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									단백질 가수분해물 원료 시장 보고서 : 유형별, 제품 형태별, 용도별, 지역별(2025-2033년)Protein Hydrolysate Ingredient Market Report by Type, Product Form, Application, and Region 2025-2033 | 
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단백질 가수분해물 원료 시장 세계 시장 규모는 2024년에 37억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 53억 달러에 달하고, 2025-2033년 4.13%의 연평균 성장률(CAGR)을 보일 것으로 예측했습니다.
단백질 가수분해물 원료는 아미노산, 펩타이드, 올리고펩타이드를 포함한 고도로 정제된 단백질의 혼합물로, 부분 또는 완전 가수분해에 의해 압착됩니다. 가수분해물에는 분지쇄 아미노산, 이소류신, 발린, 류신도 포함되어 있어 근육의 형성과 유지에 중요한 역할을 합니다. 우유, 카제인, 육류 등이 일반적인 제품 유형입니다. 단백질 가수분해물 원료는 천식, 음식 알레르기, 영양실조, 습진 등 소아과 질환을 완화하는 데 도움이 됩니다. 또한 항균 작용, 항고혈압 작용, 항산화 작용, 면역 활성화 작용, 항혈전 작용, 항당뇨병 작용도 있습니다. 그 결과, 이 성분들은 스포츠 영양, 유아용 조제분유, 기능성 식품에 널리 사용되고 있습니다.
세계 대중의 건강에 대한 인식이 높아지면서 시장 전망이 밝아지고 있습니다. 단백질을 정기적으로 섭취하면 새로운 세포를 만들고, 손상된 조직을 복구하고, 근육 세포를 발달시키는 데 도움이 됩니다. 또한 가금류, 어류, 돼지 및 반려동물의 사료 제조에 단백질 가수분해물이 널리 사용되는 것도 동물의 전반적인 건강 증진에 도움이 되기 때문에 또 다른 성장 촉진요인으로 작용하고 있습니다. 이와는 별도로, 높은 영양가, 쉬운 소화성, 빠른 회복, 체중 조절에 도움을 주는 유청 단백질 가수분해물의 도입은 시장 성장에 박차를 가하고 있습니다. 이와 함께, 깨끗한 식단, 친환경 및 지속가능성을 촉진하는 완두콩, 쌀, 쌀, 대마, 콩과 같은 오래된 스테디셀러에서 생산되는 식물성 단백질 가수분해물에 대한 수요 증가는 시장 성장을 가속하고 있습니다. 또한, 근육 회복과 근력을 향상시키고 격렬한 운동 세션 동안 제지방 체중을 유지하는 스포츠 영양 및 다이어트 식품에 대한 제품 수요 증가는 시장 성장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 또한, 어린이들의 유당불내증과 위장 장애가 증가함에 따라 유아용 조제분유 제품 채택이 확대되고 있는 것도 시장 성장을 뒷받침하고 있습니다. 기타, 소비자의 소비 여력 증가와 제품의 장점에 대한 인식이 높아짐에 따라 시장 성장을 가속할 것으로 예측됩니다.
The global protein hydrolysate ingredient market size reached USD 3.7 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 5.3 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.13% during 2025-2033.
Protein hydrolysate ingredients are a mixture of a highly purified form of proteins containing amino acids, peptides, and oligopeptides that are pressed by partial or complete hydrolysis. They also include branched-chain amino acids, isoleucine, valine, and leucine, which play a critical role in building and maintaining muscles. Milk, casein, and meat are some common product types. Protein hydrolysate ingredients assist in reducing several pediatric conditions, such as asthma, food allergies, malnutrition, and eczema. They also exhibit antimicrobial, antihypertensive, antioxidant, immunostimulatory, antithrombotic, and anti-diabetic properties. As a result, these ingredients are widely used in sports nutrition, infant formulas, and functional food products.
The rising health consciousness among the masses across the globe is creating a positive outlook for the market. Regular protein consumption helps build new cells, fix damaged tissues, and develop muscle cells. Additionally, the widespread utilization of protein hydrolysate for preparing diets for poultry, fish, pigs, and companion animals, as they help enhance the overall health of the animal, is acting as another growth-inducing factor. Apart from this, the introduction of whey protein hydrolysates that offer high nutritional value, easy digestibility, faster recovery, and aid in weight management is providing an impetus to the market growth. In line with this, the increasing demand for plant-based protein hydrolysate manufactured from old standbys, including pea, rice, hemp, and soy, that promotes clean eating, environmental friendliness, and sustainability are propelling the market growth. Furthermore, the increasing product demand for sports nutrition and diet food products that improve muscle recovery and strength and maintain lean muscle mass during intense training sessions is positively influencing the market growth. Besides this, the widespread product adoption for infant formulas, due to the increasing lactose intolerance and gastrointestinal disorders in children, is supporting the market growth. Other factors, including the rising expenditure capacities of consumers and the increasing awareness about product benefits, are anticipated to drive the market growth.
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being A. Costantino & C. spa, Abbott Laboratories, Agropur Cooperative, AMCO Proteins, Arla Foods amba, Armor Proteines (Savencia Fromage & Dairy), Carbery Group Limited, Fonterra Co-operative Group Limited, Glanbia PLC, Hilmar Ingredients, Kerry Group plc, Milk Specialties Global, Nestle S.A. and Royal FrieslandCampina N.V. (Zuivelcooperatie FrieslandCampina U.A.).