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시장보고서
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치킨 플레이버 시장 보고서 : 형태별, 성질별, 포장별, 용도별, 최종사용자별, 지역별(2025-2033년)Chicken Flavor Market Report by Form, Nature, Packaging, Application, End User (Business-to-Business, Business-to-Consumer ), and Region 2025-2033 |
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치킨 플레이버 세계 시장 규모는 2024년에 7억 3,230만 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년에는 9억 9,580만 달러에 달해 2025년부터 2033년까지 3.3%의 연평균 성장률(CAGR)을 기록할 것으로 예측하고 있습니다. 시장 확대의 배경에는 간편식에 대한 수요 증가, 소비자의 건강 지향성 증가, 에스닉 요리의 인기 상승, 식물성 대체 식품의 급속한 기술 혁신, 천연 재료에 대한 선호도 증가 등이 있습니다.
가공식품 및 간편식에 대한 수요 증가
전 세계적으로 가공식품과 간편식에 대한 수요가 증가하고 있는 것은 시장 성장을 촉진하는 주요 요인 중 하나입니다. 간편식 시장은 2032년까지 7,827억 달러에 달할 것으로 예상되며, 성장률은 5.47%에 달할 것으로 추정됩니다. 또한, 소비자의 바쁜 일정이 증가함에 따라 맛과 영양가를 손상시키지 않고 바로 먹을 수 있는(RTE) 또는 쉽게 조리할 수 있는 음식을 찾는 소비자가 증가함에 따라 시장 성장을 촉진하고 있습니다. 이와 더불어 수프, 스낵, 즉석면, 냉동식품 등 만족스러운 맛을 제공하는 닭고기 맛 제품의 출시도 성장을 촉진하는 요인으로 작용하고 있습니다. 또한, 동결건조 및 진공 포장과 같은 식품 보존 기술의 급속한 발전으로 인해 이러한 제품들이 장기간 신선도와 풍미를 유지할 수 있게 된 것도 닭고기 맛 시장의 성장을 촉진하고 있습니다.
다재다능하고 건강한 단백질 공급원으로서 닭고기의 인기가 높아지고 있습니다.
닭고기가 건강하고 다재다능한 단백질 공급원이라는 인식이 높아지면서 닭고기 맛 시장에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 또한, 소비자들의 건강에 대한 관심이 빠르게 증가하면서 지방과 콜레스테롤 수치에 대한 우려로 인해 붉은 살코기를 대체할 수 있는 식품을 찾게 된 것도 시장 성장을 촉진하고 있습니다. 이에 따라 저지방, 고단백질인 닭고기가 널리 소비되면서 시장 성장에 기여하고 있습니다. 또한, 다양한 문화권에서 닭고기의 인기가 높아지면서 세계 요리의 주요 식재료로 자리 잡고 있는 것도 시장 성장의 원동력이 될 것으로 예상됩니다. 이와 함께 스낵, 조미료, 식품에 선호되는 선택으로 닭고기 맛의 사용이 증가하고 있는 것도 시장 성장의 기폭제가 되고 있습니다.
자연스럽고 정통적인 맛에 대한 소비자 선호도 증가
식품 산업이 자연스럽고 정통적인 맛으로 지속적으로 변화하고 있는 것은 시장 성장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 또한, 인공 첨가물보다 천연 향료를 사용한 제품을 선호하는 소비자의 식품 성분에 대한 관심이 높아지면서 시장 전망을 밝게 하고 있습니다. 또한, 식품 제조업체들이 진짜 닭고기 맛을 내기 위해 진짜 닭고기 추출물 및 기타 천연 성분을 사용하는 경우가 증가하고 있는 것도 시장 성장에 힘을 실어주고 있습니다. 이와 함께 진짜 닭고기 맛을 경험할 수 있는 고품질 닭고기 맛 조미료, 수프, 매리 네이드의 개발이 시장 개척에 박차를 가하고 있습니다. 또한, 환경에 대한 인식이 높아진 소비자들을 위해 유기농 닭고기 및 방목 닭고기 추출물을 사용하는 기술 혁신이 증가하고 있는 것도 시장 성장을 촉진하고 있습니다.
The global chicken flavor market size reached USD 732.3 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 995.8 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 3.3% during 2025-2033. The market is expanding due to the increasing demand for convenience foods, rising focus on health-consciousness among consumer, growing popularity of ethnic cuisines, rapid innovations in plant-based alternatives, and the heightened preference for natural ingredients.
Rising Demand for Processed and Convenience Foods
The increasing demand for processed and convenience foods across the globe is one of the major factors bolstering the market growth. It is estimated that the market for convenience foods will reach USD 782.7 billion by 2032, with a growth rate of 5.47%. Moreover, the growing hectic schedules of consumers, prompting them to seek quick, ready-to-eat (RTE) or easy-to-prepare meals without compromising on taste or nutritional value is fostering the market growth. Along with this, the introduction of chicken-flavored products, such as soups, snacks, instant noodles, and frozen meals, that offer a satisfying flavor is acting as a growth-inducing factor. Moreover, rapid advancements in food preservation techniques, such as freeze-drying and vacuum packing, to ensure that these products maintain their freshness and flavor over longer periods are enhancing the chicken flavor market growth.
Growing Popularity of Chicken as a Versatile and Healthy Protein Source
The increasing recognition of chicken as a healthy and versatile protein source, is propelling the chicken flavor market demand. Moreover, the burgeoning focus of consumers on their health, prompting them to seek alternatives to red meat due to concerns about fat content and cholesterol levels, is fostering the market growth. In line with this, the widespread consumption of chicken, as it is lower in fat and high in protein, is contributing to the market growth. Furthermore, the growing popularity of chicken across different cultures that makes it a staple ingredient in global cuisine is anticipated to drive the market growth. Along with this, the heightened utilization of chicken flavoring as a preferred option in snacks, seasonings, and food products is catalyzing the market growth.
Increasing Consumer Preference for Natural and Authentic Flavors
The ongoing shift in the food industry toward natural and authentic flavors is positively impacting the market growth. Moreover, the growing focus of consumers on the ingredients in their food, as they prefer products that use natural flavors rather than artificial additives, is creating a positive outlook for the market. Additionally, the increasing utilization of real chicken extracts and other natural sources by food manufacturers to produce authentic chicken flavors is bolstering the market growth. Along with this, the development of high-quality chicken-flavored seasonings, broths, and marinades that offer a genuine taste experience is fueling the market growth. Furthermore, the rising innovation in the use of organic and free-range chicken extracts to cater to environmentally conscious consumers is boosting the market growth.