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세계의 카사바 전분 시장 보고서 : 최종 용도별, 지역별(2025-2033년)

Cassava Starch Market Report by End Use (Sweeteners, MSG/Lysine, Food Industries, Paper Industries, Modified Starch, Sago Pearl, Textile, and Others), and Region 2025-2033

발행일: | 리서치사: IMARC | 페이지 정보: 영문 134 Pages | 배송안내 : 2-3일 (영업일 기준)

    
    
    




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카사바 전분 시장 세계 시장 규모는 2024년 54억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 시장 규모가 81억 달러에 달할 것으로 예상하며, 2025-2033년간 4.6%의 연평균 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 전망하고 있습니다. 카사바 전분이 체강 질병 및 당뇨병 식단에 필수적인 성분으로 빠르게 활용되고, 음료 및 식품 산업에서 천연 식품 첨가물에 대한 수요가 증가하고, 대중들 사이에서 채식주의와 채식의 인기가 높아지는 것은 시장을 이끄는 주요 요인 중 일부입니다.

카사바 전분을 체강 및 당뇨병 식단의 필수 성분으로 빠르게 활용하면서 시장 성장을 가속하고 있습니다.

카사바 전분 시장은 당뇨병 소비자를 위한 대체 감미료로 제품 사용이 증가함에 따라 크게 성장하고 있습니다. 카사바 전분은 혈당 지수가 낮기 때문에 혈당의 급격한 상승을 방지할 수 있어 혈당을 주의 깊게 모니터링해야 하는 당뇨병 환자에게 선호되는 소재입니다. 또한 카사바 전분은 기존의 밀 기반 밀가루를 대체할 수 있는 효과적인 글루텐 프리 대용품으로 글루텐 과민증으로 인한 소화기 질환인 체강 질병을 앓고 있는 사람들에게 이상적인 식재료입니다. 많은 소비자들이 카사바 전분의 건강상의 이점을 인식하게 되면서 체강 전분은 체강 전분 및 당뇨 친화적인 식단에 필수적인 식재료로 수요가 증가하여 시장을 주도하고 있습니다. 또한, 글루텐 프리 및 건강 지향적 식품 트렌드 증가는 카사바 전분 시장 성장을 더욱 가속화하고 있습니다. 이러한 추세로 인해 베이커리, 소스, 수프, 국수 등 다양한 식품을 조리하는 데 사용되는 제품의 활용도가 높아지고 있습니다.

음료 및 식품 산업에서 천연 식품 첨가물에 대한 수요가 증가하면서 시장 성장을 가속하고 있습니다.

세계 카사바 시장은 식품 및 음료 용도의 다목적 식품 첨가물 원료로서 카사바 전분에 대한 수요 증가에 힘입어 성장하고 있습니다. 이는 가공식품 및 간편식에 대한 수요 증가와 함께 천연 소재 및 클린 라벨 소재를 선호하는 소비자 증가에 기인합니다. 카사바 전분은 자연적이고 최소한의 가공만 거친 원료이기 때문에 클린 라벨의 대안으로 인식되고 있으며, 다양한 음료 및 식품 분야에서 합성 증점제 및 안정제를 대체하는 데 점점 더 많이 사용되고 있습니다. 카사바 전분은 기능성 원료로서 베이커리, 제과류, 소스, 수프, 유제품 등 다양한 식음료 제품에 증점, 안정화, 식감 개선의 특성을 제공합니다. 이러한 추세는 특히 가공식품 및 편의식품 분야에서 두드러지게 나타나고 있으며, 카사바 전분은 합성 증점제 및 안정제의 지속 가능한 대체품으로 사용되고 있습니다.

본 보고서에서는 시장 구조, 주요 기업의 시장 점유율, 주요 기업 시장 상황 분석, 주요 성공 전략, 경쟁 대시보드, 기업 평가 사분면 등 경쟁 분석에 대해 조사하였습니다. 또한, 주요 기업의 상세 프로파일도 수록되어 있습니다. 다수의 제조업체가 존재하기 때문에 시장 구조는 세분화되어 있습니다. 카사바 전분 산업은 자본 비용이 높고 규모의 경제가 존재하기 때문에 신규 진입이 적습니다.

카사바 전분이란?

카사바 전분은 남미 원산의 식용 덩이줄기 작물인 카사바의 뿌리에서 얻은 전분으로 전 세계 열대 및 아열대 지역에서 널리 재배되고 있습니다. 카사바 전분의 전분 함량은 보통 80% 이상이며, 고농도 전분 공급원으로서 일반적으로 식품 성분 또는 첨가물로 사용됩니다. 카사바 전분은 미세한 질감, 중성 맛과 냄새, 우수한 증점 및 겔화 특성, 고점도, 글루텐이 없는 특성이 특징입니다. 카사바 전분의 증점 특성은 고온 및 산성 조건에서도 유지되므로 다양한 식품 가공 용도에 적합합니다. 카사바 전분은 식품을 안정화시켜 상분리, 시네레시스 및 기타 원치 않는 식감 및 일관성 변화를 방지하는 데 도움이 됩니다. 카사바 전분은 장벽 특성을 제공하는 것 외에도 식용 코팅이나 필름을 형성하여 식품의 보존성을 향상시킬 수 있습니다.

카사바 전분 시장 동향 :

카사바를 주식 및 필수 식재료로 사용하는 에스닉 요리의 인기가 높아지면서 카사바 전분은 주요 식재료로 수요가 증가하고 있습니다. 이에 따라 추출 방법 개선, 정제 기술, 변형 전분 생산 등 카사바 전분 가공의 지속적인 기술 발전이 시장에 활력을 불어넣고 있습니다. 또한, 카사바 재배의 국제 무역 증가와 세계화는 카사바 생산, 가공 및 수출을 지원하는 유리한 정부 정책의 시행으로 이어져 시장의 원동력이 되고 있습니다. 이와 더불어 글루텐 프리, 비건, 식물성 식습관에 대한 수요가 증가함에 따라 다양한 식품 응용 분야에서 카사바 전분을 대체 원료로 더 많이 사용하게 되어 시장 전망을 긍정적으로 만들고 있습니다. 또한, 온라인 및 오프라인 조직 소매 채널에서 제품을 쉽게 구할 수 있다는 점도 시장의 중요한 성장 촉진요인으로 작용하고 있습니다. 이와 더불어, SO, FSSC, GMP 인증과 같은 제조업체의 혁신적인 제품 변형 도입은 시장에 유리한 성장 기회를 창출하고 있습니다. 또한, 섬유 산업 및 펄프 산업에서 사이징제로서 제품의 급속한 사용은 시장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 또한, 제약 산업에서 정제 및 캡슐의 부형제로 카사바 전분의 사용량이 증가함에 따라 시장을 주도하고 있습니다. 기타 시장 성장에 기여하는 다른 요인으로는 급속한 도시화, 비만 및 당뇨병과 같은 만성 질환의 유병률 증가, 가처분 소득 수준 증가, 주요 기업의 광범위한 조사 개발 활동 등이 있습니다.

본 보고서에서 다룬 주요 질문

  • 2024년 세계 카사바 전분 시장 규모는?
  • 2025-2033년 세계 카사바 전분 시장의 예상 성장률은?
  • 세계 카사바 전분 시장을 이끄는 주요 요인은?
  • 코로나19가 세계 카사바 전분 시장에 미치는 영향은?
  • 세계 카사바 전분 시장의 최종 용도별 분류는?
  • 카사바 전분 시장의 세계 주요 지역은?
  • 세계 카사바 전분 시장의 주요 기업은?

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

  • 조사 목적
  • 이해관계자
  • 데이터 소스
    • 1차 정보
    • 2차 정보
  • 시장 추정
    • 보텀업 접근
    • 톱다운 접근
  • 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 서론

  • 개요
  • 주요 업계 동향

제5장 세계의 카사바 산업

  • 시장 개요
  • 시장 실적
  • 시장 분석 : 지역별
  • 시장 분석 : 최종 용도별
  • 시장 예측

제6장 세계의 전분 산업

  • 시장 개요
  • 시장 실적
  • 시장 분석 : 지역별
  • 시장 분석 : 원료별
    • 옥수수
    • 카사바
    • 기타
  • 시장 분석 : 최종 용도별
  • 시장 예측

제7장 세계의 카사바 전분 산업

  • 시장 개요
  • 시장 실적
    • 수량 동향
    • 매출 동향
  • 가격 동향
  • COVID-19의 영향
  • 시장 분석 : 지역별
  • 시장 분석 : 최종 용도별
  • 시장 예측
  • SWOT 분석
    • 개요
    • 강점
    • 약점
    • 기회
    • 위협
  • 밸류체인 분석
    • 원재료 공급업체
    • 가공업체
    • 유통업체
    • 수출업체
    • 최종사용자
  • Porter의 Five Forces 분석
    • 개요
    • 바이어의 교섭력
    • 공급 기업의 교섭력
    • 경쟁 정도
    • 신규 진출업체의 위협
    • 대체품의 위협
  • 시장 성장 촉진요인과 성공 요인

제8장 주요 지역 실적

  • 생산
    • 아시아
    • 아프리카
    • 라틴아메리카
    • 기타
  • 소비
    • 중국
    • 인도네시아
    • 말레이시아
    • 일본
    • 필리핀
    • 기타

제9장 시장 분석 : 최종 용도별

  • 감미료
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • MSG/리진
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 식품 산업
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 제지 산업
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 변성 전분
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • Sago Pearl
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 섬유
    • 시장 동향
    • 시장 예측
  • 기타
    • 시장 동향
    • 시장 예측

제10장 경쟁 구도

제11장 카사바 전분 제조 공정

  • 제품 개요
  • 세부 프로세스 플로우
  • 다양한 유형의 단위 작업
  • 물질 수지와 원재료 요건

제12장 프로젝트 상세, 필요조건 및 비용

  • 토지 요건과 비용
  • 건설 요건과 비용
  • 공장 기계
  • 원재료 요건과 지출
  • 포장 요건과 지출
  • 운송 요건과 지출
  • 유틸리티 요건과 지출
  • 인원 요건과 지출
  • 기타 설비 투자

제13장 융자와 자금 원조

제14장 프로젝트의 경제성

  • 프로젝트의 자본비용
  • 기술 경제적 파라미터
  • 공급망 단계별 제품 가격과 마진
  • 과세 및 감가상각
  • 수입 예측
  • 지출 예측
  • 재무 분석
  • 이익 분석

제15장 주요 기업 개요

  • TCS Tapioca
  • Eiamheng Tapioca
  • Sunrise International
  • PT Buda Starch & Sweetener
  • Sharp SPAC Tapioca
LSH 25.03.19

The global cassava starch market size reached USD 5.4 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 8.1 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.6% during 2025-2033. The rapid utilization of cassava starch as an essential ingredient for celiac disease and diabetic diet, increasing demand for natural food additives from the food and beverage industry, and the growing popularity of veganism and vegetarianism among the masses represent some of the key factors driving the market.

The Rapid Utilization of Cassava Starch as An Essential Ingredient for Celiac Disease and Diabetic Diet Is Augmenting the Market Growth

The market for cassava starch is experiencing significant growth due to the increasing product usage as an alternative sweetener for consumers with diabetes. Cassava starch has a low glycemic index, thereby preventing a sudden spike in blood sugar levels and is a preferred ingredient for people with diabetes, who need to monitor their blood sugar levels carefully. In addition to this, cassava starch is an effective gluten-free substitute to traditional wheat-based flours, which makes it an ideal ingredient for people who suffer from celiac disease, a digestive disorder caused by heightened gluten sensitivity. With more consumers growing aware of the health benefits of cassava starch, the demand for it as an essential ingredient for celiac disease and diabetic-friendly diet, thereby driving the market. Additionally, the rise in gluten-free and health-conscious food trends has further accelerated the market growth for cassava starch. This trend is resulting in a higher product uptake for preparing a wide range of food products, including baked goods, sauces, soups, and noodles.

The Increasing Demand for Natural Food Additives From The Food and Beverage Industry Is Stimulating Market Growth

The global cassava market is driven by the increasing demand for cassava starch as a versatile food additive ingredient in food and beverage applications. This can be attributed to the rising demand for processed and convenience foods, coupled with the growing consumer preference for natural and clean label ingredients. Cassava starch, being a natural and minimally processed ingredient, is perceived as a clean label option and is increasingly being used as a substitute for synthetic thickeners and stabilizers in various food and beverage applications. Cassava starch serves as a functional ingredient, providing thickening, stabilizing, and texturizing properties in various food and beverage products, including bakery, confectionery, sauces, soups, and dairy products. This trend is particularly evident in the processed and convenience food segment, where cassava starch is being used as a sustainable alternative for synthetic thickeners and stabilizers.

Competitive analysis such as market structure, market share by key players, player positioning, top winning strategies, competitive dashboard, and company evaluation quadrant has been covered in the report. Also, detailed profiles of all major companies have been provided. The market structure is fragmented in nature due to the presence of large number of manufacturers. The volume of new entrants is low in the cassava starch industry due to its high capital costs and economies of scale.

What is Cassava Starch?

Cassava starch is a starch derived from the cassava root, an edible tuber crop native to South America that is widely cultivated around the world in tropical and subtropical regions. Starch content in cassava starch is typically more than 80%, which makes it a highly concentrated source of starch and it is generally used as a food ingredient or additive. Cassava starch is characterized by a fine texture, neutral flavor and odor, excellent thickening and gelling properties, high viscosity, and gluten-free properties. The thickening properties of cassava starch are retained even at high temperatures and under acidic conditions, making it ideal for use in a variety of food processing applications. Cassava starch stabilizes food products, which helps prevent phase separation, syneresis, and other undesirable changes to texture and consistency. In addition to providing barrier properties, cassava starch can improve the shelf life of food products by forming edible coatings and films.

Cassava Starch Market Trends:

The growing popularity of ethnic cuisines using cassava as a staple food and essential ingredient, is driving the demand for cassava starch as a key ingredient. In line with this, continual technological advancements in cassava starch processing, including improved extraction methods, refining techniques, and modified starch production is providing an impetus to the market. Moreover, the rising international trade and globalization of cassava cultivation is resulting in the implementation of favorable government policies supporting cassava production, processing, and export, which in turn is propelling the market. In addition to this, the augmenting demand for gluten-free, vegan, and plant-based dietary patterns is resulting in a higher uptake of cassava starch as an alternative ingredient in diverse food applications, thereby creating a positive market outlook. Furthermore, the easy product availability across online and offline organized retail channels is also acting as a significant growth-inducing factor for the market. Besides this, the introduction of innovative product variants by the manufacturers, such as SO, FSSC, and GMP certifications is creating lucrative growth opportunities in the market. Also, the rapid product utilization as a sizing agent in the textile and pare and pulp industries is impacting the market favorably. The market is further driven by the increasing usage of cassava starch in the pharmaceutical industry as an excipient for the formulation of tablets and capsules. Some of the other factors contributing to the market include rapid urbanization, rising prevalence of chronic diseases such as obesity and diabetes, inflating disposable income levels, and extensive research and development (R&D) activities conducted by key players.

Key Market Segmentation:

End Use Insights:

  • Sweeteners
  • MSG/Lysine
  • Food Industries
  • Paper Industries
  • Modified Starch
  • Sago Pearl
  • Textile
  • Others

Regional Insights:

  • Production
  • Asia
  • Africa
  • Latin America
  • Others
  • Consumption
  • China
  • Indonesia
  • Malaysia
  • Japan
  • Philippines
  • Others
  • The report has also provided a comprehensive analysis of all the major regional markets, which include production (Asia, Africa, Latin America, and others) and consumption (China, Indonesia, Malaysia, Japan, Philippines, and others). According to the report, Asia was the largest market for cassava starch. Some of the factors driving the Asia cassava starch market included the rising health consciousness among the masses, continual technological advancements in cassava starch processing, increasing demand for natural food additives from the food and beverage industry, rising international trade and globalization of cassava cultivation, etc.

Competitive Landscape:

The report has also provided a comprehensive analysis of the competitive landscape in the global cassava starch market. Some of the companies covered in the report include:

  • TCS Tapioca
  • Eiamheng Tapioca
  • Sunrise International
  • PT Buda Starch & Sweetener
  • Sharp SPAC Tapioca
  • Please note that this only represents a partial list of companies, and the complete list has been provided in the report.

Key Questions Answered in This Report

  • 1.What was the size of the global cassava starch market in 2024?
  • 2.What is the expected growth rate of the global cassava starch market during 2025-2033?
  • 3.What are the key factors driving the global cassava starch market?
  • 4.What has been the impact of COVID-19 on the global cassava starch market?
  • 5.What is the breakup of the global cassava starch market based on the end-use?
  • 6.What are the key regions in the global cassava starch market?
  • 7.Who are the key companies/players in the global cassava starch market?

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

  • 2.1 Objectives of the Study
  • 2.2 Stakeholders
  • 2.3 Data Sources
    • 2.3.1 Primary Sources
    • 2.3.2 Secondary Sources
  • 2.4 Market Estimation
    • 2.4.1 Bottom-Up Approach
    • 2.4.2 Top-Down Approach
  • 2.5 Forecasting Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

  • 4.1 Overview
  • 4.2 Key Industry Trends

5 Global Cassava Industry

  • 5.1 Market Overview
  • 5.2 Market Performance
  • 5.3 Market Breakup by Region
  • 5.4 Market Breakup by End-Use
  • 5.5 Market Forecast

6 Global Starch Industry

  • 6.1 Market Overview
  • 6.2 Market Performance
  • 6.3 Market Breakup by Region
  • 6.4 Market Breakup by Feedstock
    • 6.4.1 Corn
    • 6.4.2 Wheat
    • 6.4.3 Cassava
    • 6.4.4 Others
  • 6.5 Market Breakup by End-Use
  • 6.6 Market Forecast

7 Global Cassava Starch Industry

  • 7.1 Market Overview
  • 7.2 Market Performance
    • 7.2.1 Volume Trends
    • 7.2.2 Value Trends
  • 7.3 Price Trends
  • 7.4 Impact of COVID-19
  • 7.5 Market Breakup by Region
  • 7.6 Market Breakup by End-Use
  • 7.7 Market Forecast
  • 7.8 SWOT Analysis
    • 7.8.1 Overview
    • 7.8.2 Strengths
    • 7.8.3 Weaknesses
    • 7.8.4 Opportunities
    • 7.8.5 Threats
  • 7.9 Value Chain Analysis
    • 7.9.1 Raw Material Suppliers
    • 7.9.2 Processors
    • 7.9.3 Distributors
    • 7.9.4 Exporters
    • 7.9.5 End-Users
  • 7.10 Porter's Five Forces Analysis
    • 7.10.1 Overview
    • 7.10.2 Bargaining Power of Buyers
    • 7.10.3 Bargaining Power of Suppliers
    • 7.10.4 Degree of Competition
    • 7.10.5 Threat of New Entrants
    • 7.10.6 Threat of Substitutes
  • 7.11 Key Market Drivers and Success Factors

8 Performance of Key Regions

  • 8.1 Production
    • 8.1.1 Asia
      • 8.1.1.1 Market Trends
      • 8.1.1.2 Market Forecast
    • 8.1.2 Africa
      • 8.1.2.1 Market Trends
      • 8.1.2.2 Market Forecast
    • 8.1.3 Latin America
      • 8.1.3.1 Market Trends
      • 8.1.3.2 Market Forecast
    • 8.1.4 Others
      • 8.1.4.1 Market Trends
      • 8.1.4.2 Market Forecast
  • 8.2 Consumption
    • 8.2.1 China
      • 8.2.1.1 Market Trends
      • 8.2.1.2 Market Forecast
    • 8.2.2 Indonesia
      • 8.2.2.1 Market Trends
      • 8.2.2.2 Market Forecast
    • 8.2.3 Malaysia
      • 8.2.3.1 Market Trends
      • 8.2.3.2 Market Forecast
    • 8.2.4 Japan
      • 8.2.4.1 Market Trends
      • 8.2.4.2 Market Forecast
    • 8.2.5 Philippines
      • 8.2.5.1 Market Trends
      • 8.2.5.2 Market Forecast
    • 8.2.6 Others
      • 8.2.6.1 Market Trends
      • 8.2.6.2 Market Forecast

9 Market Breakup by End-Use

  • 9.1 Sweeteners
    • 9.1.1 Market Trends
    • 9.1.2 Market Forecast
  • 9.2 MSG/Lysine
    • 9.2.1 Market Trends
    • 9.2.2 Market Forecast
  • 9.3 Food Industries
    • 9.3.1 Market Trends
    • 9.3.2 Market Forecast
  • 9.4 Paper Industries
    • 9.4.1 Market Trends
    • 9.4.2 Market Forecast
  • 9.5 Modified Starch
    • 9.5.1 Market Trends
    • 9.5.2 Market Forecast
  • 9.6 Sago Pearl
    • 9.6.1 Market Trends
    • 9.6.2 Market Forecast
  • 9.7 Textile
    • 9.7.1 Market Trends
    • 9.7.2 Market Forecast
  • 9.8 Others
    • 9.8.1 Market Trends
    • 9.8.2 Market Forecast

10 Competitive Landscape

11 Cassava Starch Manufacturing Process

  • 11.1 Product Overview
  • 11.2 Detailed Process Flow
  • 11.3 Various Types of Unit Operations Involved
  • 11.4 Mass Balance and Raw Material Requirements

12 Project Details, Requirements and Costs Involved

  • 12.1 Land Requirements and Expenditures
  • 12.2 Construction Requirements and Expenditures
  • 12.3 Plant Machinery
  • 12.4 Raw Material Requirements and Expenditures
  • 12.5 Packaging Requirements and Expenditures
  • 12.6 Transportation Requirements and Expenditures
  • 12.7 Utility Requirements and Expenditures
  • 12.8 Manpower Requirements and Expenditures
  • 12.9 Other Capital Investments

13 Loans and Financial Assistance

14 Project Economics

  • 14.1 Capital Cost of the Project
  • 14.2 Techno-Economic Parameters
  • 14.3 Product Pricing and Margins Across Various Levels of the Supply Chain
  • 14.4 Taxation and Depreciation
  • 14.5 Income Projections
  • 14.6 Expenditure Projections
  • 14.7 Financial Analysis
  • 14.8 Profit Analysis

15 Key Player Profiles

  • 15.1 TCS Tapioca
  • 15.2 Eiamheng Tapioca
  • 15.3 Sunrise International
  • 15.4 PT Buda Starch & Sweetener
  • 15.5 Sharp SPAC Tapioca
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