|
시장보고서
상품코드
1702310
당나귀유 시장 규모, 점유율, 동향, 예측 : 형태별, 용도별, 지역별(2025-2033년)Donkey Milk Market Size, Share, Trends and Forecast by Form, Application, and Region, 2025-2033 |
||||||
당나귀유 세계 시장 규모는 2024년에 3,256만 달러로 평가되었습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 7,161만 달러에 달할 것으로 예상하며, 2025년부터 2033년까지 8.71%의 CAGR을 기록할 것으로 예측하고 있습니다. 현재 유럽이 시장을 독점하고 있으며, 2024년에는 37.6% 이상의 큰 시장 점유율을 차지할 것으로 예상됩니다. 화장품 및 건강보조식품에서 천연 및 영양이 풍부한 제품에 대한 수요가 증가함에 따라 시장은 꾸준히 성장하고 있습니다. 당나귀유의 건강상의 이점에 대한 인식이 확대되고 프리미엄 웰빙 제품의 채택이 증가함에 따라 세계 시장 확대의 원동력이 되고 있습니다.
암컷 당나귀에서 얻은 당나귀유는 비타민, 미네랄, 단백질을 공급합니다. 지방과 칼로리는 적고 비타민 D가 많으며, 다른 우유에 비해 식중독 병원균을 포함하지 않아 유통기한이 깁니다. 박테리아와 바이러스의 증식을 촉진하고, 위장 질환을 감소시키며, 대식세포, 자연살해세포, 세포독성 T세포 등 강력한 면역반응 세포의 방출을 자극합니다. 이 외에도 혈액순환을 개선하고 동맥에 플라크가 쌓이는 것을 방지하기 때문에 당나귀유는 식음료(F&B) 및 화장품, 퍼스널케어 산업에서 광범위하게 활용되고 있습니다.
현재 전 세계 식음료(F&B) 업계에서 치즈, 초콜릿, 체다 치즈 제조에 당나귀유 사용이 증가하고 있습니다. 이는 당나귀유는 콜레스테롤이 적기 때문에 건강 지향적인 소비자와 심혈관계 심장병 환자들 사이에서 당나귀유에 대한 수요가 증가하고 있는 것과 함께 시장을 이끄는 중요한 요인 중 하나입니다. 또한, 우유 단백질 알레르기가 있는 유아들의 당나귀유 소비가 증가하고 있으며, 이는 시장 성장을 촉진하고 있습니다. 이는 유아를 감염 및 질병으로부터 보호하는 면역력 강화 특성에 기인합니다. 또한, 당나귀유에는 미량영양소가 함유되어 있어 특히 신흥국에서 영양실조 대책으로 당나귀유 사용이 증가하고 있으며, 이는 시장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 이 외에도 당나귀유는 노화 방지 및 치유 효과가 있기 때문에 크림, 비누, 보습제 등 화장품에 대한 적용이 전 세계적으로 증가하고 있습니다. 이는 개인의 외모에 대한 관심 증가와 함께 시장 성장을 촉진하고 있습니다.
The global donkey milk market size was valued at USD 32.56 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group estimates the market to reach USD 71.61 Million by 2033, exhibiting a CAGR of 8.71% during 2025-2033. Europe currently dominates the market, holding a significant market share of over 37.6% in 2024. The market is experiencing steady growth due to rising demand for natural and nutrient-rich products in cosmetics and dietary supplements. Expanding awareness of donkey milk's health benefits and growing adoption of premium wellness products drive market expansion globally.
Donkey milk, obtained from female donkeys, provides vitamins, minerals and proteins. It has less fats and calories but more vitamin D and longer shelf life as it does not contain any foodborne pathogens compared to other milk types. It promotes the growth of bacteria and viruses to reduce stomach illnesses and stimulates the release of powerful immune response cells, such as macrophages, natural killer cells, and cytotoxic T cells. Besides this, as it improves blood circulation and prevents the build-up of plaque in the arteries, donkey milk finds extensive applications in the food and beverages (F&B) and cosmetics and personal care industries.
At present, there is a rise in the utilization of donkey milk in the food and beverage (F&B) industry for producing cheese, chocolates and cheddar across the globe. This, along with the growing demand for donkey milk among the health-conscious consumers and cardiovascular heart patients as it contains less cholesterol, represents one of the key factors driving the market. Moreover, there is an increase in the consumption of donkey milk by toddlers who have cow milk protein allergies, which is propelling the growth of the market. This can also be accredited to its immunity strengthening properties that help protect toddlers from infections and diseases. In addition, the growing use of donkey milk for fighting malnutrition, especially in developing countries, as it contains micronutrients is positively influencing the market. Besides this, there is an increase in the application of donkey milk in cosmetics, such as creams, soaps and moisturizers, around the world as it contains anti-ageing and healing properties. This, in confluence with the rising focus of individuals on personal grooming, is bolstering the growth of the market.
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Asinus Atlanticus Lda., Dolphin IBA, Eurolactis Italia Srl, Fattoria Donna Tina, Golden Donkeys Farm, Hellenic Asinus Farms, Stephenson Group Ltd, The Donkey Dairy PTY LTD and The White Sea & Baltic Company Limited.