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시장보고서
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세계의 전분 유도체 시장 : 제품별, 용도별, 지역별(2025-2033년)Starch Derivatives Market by Product (Maltodextrin, Glucose Syrup, Cyclodextrin, Hydrolysates, Modified Starch, and Others), Application (Food and Beverages, Cosmetics, Paper, Pharmaceuticals, Feed, and Others), and Region 2025-2033 |
전분 유도체 세계 시장 규모는 2024년 588억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 941억 달러에 달하고, 2025-2033년 5.37%의 연평균 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 예상하고 있으며, F&B 산업의 제품 이용률 증가, 효소법 도입, 생분해성 포장재 제조 수요 증가 등이 주요 전분유도체 시장 성장 요인으로 꼽히고 있습니다. 주요 전분 유도체 시장 성장 요인 중 일부입니다.
전분 유도체는 식물에 함유된 복합 탄수화물인 전분에서 유도된 유기 화합물군을 말합니다. 변성 전분, 사이클로덱스트린, 전분 에스테르, 포도당 시럽, 말토덱스트린, 가수분해물 등이 포함됩니다. 이들은 화학적, 물리적, 효소적 방법으로 전분을 개질하여 상업적으로 생산됩니다. 전분 유도체는 요리, 유제품, 의약품 제제, 점적액, 제지, 인쇄, 화장품, 퍼스널케어 제품, 접착제, 생분해성 포장 등에 널리 사용되고 있습니다. 비용 효율적이고 안전하고 다재다능한 물질로 식품의 질감과 풍미를 향상시키고, 결합 특성을 개선하고, 용해도를 높이고, 다양한 재료의 강도, 부드러움, 표면 특성을 향상시킬 수 있습니다. 또한 재생 가능하고 생분해성이 있기 때문에 환경에 대한 부정적인 영향을 줄이고 지속가능성을 촉진하며 화석 연료 기반 대체품에 대한 의존도를 최소화 할 수 있습니다. 그 결과, 전분 유도체는 식음료(F&B), 화장품, 의약품, 섬유, 인쇄, 제지, 포장 산업 등 다양한 분야에 활용되고 있습니다.
F&B 산업에서 제품 사용 증가는 시장 성장을 가속하는 주요 요인 중 하나입니다. 전분 유도체는 소스, 샐러드 드레싱, 수프, 디저트, 마요네즈, 유제품 등의 증점제, 유화제, 안정화제, 캡슐화제로 널리 사용되고 있으며, 식감 개선, 안정성 향상, 풍미, 향, 영양소 유지에 도움을 주고 있습니다. 이와 더불어, 소비자의 식생활 선호도 변화로 인해 간편하고 패스트푸드 제품에 대한 수요가 증가하고 있는 것도 성장을 가속하는 요인으로 작용하고 있습니다. 또한, 캡슐, 정제 및 기타 제제의 결합성, 용해도, 안정성, 생체 이용률, 방출 제어 특성을 개선하기 위한 부형제 및 약물 전달 시스템으로 제약 산업에서 널리 채택되고 있는 것도 시장 성장의 원동력이 되고 있습니다. 또한, 아밀라아제, 풀루라나제, 시클로덱스트린 당전이효소(CGTase) 등 제조 공정에서 다양한 효소를 활용하는 효소법의 도입은 높은 선택성을 제공하고, 수율을 높이고, 생산 효율을 높이며, 기능성을 향상시키기 때문에 시장 성장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 이와 더불어, 환경 친화적이고 높은 유연성, 내구성, 강도 및 장벽을 제공하는 생분해성 포장재를 제조하기 위한 제품 사용 증가는 시장 성장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 또한 로션, 크림, 샴푸, 기저귀, 생리대 등 다양한 화장품 및 퍼스널케어 제품 제조에 사용되는 제품 용도 증가가 시장 성장에 기여하고 있습니다. 기타 요인으로는 클린 라벨 및 천연 성분에 대한 수요 증가, 광범위한 연구개발(R&D) 활동, 대중의 건강 인식 증가 등이 시장 성장의 원동력이 될 것으로 예상됩니다.
The global starch derivatives market size reached USD 58.8 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 94.1 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 5.37% during 2025-2033. The rising product utilization in the F&B industry, the introduction of enzymatic methods, and the growing demand for producing biodegradable packaging represent some of the key starch derivatives market growth factors.
Starch derivatives refer to a group of organic compounds derived from starch, a complex carbohydrate found in plants. It includes modified starch, cyclodextrin, starch esters, glucose syrup, maltodextrin, and hydrolysates. They are commercially produced by modifying starch using chemical, physical, and enzymatic methods. Starch derivatives are widely used in cooking, dairy products, drug formulations, intravenous solutions, paper manufacturing, printing, cosmetics, personal care products, adhesive, and biodegradable packaging. They are cost-effective, safe, and versatile substances that enhance the texture and flavor of food, improve binding properties, enhance solubility, and increase the strength, smoothness, and surface properties of various materials. They are also renewable and biodegradable in nature, which aids in reducing adverse environmental impacts, promoting sustainability, and minimizing reliance on fossil fuel-based alternatives. As a result, starch derivatives find extensive applications across the food and beverage (F&B), cosmetics, pharmaceuticals, textile, printing, papermaking, and packaging industries.
The rising product utilization in the F&B industry is one of the primary factors propelling the market growth. Starch derivatives are widely used as a thickening, emulsifying, stabilizing, and encapsulating agent in sauces, salad dressings, soups, desserts, mayonnaise, and dairy products, which aids in improving texture, increasing stability, and preserving flavor, fragrances, and nutrients. Along with this, the growing demand for convenience and fast-food products due to changing dietary preferences of consumers is acting as another growth-inducing factor. Furthermore, the widespread product adoption in the pharmaceutical industry as an excipient and drug delivery system to improve binding, solubility, stability, bioavailability, and controlled release properties of capsules, tablets, and other formulations is providing an impetus to the market growth. Additionally, the introduction of enzymatic methods, which involves the utilization of various enzymes in the manufacturing process, such as amylase, pullulanase, and cyclodextrin glycosyltransferases (CGTases) that provides high selectivity, increases yield, enhances production efficiency, and improves functionalities is positively influencing the market growth. Besides this, the growing product utilization to produce biodegradable packaging, which is eco-friendly and offers high flexibility, durability, strength, and barrier properties, is favoring the market growth. Moreover, the increasing product application in the manufacturing of various cosmetics and personal care products, such as lotions, creams, shampoos, diapers, and sanitary pads, is contributing to the market growth. Other factors, including growing demand for clean labels and natural ingredients, extensive research and development (R&D) activities, and rising health consciousness among the masses, are anticipated to drive the market growth.
Kindly note that this only represents a partial list of companies, and the complete list has been provided in the report.