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일본의 냉동 해산물 시장 : 유형별, 유통 채널별, 업종별 보고서(2025-2033년)

Japan Frozen Seafood Market Report by Type (Pacific Salmon, Tuna, Mackerel, Tuna, Octopus, Crabs, Trout, Cuttlefish, Jack and Horse Mackerel, Other Frozen Fish), Distribution Channel, Sector 2025-2033

발행일: | 리서치사: IMARC | 페이지 정보: 영문 141 Pages | 배송안내 : 2-3일 (영업일 기준)

    
    
    




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일본 냉동 해산물 시장 규모는 2024년 8억 610만 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 시장이 2033년까지 9억 8,430만 달러에 이르며, 2025년과 2033년 사이에 2.38%의 성장률(CAGR)을 보일 것으로 예측했습니다.

물고기, 생선 필렛, 새우, 새우, 조개류 등의 해산물로, 냉동된 것이 냉동 해산물입니다. 냉동은 해산물을 안전하게 취급하고 수송하는 데 도움이 되며, 병원성 박테리아, 기생충 또는 기타 유해한 박테리아의 증식을 방지하여 식중독의 위험을 줄입니다. 따라서 이러한 제품은 신선하고 건강하며 맛있고 냉동되지 않은 해산물 제품에 비해 영양가가 높습니다. 또한 혈압을 낮추고 심장 질환의 위험을 줄이고 전반적인 보존 기간을 연장하는 방식으로 포장되므로 저렴한 가격으로 구입할 수 있습니다.

일본은 현재 세계 최대의 해산물 시장 중 하나입니다. 현재 일본의 1인당 해산물 소비량은 세계 2위입니다. 일본에서는 해산물, 특히 새우의 소비가 더욱 증가할 것으로 예상됩니다. 일본의 냉동 해산물 시장의 성장을 가속하는 또 다른 큰 요인은 건강한 식품에 대한 수요 증가입니다. 일본은 타국에 비해 고령화가 빠르게 진행되고 있기 때문에 콜레스테롤, 미량영양소, 필수지방산의 저하 등 건강상의 이점을 제공하는 냉동해산물에 대한 수요가 더욱 높아질 것으로 예상됩니다. 게다가 소규모 가구와 단신 가구 증가, 일하는 여성 증가도 이 나라의 냉동해산물 산업을 뒷받침하고 있습니다. 시장 성장을 가속할 것으로 예상되는 기타 요인으로는 조리된 식품, 반가공 제품, 조리가 간편한 생선 등 편리한 제품 증가 경향, 라이프스타일 변화, 신제품 출시, 제품 프리미엄화, 헬스케어 지출 증가 등이 있습니다.

IMARC 그룹의 최신 보고서는 일본의 냉동 해산물 시장의 모든 중요한 측면을 깊이 통찰합니다. 그 내용은 시장의 거시적 개요부터 업계 실적의 미세한 상세, 최근의 동향, 시장 성장 촉진요인 및 과제, SWOT 분석, Porter's Five Forces 분석, 밸류체인 분석 등 다양합니다. 이 보고서는 기업가, 투자자, 연구자, 컨설턴트, 비즈니스 전략가 및 일본의 냉동 해산물 시장과 관련이 있거나 진입을 계획하는 모든 사람들에게 필수적인 내용입니다.

이 보고서에서 다루는 주요 질문

  • 일본의 냉동 해산물 시장은 지금까지 어떤 성과를 거두었으며 향후 어떤 성과를 거둘 수 있을까?
  • COVID-19가 일본의 냉동 해산물 시장에 미친 영향은?
  • 일본의 냉동 해산물 시장 유형별 내역은?
  • 일본의 냉동 해산물 시장 업종별 구성비는?
  • 일본의 냉동 해산물 시장 유통 채널별 내역은?
  • 일본의 냉동 해산물 시장의 밸류체인에는 어떤 단계가 있는가?
  • 일본의 냉동 해산물 시장의 주요 촉진요인과 과제는?
  • 일본의 냉동 해산물 시장의 구조와 주요 기업은?
  • 일본의 냉동 해산물 시장 경쟁도는?

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

  • 조사의 목적
  • 이해관계자
  • 데이터 소스
    • 1차 정보
    • 2차 정보
  • 시장 추정
    • 상향식 접근
    • 하향식 접근
  • 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 소개

  • 개요
  • 주요 업계 동향

제5장 일본의 냉동 해산물 시장

  • 시장 개요
  • 시장 실적
  • COVID-19의 영향
  • 시장 분석 : 유형별
  • 시장 분석 : 유통채널별
  • 시장 분석 : 업종별
  • 시장 예측
  • SWOT 분석
    • 개요
    • 강점
    • 약점
    • 기회
    • 위협
  • 밸류체인 분석
    • 개요
    • 해산물 수확
    • 1차 가공과 2차 가공
    • 포장과 수출
    • 유통
    • 최종 용도
  • Porter's Five Forces 분석
    • 개요
    • 바이어의 협상력
    • 공급자의 협상력
    • 경쟁도
    • 신규 참가업체의 위협
    • 대체품의 위협
  • 가격 분석
    • 주요 가격 지표
    • 가격구조
    • 마진 분석

제6장 시장 분석 : 유형별

  • 태평양 연어
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 참치(메바치)
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 고등어
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 참치(키하다)
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 문어
    • 시장 동향
    • 시장 예측
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 송어
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 오징어
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 잭과 전갱이
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 기타 냉동 생선
    • 시장 동향
    • 시장 예측

제7장 시장 분석 : 유통채널별

  • 슈퍼마켓,하이퍼마켓
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 편의점
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 전문 소매점
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 온라인
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 기타
    • 시장 동향
    • 시장 예측

제8장 시장 분석 : 업종별

  • 소매
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 기관
    • 시장 동향
    • 시장 예측

제9장 경쟁 구도

  • 시장 구조
  • 주요 기업
  • 주요 기업 프로파일
    • Kibun Foods Inc.
    • Nippon Suisan Kaisha, Ltd.
    • Marudai Food Co. Ltd.
    • Maruha Nichiro Corporation
SHW 25.03.14

The Japan frozen seafood market size reached USD 806.1 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 984.3 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 2.38% during 2025-2033.

The seafood products like fishes, fish fillets, shrimps, prawns, shellfish, etc. when subjected to freezing are known as frozen seafood products. Freezing helps to handle and transport the seafood safely and reduces the risk of foodborne illness by preventing the growth of pathogenic bacteria, parasites or other harmful germs in it. Thus, these products remain fresh, healthy, tasty and have nigh nutritional value compared to the non-frozen seafood products. They also help in lowering blood pressure, reduce the risk of heart problems and are packed in such a way that increases their overall shelf life and thus affordability and availability.

Japan currently represents one of the largest seafood markets globally. At present, the country ranks second in terms of per capita consumption of seafood worldwide. The seafood consumption is expected to increase further in Japan, especially shrimps. Another major factor driving the growth of Japan frozen seafood market is the rising demand for healthy food. Japan's population is aging faster as compared to other countries, thus, the demand for frozen seafood products that offer health benefits such as lowering cholesterol, micronutrients and essential fatty acids is anticipated to increase further. Moreover, the increasing number of small and single-person households and rising number of working women, is also boosting the frozen seafood industry in the country. Other factors that are expected to catalyze the market growth include- increasing trend of convenient products such as ready-to-eat meals/semi-processed products/easy-to-prepare fish products, changing lifestyles, new product launches, product premiumization and rising healthcare expenditures.

IMARC Group's latest report provides a deep insight into the Japan frozen seafood market covering all its essential aspects. This ranges from macro overview of the market to micro details of the industry performance, recent trends, key market drivers and challenges, SWOT analysis, Porter's five forces analysis, value chain analysis, etc. This report is a must-read for entrepreneurs, investors, researchers, consultants, business strategists, and all those who have any kind of stake or are planning to foray into the Japan frozen seafood market in any manner.

Key Market Segmentation:

Breakup by Type:

  • Pacific Salmon
  • Tuna (bigeye)
  • Mackerel
  • Tuna (yellowfin)
  • Octopus
  • Crabs
  • Trout
  • Cuttlefish
  • Jack and Horse Mackerel
  • Other Frozen Fish

Pacific Salmon currently represents the largest segment.

Breakup by Distribution Channel:

  • Supermarkets and Hypermarkets
  • Convenience Stores
  • Specialty Retailers
  • Online
  • Others

Supermarkets and Hypermarkets currently represent the leading segment.

Breakup by Sector:

  • Retail
  • Institutional

Institutional sector currently dominates the market accounting for majority of the market share.

Competitive Landscape:

The report has also examined the competitive landscape of the market and provides the profiles of the key players operating in the industry. Some of the major players include:

  • Kibun Foods Inc.
  • Nippon Suisan Kaisha, Ltd.
  • Marudai Food Co. Ltd.
  • Maruha Nichiro Corporation

Key Questions Answered in This Report:

  • How has the Japan frozen seafood market performed so far and how will it perform in the coming years?
  • What has been the impact of COVID-19 on the Japan frozen seafood market?
  • What is the breakup of Japan frozen seafood market based on the type?
  • What is the breakup of Japan frozen seafood market based on the sector?
  • What is the breakup of Japan frozen seafood market based on the distribution channel?
  • What are the various stages in the value chain of Japan frozen seafood market?
  • What are the key driving factors and challenges in Japan frozen seafood market?
  • What is the structure of Japan frozen seafood market and who are the key players?
  • What is the degree of competition in Japan frozen seafood market?

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

  • 2.1 Objectives of the Study
  • 2.2 Stakeholders
  • 2.3 Data Sources
    • 2.3.1 Primary Sources
    • 2.3.2 Secondary Sources
  • 2.4 Market Estimation
    • 2.4.1 Bottom-Up Approach
    • 2.4.2 Top-Down Approach
  • 2.5 Forecasting Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

  • 4.1 Overview
  • 4.2 Key Industry Trends

5 Japan Frozen Seafood Market

  • 5.1 Market Overview
  • 5.2 Market Performance
  • 5.3 Impact of COVID-19
  • 5.4 Market Breakup by Type
  • 5.5 Market Breakup by Distribution Channel
  • 5.6 Market Breakup by Sector
  • 5.7 Market Forecast
  • 5.8 SWOT Analysis
    • 5.8.1 Overview
    • 5.8.2 Strengths
    • 5.8.3 Weaknesses
    • 5.8.4 Opportunities
    • 5.8.5 Threats
  • 5.9 Value Chain Analysis
    • 5.9.1 Overview
    • 5.9.2 Seafood Harvesting
    • 5.9.3 Primary and Secondary Processing
    • 5.9.4 Packaging and Export
    • 5.9.5 Distribution
    • 5.9.6 End-Use
  • 5.10 Porters Five Forces Analysis
    • 5.10.1 Overview
    • 5.10.2 Bargaining Power of Buyers
    • 5.10.3 Bargaining Power of Suppliers
    • 5.10.4 Degree of Competition
    • 5.10.5 Threat of New Entrants
    • 5.10.6 Threat of Substitutes
  • 5.11 Price Analysis
    • 5.11.1 Key Price Indicators
    • 5.11.2 Price Structure
    • 5.11.3 Margin Analysis

6 Market Breakup by Type

  • 6.1 Pacific Salmon
    • 6.1.1 Market Trends
    • 6.1.2 Market Forecast
  • 6.2 Tuna (Bigeye)
    • 6.2.1 Market Trends
    • 6.2.2 Market Forecast
  • 6.3 Mackerel
    • 6.3.1 Market Trends
    • 6.3.2 Market Forecast
  • 6.4 Tuna (Yellowfin)
    • 6.4.1 Market Trends
    • 6.4.2 Market Forecast
  • 6.5 Octopus
    • 6.5.1 Market Trends
    • 6.5.2 Market Forecast
  • 6.6 Crabs
    • 6.6.1 Market Trends
    • 6.6.2 Market Forecast
  • 6.7 Trout
    • 6.7.1 Market Trends
    • 6.7.2 Market Forecast
  • 6.8 Cuttlefish
    • 6.8.1 Market Trends
    • 6.8.2 Market Forecast
  • 6.9 Jack and Horse Mackerel
    • 6.9.1 Market Trends
    • 6.9.2 Market Forecast
  • 6.10 Other Frozen Fish
    • 6.10.1 Market Trends
    • 6.10.2 Market Forecast

7 Market Breakup by Distribution Channel

  • 7.1 Supermarkets and Hypermarkets
    • 7.1.1 Market Trends
    • 7.1.2 Market Forecast
  • 7.2 Convenience Stores
    • 7.2.1 Market Trends
    • 7.2.2 Market Forecast
  • 7.3 Specialty Retailers
    • 7.3.1 Market Trends
    • 7.3.2 Market Forecast
  • 7.4 Online
    • 7.4.1 Market Trends
    • 7.4.2 Market Forecast
  • 7.5 Others
    • 7.5.1 Market Trends
    • 7.5.2 Market Forecast

8 Market Breakup by Sector

  • 8.1 Retail
    • 8.1.1 Market Trends
    • 8.1.2 Market Forecast
  • 8.2 Institutional
    • 8.2.1 Market Trends
    • 8.2.2 Market Forecast

9 Competitive Landscape

  • 9.1 Market Structure
  • 9.2 Key Players
  • 9.3 Profiles of Key Players
    • 9.3.1 Kibun Foods Inc.
    • 9.3.2 Nippon Suisan Kaisha, Ltd.
    • 9.3.3 Marudai Food Co. Ltd.
    • 9.3.4 Maruha Nichiro Corporation
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