![]() |
시장보고서
상품코드
1661069
카제인 및 카제인산염 시장 보고서 : 제품 유형별, 기능별, 용도별, 지역별(2025-2033년)Casein and Caseinates Market Report by Product Type (Casein, Caseinates), Function (Emulsification, Stabilizing, Foaming, Rheology Agents, Viscosity Enhancers), Application (Food Applications, Non-Food Applications), and Region 2025-2033 |
카제인 및 카제인산염 세계 시장 규모는 2024년 37억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 이 시장이 2033년까지 55억 달러에 달할 것으로 예상하며, 2025년부터 2033년까지 4.15%의 연평균 성장률(CAGR)을 기록할 것으로 예측했습니다.
카제인은 우유에 함유된 단백질의 일종으로 다양한 아미노산을 함유하고 있습니다. 젤라틴 같은 물질로 유청 단백질과는 다른 방식으로 인체에 흡수됩니다. 생성된 아미노산이 단백질의 분해를 방지합니다. 그 작용은 느리지만 장시간 작용합니다. 소, 염소, 염소, 야크, 버팔로, 양, 사람 등 모든 포유류가 생산하는 우유에는 카제인이 포함되어 있습니다. 카제인산염은 산성 카제인의 수용성 염입니다. 카제인산염은 매우 기능적이고 다재다능한 단백질입니다. 카제인산염은 기능성 식품 및 음료, 푸드바, 베이커리 제품, 치즈, 소스 등 다양한 용도에 적합합니다.
세계 카제인 및 카제인산염 시장 동인
카제인은 신체의 건강한 성장에 필요한 모든 필수 아미노산의 훌륭한 공급원입니다. 칼로리가 낮고 지방 함량이 매우 낮습니다.
카제인은 소화가 느리고 신진대사를 촉진합니다. 또한 근육을 튼튼하게 하는 데 필요한 모든 아미노산을 공급하고 치아 건강도 증진시킵니다.
카제인 및 카제인산염은 기능성 식품 및 음료, 이유식, 유아용 조제분유, 스포츠 영양 제품 등에 널리 사용되고 있습니다. 이러한 산업에서 카제인 및 카제인산염의 응용은 높은 질감 형성 능력, 용융 특성, 우수한 유화 능력 및 수분 흡수 능력에 기인합니다.
카제인 및 카제인산염의 많은 유도체가 임상 목적으로 사용되고 있습니다. 이들은 필수 영양소 공급에 도움이 됩니다. 가수분해 카제인 또한 용해성과 효소 소화성으로 인해 임상용으로 사용되고 있습니다.
카제인은 속건성, 수용성, 접착성이 있습니다. 이 때문에 카제인은 접착제, 종이 및 판지 코팅, 플라스틱, 페인트, 가죽 무두질 등 다양한 산업 분야에서 응용되고 있습니다.
다른 유제품과 달리 카제인 및 카제인산염의 유통기한은 깁니다. 일반적인 카제인 분말은 수개월 동안 보관할 수 있으며, 물과 혼합할 때까지 그 특성을 유지할 수 있습니다. 또한, 보존성이 높고 분말 상태로 제공되기 때문에 카제인과 카제인산염은 한 장소에서 다른 장소로 쉽게 운송할 수 있습니다.
The global casein and caseinates market size reached USD 3.7 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 5.5 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.15% during 2025-2033.
Casein is a type of protein found in milk and offers a wide array of amino acids. It is a gelatinous material and is absorbed by the human body in a different way compared to whey protein. The amino acids produced by it prevents the protein breakdown. It acts slowly but for a longer period of time. Milk produced by all the mammals including cow, goat, yak, buffalo, sheep, human, etc. contains casein. Caseinates are the soluble salts of acid casein. They are extremely functional and versatile proteins with multiple applications. Caseinates are suitable for a wide range of uses such as functional foods and drinks, food bars, bakery items, cheese, sauces, etc.
Global casein and caseinates market drivers
Casein is a great source of all essential amino acids required for the healthy growth of the body. It is low in calories and has extremely low amount of fat content.
Casein is slow-digesting and helps in speeding up the metabolic rate. It also supplies all the necessary amino acids to build the muscles stronger and improves teeth health as well.
Casein and Caseinates are widely used in functional foods and beverages, baby food, infant formula, sports nutrition products, etc. Their application in these industries is largely attributed to their high texturing capacity, melting properties, good emulsification and water absorption capacity.
Many derivatives of casein and caseinates are used for clinical purposes. As they help in providing essential nutrients. Hydrolysed casein is also used for clinical applications because of its solubility and enzymatic digestion.
Casein is fast-drying, water soluble and has adhesive properties. Due to this, casein has applications in various industries such as adhesives, paper and cardboard coating, plastics, paints, leather tanning, etc.
Unlike some of the other dairy products, the shelf life of casein and caseinates is high. A typical casein powder can last for months and retains its properties until it is mixed with water. Moreover, as a result of their higher shelf life and availability in powdered state, casein and caseinates can be easily transported from one place to another.
Based on the product type, the market has been segmented as casein and caseinates. Casein has been further divided into rennet casein and acid casein. Caseinates have also been further divided into calcium caseinates, sodium caseinates and speciality caseinates.
On the basis of function, the global casein and caseinates market has been segmented into emulsification, stabilizing, foaming, rheology agents and viscosity enhancers.
Based on the application, the market has been segmented into food applications and non-food applications. Currently, food applications dominate the market, holding the largest share.
Region-wise, the market has been segmented into Europe, North America, Asia Pacific, Middle East and Africa, and Latin America. Amongst these, Europe is the biggest market, accounting for the majority of the global share.
The competitive landscape of the market has also been examined with some of the key players being AMCO Proteins, Arla Foods AMBA, ARMOR PROTEINES SAS, Bhole Baba Dairy Industries Ltd, Charotar Casein Company, Clarion Casein Ltd., Dilac SA, DE CV, EPI Ingredients, Erie Foods international Inc., Fonterra Co-operative Group Limited, Royal FrieslandCampina N.V., Glanbia, Plc., Kerry Group plc, Kerui Dairy Products Development Co., Ltd., Lactoprot Deutschland GmbH, Tatua Co-Operative Dairy Company Ltd., Venus Casein Products and Westland Milk Products.
This report provides a deep insight into the global casein and caseinates market covering all its essential aspects. This ranges from macro overview of the market to micro details of the industry performance, recent trends, key market drivers and challenges, SWOT analysis, Porter's five forces analysis, value chain analysis, etc. This report is a must-read for entrepreneurs, investors, researchers, consultants, business strategists, and all those who have any kind of stake or are planning to foray into the casein and caseinates market in any manner.