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시장보고서
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생크림 시장 : 세계 산업 동향, 시장 점유율, 규모, 성장, 기회, 예측(2025-2033년)Fresh Cream Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2025-2033 |
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세계의 생크림 시장 규모는 2024년 960만 톤에 달했습니다. IMARC Group은 2025년부터 2033년까지의 성장률(CAGR)은 3.23%를 나타내 2033년에는 1,290만 톤에 달할 것으로 예측했습니다.
생크림은 우유를 고온에서 끓여 살균하여 만들어지는 유제품입니다. 상아색으로 벨벳 같은 혀 촉감, 감미로운 맛으로 우유보다 짙습니다. 맛을 높이고 녹을 때 식품의 중요한 성분으로 사용됩니다. 칼슘, 인, 비타민 B2의 탁월한 공급원으로 적혈구(RBC)의 개발을 촉진하고 면역 체계를 높이고 전신 건강을 유지합니다. 기타에 뼈와 치아를 튼튼하게 해 뇌의 작용을 높이고 에너지를 공급합니다. 그 결과 생크림은 카페, 호텔, 레스토랑, 베이커리 등 가정용 및 업무용으로 널리 사용됩니다.
식품 및 음료(F&B) 업계의 상당한 성장은 시장에 긍정적인 영향을 미치는 중요한 요소 중 하나입니다. 이것은 아이스크림, 쉐이크, 소스, 파스타, 커스터드, 샌드위치 등의 요리에 생크림이 널리 이용되고 있기 때문입니다. 게다가 세계 인구 증가는 유제품과 구운 식품 수요를 견인하고 있으며, 이는 시장의 긍정적인 전망을 창출하고 있습니다. 이와는 별도로 빠른 속도의 라이프 스타일과 개인의 식생활 패턴의 변화는 패스트 푸드와 생크림을 사용한 조리된(RTE) 제품 수요를 자극합니다. 게다가, 특히 밀레니얼 세대들 사이에서 알코올 음료의 소비가 증가하고 있는 것도 시장 성장에 기여하고 있습니다. 이 외에도 식품 블로그의 새로운 동향과 퍼스널케어 제품을 처방하는 화장품 업계에서 생크림의 사용 증가도 제조업체에게 유리한 성장 기회를 제공합니다. 또한 개인 간의 건강 의식이 높아지면 저지방과 채식주의 생크림을 도입하는 시장 기업을 뒷받침하고 있습니다. 이 밖에 슈퍼마켓 및 하이퍼마켓, 편의점, 백화점 등 조직화된 유통 채널의 확대가 시장을 견인하고 있습니다. 무료 택배, 할인, 온라인 결제를 제공하는 전자상거래의 보급도 시장 성장을 뒷받침하고 있습니다. 또한, 소비자 기반 및 시장 도달범위를 확대하기 위한 프로모션 활동에 대한 주요 시장 기업의 투자 증가가 시장 성장을 가속하고 있습니다.
The global fresh cream market size reached 9.6 Million Metric Tons in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach 12.9 Million Metric Tons by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 3.23% during 2025-2033.
Fresh cream is a dairy product prepared by boiling and sterilizing milk at a high temperature. It is ivory in color, velvety in texture, luscious in taste, and richer than milk. It is used as a key ingredient in food products to enhance flavor and provide a thicker consistency. It is an excellent source of calcium, phosphorus and vitamin B2 that promotes the development of red blood cells (RBC), boosts the immune system, and maintains overall health. Besides this, it helps strengthen bones and teeth, improves brain functioning, and provides energy. As a result, fresh cream is extensively used in domestic and commercial applications across cafes, hotels, restaurants, and bakeries.
A significant rise in the food and beverage (F&B) industry represents one of the key factors positively influencing the market. It can also be attributed to the extensive applications of fresh cream in preparing ice cream, shakes, sauces, pasta, custards, and sandwiches. In addition, the growing global population is driving the demand for dairy and baked food products, which, in turn, is creating a positive outlook for the market. Apart from this, fast-paced lifestyles and changing dietary patterns of individuals are catalyzing the demand for fast food and ready-to-eat (RTE) products prepared with fresh cream. Additionally, the increasing consumption of alcoholic beverages, especially among the millennial population, is contributing to market growth. Along with this, the emerging trend of food vlogging and the rising use of fresh cream in the cosmetic industry to formulate personal care products are offering lucrative growth opportunities to manufacturers. Furthermore, the rising health awareness among individuals is propelling market players to introduce low-fat and vegan fresh creams. Besides this, the expansion of organized distribution channels, including supermarkets, hypermarkets, convenience stores, and departmental stores, is driving the market. The proliferation of the e-commerce industry that offers free doorstep delivery, exciting deals and discounts, and online payment methods is also augmenting the market growth. Moreover, increasing investments by the key market players in promotional activities to expand their consumer base and market reach are propelling the market growth.