

제7장 시장 내역 : 원재료 유형별

  • 펄프 및 종이
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 바이오폴리머
    • 시장 동향
    • 시장 예측
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 목재
    • 시장 동향
    • 시장 예측

제8장 시장 내역 : 제품 유형별

    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 클램쉘 용기
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 플레이트
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 커트러리
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 기타
    • 시장 동향
    • 시장 예측

제9장 시장 내역 : 유통 채널별

  • 기업간 거래(B2B)
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 비즈니스 대 고객(B2C)
    • 시장 동향
    • 시장 예측
    • 시장 내역 : 유통 채널별
      • 슈퍼마켓 및 하이퍼마켓
        • 시장 동향
        • 시장 예측
      • 온라인 스토어
        • 시장 동향
        • 시장 예측
      • 기타
        • 시장 동향
        • 시장 예측

제10장 경쟁 구도

  • 시장 구조
  • 주요 기업

제11장 생분해성 푸드서비스용 일회용품의 제조 공정

  • 제품 개요
  • 원재료 요건
  • 제조 공정
  • 주요 성공 요인 및 위험 요인

제12장 주요 기업 프로파일

AJY 25.03.10

The global biodegradable food service disposables market size reached USD 8.1 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 12.5 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.9% during 2025-2033. The growing consumer awareness, increasing disposal issues of plastic and paper disposables, and rising ban on plastic cups represent some of the key factors driving the market.Rising Issues of Plastic and Paper Disposables Impelling Market Growth

The rising disposal issues of plastic and paper disposables currently represent one of the primary drivers of biodegradable food service disposables. The plastic and paper disposables cause costly waste contamination problems for local authorities, which in turn, is catalyzing the demand for biodegradable alternatives as compared to non-biodegradable materials. In addition, biodegradable disposables can be disposed into landfills naturally without creating any negative impact on the environment, which is contributing to the growth of the market.

Competitive analysis such as market structure, market share by key players, player positioning, top winning strategies, competitive dashboard, and company evaluation quadrant has been covered in the report. Also, detailed profiles of all major companies have been provided. The market structure is fragmented with several small and large players operating in the industry. The volume of new entrants is high in the biodegradable food service disposables industry due to the easy access to distribution network and low capital investment. In addition, the product differentiation and switching costs are low in the biodegradable food service disposables industry.

What are Biodegradable Food Service Disposables?

Biodegradable food service disposables comprise numerous tableware, such as bowls, trays, straws, bottles, food service wraps, and skewers. They are manufactured from various naturally occurring substances, including paper, sugarcane fiber, corn starch, wheat, and bran. They are convenient, lightweight, cost-effective, and widely available in different sizes, shapes, and colors. They are also sustainable and easily disposed of in the environment and aid in reducing the risk of food contamination. Besides this, they assist in preventing various foodborne diseases, such as E. coli, listeria, campylobacter, clostridium perfringens, and norovirus, among individuals across the globe.

COVID-19 Impact:

The COVID-19 pandemic outbreak has caused a severe problem for the biodegradable food service disposables industry and imposed unprecedented challenges on numerous countries. There was a closure of ports, numerous trade restrictions, and supply chain disruptions across the globe due to the pandemic, which caused shortages and high raw materials prices. In addition to this, the production of biodegradable disposables was halted on account of the closure of manufacturing units. Moreover, shut down of restaurants, cafes, pubs, and other food service chains has led to a decline in the demand for disposables around the world. Besides this, exports and imports of raw materials were restricted due to the fear of the widespread coronavirus. Border closures caused various challenges for companies with extended supply chains and led to huge losses in revenues for a firm. The imposition of stringent movement and travel bans across the globe has hampered the demand for biodegradable food service disposables. However, governing agencies of various countries have reopened the lockdown, which is projected to increase the sales of biodegradable disposables around the world in the coming years. Additionally, post-pandemic, various food takeaway services are utilizing disposable cutleries packaging to ensure the safety and hygiene of food products.

Biodegradable Food Service Disposables Market Trends:

At present, the increasing disposal issues of plastic, as it is a non-biodegradable product, represents one of the key factors contributing to the growth of the market. Additionally, the rising consumer awareness about utilizing environment friendly products that assist in maintaining hygiene and safety is offering lucrative growth opportunities to industry investors. Apart from this, governing agencies of various countries are encouraging the adoption of biodegradable disposables by imposing a ban on plastic cups, which is offering a positive market outlook. In addition to this, the wide and easy availability of raw materials used in the manufacturing of biodegradable food service disposables is strengthening the growth of the market. Moreover, the rising focus on biodegradable alternatives due to the lack of recycling facilities for paper and plastic disposables around the world is propelling the growth of the market. Besides this, the growing adoption of biodegradable disposables in the food and beverage (F&B) industry due to the rising demand for ready-to-eat (RTE) products among the masses across the globe is positively influencing the market.

Key Market Segmentation:

Raw Material Type Insights:

  • Pulp and Paper
  • Biopolymers
  • Leaves
  • Wood

Product Type Insights:

  • Cups
  • Clamshells and Containers
  • Plates
  • Cutleries
  • Others

Distribution Channel Insights:

  • Business to Business (B2B)
  • Business to Customer (B2C)
  • Supermarkets and Hypermarkets
  • Online Stores
  • Others

Regional Insights:

  • Europe
  • North America
  • Asia Pacific
  • Middle East and Africa
  • Latin America
  • The report has also provided a comprehensive analysis of all the major regional markets, which include Europe, North America, Asia Pacific, the Middle East and Africa, and Latin America. According to the report, Europe was the largest market for biodegradable food service disposables. Some of the factors driving the Europe biodegradable food service disposables market included various stringent regulations and bans against single-use plastic and paper disposables, favorable government initiatives to promote the usage of biodegradable alternatives, and insufficient recycling facilities to process all the waste. In addition to this, the rising utilization of bio-based polylactic acid (PLA) cups and plates in the food service restaurants is positively influencing the market across the region.

Competitive Landscape:

  • The report has also provided a comprehensive analysis of the competitive landscape in the global biodegradable food service disposables market.

Key Questions Answered in This Report

  • 1. What was the size of the global biodegradable food service disposables market in 2024?
  • 2. What is the expected growth rate of the global biodegradable food service disposables market during 2025-2033?
  • 3. What are the key factors driving the global biodegradable food service disposables market?
  • 4. What has been the impact of COVID-19 on the global biodegradable food service disposables market?
  • 5. What is the breakup of global biodegradable food service disposables market based on the product type?
  • 6. What is the breakup of global biodegradable food service disposables market based on the raw material type?
  • 7. What is the breakup of the global biodegradable food service disposables market based on the distribution channel?
  • 8. What are the key regions in the global biodegradable food service disposables market?

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

  • 2.1 Objectives of the Study
  • 2.2 Stakeholders
  • 2.3 Data Sources
    • 2.3.1 Primary Sources
    • 2.3.2 Secondary Sources
  • 2.4 Market Estimation
    • 2.4.1 Bottom-Up Approach
    • 2.4.2 Top-Down Approach
  • 2.5 Forecasting Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

  • 4.1 Overview
  • 4.2 Key Industry Trends

5 Global Biodegradable Food Service Disposables Market

  • 5.1 Market Overview
  • 5.2 Market Performance
  • 5.3 Impact of COVID-19
  • 5.4 Market Breakup by Region
  • 5.5 Market Breakup by Raw Material Type
  • 5.6 Market Breakup by Product Type
  • 5.7 Market Breakup by Distribution Channel
  • 5.8 Market Forecast
  • 5.9 SWOT Analysis
    • 5.9.1 Overview
    • 5.9.2 Strengths
    • 5.9.3 Weaknesses
    • 5.9.4 Opportunities
    • 5.9.5 Threats
  • 5.10 Value Chain Analysis
    • 5.10.1 Overview
    • 5.10.2 Raw Material Procurement
    • 5.10.3 Manufacturing
    • 5.10.4 Distribution
    • 5.10.5 Retail
    • 5.10.6 End-Use
  • 5.11 Porters Five Forces Analysis
    • 5.11.1 Overview
    • 5.11.2 Bargaining Power of Buyers
    • 5.11.3 Bargaining Power of Suppliers
    • 5.11.4 Degree of Competition
    • 5.11.5 Threat of New Entrants
    • 5.11.6 Threat of Substitutes
  • 5.12 Price Analysis

6 Market Breakup by Region

  • 6.1 Europe
    • 6.1.1 Market Trends
    • 6.1.2 Market Forecast
  • 6.2 North America
    • 6.2.1 Market Trends
    • 6.2.2 Market Forecast
  • 6.3 Asia Pacific
    • 6.3.1 Market Trends
    • 6.3.2 Market Forecast
  • 6.4 Middle East and Africa
    • 6.4.1 Market Trends
    • 6.4.2 Market Forecast
  • 6.5 Latin America
    • 6.5.1 Market Trends
    • 6.5.2 Market Forecast

7 Market Breakup by Raw Material Type

  • 7.1 Pulp and Paper
    • 7.1.1 Market Trends
    • 7.1.2 Market Forecast
  • 7.2 Biopolymers
    • 7.2.1 Market Trends
    • 7.2.2 Market Forecast
  • 7.3 Leaves
    • 7.3.1 Market Trends
    • 7.3.2 Market Forecast
  • 7.4 Wood
    • 7.4.1 Market Trends
    • 7.4.2 Market Forecast

8 Market Breakup by Product Type

  • 8.1 Cups
    • 8.1.1 Market Trends
    • 8.1.2 Market Forecast
  • 8.2 Clamshells and Containers
    • 8.2.1 Market Trends
    • 8.2.2 Market Forecast
  • 8.3 Plates
    • 8.3.1 Market Trends
    • 8.3.2 Market Forecast
  • 8.4 Cutleries
    • 8.4.1 Market Trends
    • 8.4.2 Market Forecast
  • 8.5 Others
    • 8.5.1 Market Trends
    • 8.5.2 Market Forecast

9 Market Breakup by Distribution Channel

  • 9.1 Business to Business (B2B)
    • 9.1.1 Market Trends
    • 9.1.2 Market Forecast
  • 9.2 Business to Customer (B2C)
    • 9.2.1 Market Trends
    • 9.2.2 Market Forecast
    • 9.2.3 Market Breakup by Distribution Channel
      • 9.2.3.1 Supermarkets and Hypermarkets
        • 9.2.3.1.1 Market Trends
        • 9.2.3.1.2 Market Forecast
      • 9.2.3.2 Online Stores
        • 9.2.3.2.1 Market Trends
        • 9.2.3.2.2 Market Forecast
      • 9.2.3.3 Others
        • 9.2.3.3.1 Market Trends
        • 9.2.3.3.2 Market Forecast

10 Competitive Landscape

  • 10.1 Market Structure
  • 10.2 Key Players

11 Biodegradable Food Service Disposables Manufacturing Process

  • 11.1 Product Overview
  • 11.2 Raw Material Requirement
  • 11.3 Manufacturing Process
  • 11.4 Key Success and Risk Factors

12 Key Players Profile

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