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젤란검 시장 - 예측(2024-2029년)

Gellan Gum Market - Forecasts from 2024 to 2029

발행일: | 리서치사: Knowledge Sourcing Intelligence | 페이지 정보: 영문 135 Pages | 배송안내 : 1-2일 (영업일 기준)

    
    
    



※ 본 상품은 영문 자료로 한글과 영문 목차에 불일치하는 내용이 있을 경우 영문을 우선합니다. 정확한 검토를 위해 영문 목차를 참고해주시기 바랍니다.

젤란검 시장은 2024년 2억 247만 8,000달러에서 2029년 2억 5,422만 1,000달러로 연평균 4.66% 성장할 것으로 예상됩니다.

젤란검은 식품 첨가물로 가공식품의 결합, 안정화, 식감 개선에 사용되는 겔화제입니다. 고아실과 저아실이 있으며, 산토모나스 캄페스트리스(Santomonas campestris)와 같은 자연계에 존재하는 특정 박테리아 균주에서 당을 발효시켜 만들어집니다. 젤란검은 유제품 및 비유제품을 기반으로 한 품목과 영양 제품에 매우 적합합니다.

젤라틴을 대체할 수 있는 식물성 제품이며, 칼슘 등의 영양소를 안정화시키는 작용을 하기 때문에 비건 채식주의자를 위한 제품입니다. 젤란검은 다양한 제품에 적용되는 식음료 분야 외에도 정제 제제의 바인더로 활약하는 의약품 분야에서도 높은 응용력을 발휘합니다. 또한 조직 생성, 알레르기 완화, 치과 치료, 뼈 복원에도 사용됩니다. 또한, 젤란검은 안정화된 특성으로 인해 다양한 스킨케어 및 헤어케어 제품 제조에도 사용되고 있습니다.

그 밖의 장점으로는 소화 촉진, 콜레스테롤 수치, 식욕 및 혈당 조절 등이 있으며, 이러한 첨가제는 오늘날 식품 레시피에 필수적인 요소로 자리 잡았습니다.

젤란검 시장 촉진요인:

  • 영양가 높은 식품에 대한 수요 증가는 젤라틴 껌 시장의 성장을 촉진할 것으로 예상됩니다.

젤란검은 박테리아에 의해 인위적으로 생산되어 식품의 전반적인 구조적 점도를 향상시킵니다. 영양가 높은 식품 및 음료, 특히 유제품, 단백질 식품, 유기농 식품 및 최근 비건 식품에 대한 수요 증가는 젤라틴 껌 시장의 성장에 기여하고 있습니다.

아몬드 우유, 초콜릿 우유와 같은 음료, 과자, 마시멜로, 구운 과자, 요구르트, 크림, 발효유와 같은 유제품은 질감을 더하고 맛을 안정화하기 위해 젤라틴이 필요합니다. 젤란검은 자연에서 유래한 박테리아를 사용하기 때문에 건강에 좋은 효과가 있습니다.

  • 제약 분야에서의 응용 확대가 전체 시장 확대를 촉진하고 있습니다.

제약 부문도 젤란검의 주요 최종사용자이며, 젤란검은 물리 화학적 특성으로 인해 의약품 제조에 사용됩니다. 의약품 제조 외에도 젤란검은 구내염, 뼈 및 치아 복원, 유전자 도입, 조직 재생 등의 의료용도로도 사용되고 있습니다. 이러한 용도에서의 성장 강화로 인해 시장은 상승세를 보이고 있습니다. 유럽제약협회(European Federation of Pharmaceutical Industries and Association)에 따르면 2022년 유럽의 의약품 생산량은 전년 대비 4.5% 증가할 것으로 예상됩니다.

  • 건강에 대한 관심이 높아짐에 따라 젤라틴 껌 시장의 성장을 촉진할 것으로 예상됩니다.

젤란검은 콜레스테롤과 혈당 조절에 필요한 무글루텐 및 유기농 제품의 제형에 필수적인 역할을 합니다. 고콜레스테롤로 인한 심장병 유병률의 증가는 특히 성인에게 큰 건강 문제를 야기하고 있으며, World Heart Report 2023에 따르면 고콜레스테롤은 동남아시아 및 중남미에서 심장병의 주요 원인 중 하나라고 합니다.

젤란검 시장 억제요인:

  • 젤란검의 부작용이 시장 성장의 걸림돌이 될 수 있습니다.

젤란검은 다양한 질감 향상 특성을 제공하지만, 젤란검 기반 하이드로겔은 인성 및 조직 내성 부족, 복부 팽만감, 과도한 복부 팽만감, 설사 등의 단점이 있습니다. 이러한 부정적인 부작용은 식품 및 음료에서 젤라틴 검의 전반적인 사용 규모를 방해하고 전체 시장 확대를 억제할 수 있습니다.

젤란검 시장의 지리적 전망

  • 북미는 지정된 기간 동안 크게 성장할 준비가 되어 있습니다.

지역별로 젤라틴 껌 시장은 북미, 남미, 유럽, 중동 및 아프리카, 아시아태평양으로 분석됩니다. 북미는 주요 지역 경제권인 미국과 캐나다의 식품 소비 증가, 유제품 대체품 생산에 대한 유리한 투자, 유기농 및 비건 식품에 대한 수요 증가로 인해 큰 성장을 보일 것으로 예상됩니다. 미국 농무부(USDA)에 따르면 미국의 식품 지출은 2021년 대비 2022년에 10.34% 증가할 것으로 예상했습니다.

DSM, Biopolymer International, Hawkins Watt, CP Kelco와 같은 젤라틴 껌 기업의 존재는 젤라틴 껌에 대한 수요를 증가시켰습니다. 건강한 라이프스타일에 대한 사람들의 선호도 변화는 비건, 유기농 식품, 유제품 기반 대체품에 대한 수요를 가속화하여 젤라틴 껌 시장의 성장에 기여하고 있습니다. 미국 농무부의 "State of Organic Produce 2023"에 따르면, 미국 유기농 농산물 매출은 1.6% 증가한 96억 달러에 달했습니다.

젤란검 기업 및 제품

  • Gellaneer 젤라니어 젤란검: DSM의 'Gellaneer 젤란검'은 발효를 통해 탄생한 하이드로콜로이드입니다. 이 제품은 제과, 식물성 식품 및 음료, 반려동물 사료에 텍스처링, 이형제거, 입자 현탁 등의 맞춤형 기능을 제공합니다. 이 제품은 '젤라닐 LA', '젤라닐 HA', '젤라닐 HS', '젤라닐 ND-JY' 등 4가지 종류가 있습니다.
  • Biopolymer 젤란검: Biopolymer의 다기능 젤란검은 다양한 식감을 만들어 내며, '고아실 젤란검 폼 소프트'와 '저아실 젤란검 폼 하드'가 있습니다.
  • Gella Gum(418) : 호킨스왓 리미티드는 젤라틴 껌(418)을 통해 유동성 겔의 현탁성과 구조적 점도를 향상시키는 데 중점을 두고 있습니다. 이 껌은 수용성이며, 스핑고모나스 엘로데아(Sphingomonas elodea)라는 박테리아를 사용하여 제조됩니다. 이 껌은 따뜻한 물과 차가운 물에 쉽게 분산되고 향이 잘 방출되는 젤을 만들 수 있기 때문에 주로 유음료의 유화제, 안정제, 증점제로 사용됩니다.
  • Kelcogel : CP Kelco의 젤란 검 "Kelcogel"은 구조화 된 젤과 액체를 준비하는 데 사용되며 안정화, 우수한 현탁성 및 낮은 충격 점도로 유명합니다. 껌은 일가, 이가 및 다가 이온과 접촉 할 때 겔화제로 사용됩니다.
  • Colony gellan gum: Colony gellan gum은 고아실과 저아실 젤란 제품이 있으며, 겔 형성 및 현탁용 증점제로 사용되며, HA(고아실) gellan gum은 분자 미식학에 가장 적합하고 LA(저아실) gum은 배합의 설탕 함량을 지시하는 데 사용됩니다.

젤란검 시장은 다음과 같이 세분화 및 분석됩니다:

유형별

  • 저아실 젤란검
  • 고아실 젤란검

용도별

  • 식음료
  • 의약품
  • 화학
  • 화장품
  • 기타

지역별

  • 북미
  • 미국
  • 캐나다
  • 멕시코
  • 남미
  • 브라질
  • 아르헨티나
  • 기타
  • 유럽
  • 독일
  • 프랑스
  • 영국
  • 이탈리아
  • 기타
  • 중동 및 아프리카
  • 사우디아라비아
  • 이스라엘
  • 기타
  • 아시아태평양
  • 중국
  • 일본
  • 한국
  • 인도
  • 인도네시아
  • 기타

목차

제1장 소개

  • 시장 개요
  • 시장 정의
  • 조사 범위
  • 시장 세분화
  • 통화
  • 가정
  • 기준 연도와 예측 연도 타임라인
  • 이해관계자에 대한 주요 이점

제2장 조사 방법

  • 조사 디자인
  • 조사 과정

제3장 주요 요약

  • 주요 조사 결과

제4장 시장 역학

  • 시장 성장 촉진요인
  • 시장 성장 억제요인
  • Porter's Five Forces 분석
  • 업계 밸류체인 분석
  • 애널리스트의 견해

제5장 젤란검 시장 : 유형별

  • 소개
  • 저아실 젤란검
  • 고아실 젤란검

제6장 젤란검 시장 : 용도별

  • 소개
  • 식품·음료
  • 제약
  • 화학제품
  • 화장품
  • 기타

제7장 젤란검 시장 : 지역별

  • 소개
  • 북미
    • 미국
    • 캐나다
    • 멕시코
  • 남미
    • 브라질
    • 아르헨티나
    • 기타
  • 유럽
    • 독일
    • 프랑스
    • 영국
    • 이탈리아
    • 기타
  • 중동 및 아프리카
    • 사우디아라비아
    • 이스라엘
    • 기타
  • 아시아태평양
    • 중국
    • 일본
    • 한국
    • 인도
    • 인도네시아
    • 기타

제8장 경쟁 환경과 분석

  • 주요 기업과 전략 분석
  • 시장 점유율 분석
  • 합병, 인수, 합의 및 협업
  • 경쟁 대시보드

제9장 기업 개요

  • DSM
  • Biopolymer International
  • Hawkins Watts
  • CP Kelco
  • Foodchem International Corporation
  • Jungbunzlauer Suisse AG, Basel
  • Colony Gums
ksm 24.08.22

The gellan gum market is expected to reach a market size of US$254.221 million in 2029 from US$202.478 million in 2024, thereby growing at a CAGR of 4.66%.

Gellan gum is a food additive and gelling agent used to bind, stabilize, and texturize processed food items. It comes in high and low acyl and is made by fermenting sugar with specific bacteria strains found in nature, such as Xanthomonas campestris. Gellan gum is highly applicable in dairy-and non-dairy-based items and nutritional products.

It is a vegan product as it is a plant-based alternative to gelatine and helps to stabilize nutrients such as calcium. Besides the food & beverage sector, where it is applied in various products, gellan gum also finds high applicability in the pharmaceutical sector, where it acts as a binder for tablet formulation. It is also used for tissue generation, allergy relief, dental care, and bone repair. Additionally, owing to its stabilized properties, gellan gum is used to produce various skincare and haircare products.

Its health benefits include improving digestive benefits and controlling cholesterol levels, appetite, and blood sugar, which makes such additives an integral part of today's food recipes.

Gellan Gum Market Drivers:

  • An increase in demand for food with high nutritional content is expected to boost the gellan gum market growth.

Gellan gum is artificially produced by bacteria, which improves food's overall structural viscosity. The increase in demand for nutritious food and beverages, particularly dairy products, protein foods, organic food, and a recent trend in vegan food, has contributed to the gellan gum market growth.

Beverages such as almond and chocolate milk, confectionaries, marshmallows, baked goods, and dairy products such as yogurt, cream, and fermented milk all require gellan gum to add texture and stabilize taste. Gellan gum is made using nature-based bacteria, owing to which it has high health benefits. With the growing trend of consuming nutritional food items, the market usage of gellan gum is set to show positive growth.

  • Growing applicability in the pharmaceutical sector has propelled the overall market expansion.

The pharmaceutical sector is another major end-user of gellan gum, which is used in drug manufacturing due to its physicochemical properties. Besides medicine manufacturing, gellan gum is also used in medical applications such as stomatology, bone & dental repair, gene transfer, and tissue regeneration, among others. Bolstering growth in such applications has led to an upward market trajectory. According to the European Federation of Pharmaceutical Industries and Association, in 2022, drug production in Europe experienced a 4.5% growth over the preceding year.

  • The growing health concern is anticipated to drive the gellan gum market growth.

Gellan gum plays an integral role in the preparation of gluten-free and organic goods, which are necessary for controlling cholesterol and blood sugar. The growing prevalence of heart disease due to high cholesterol has raised major health concerns, especially for adults. According to the World Heart Report 2023, high cholesterol constitutes one of the major causes of heart disease in Southeast Asia and in Central & Latin America.

Gellan Gum Market Restraints:

  • Side effects of gellan gum can pose a challenge to their market growth.

Gellan gum offers various texture enhancement properties; however, gellan gum-based hydrogels have defects such as a lack of toughness and tissue tolerance, abdominal bloating, excessive flatulence, or diarrhea. Such negative side effects can hinder the overall usage scale of gellan gum in food & beverage items, restraining the overall market expansion

Gellan Gum Market Geographical Outlook

  • North America is poised for significant growth during the given time frame.

Region-wise, the gellan gum market is analyzed into North America, South America, Europe, the Middle East and Africa, and Asia Pacific. North America is poised to show significant growth fuelled by favorable investments in the production of dairy alternatives and booming organic and vegan foods demand followed by an increase in food consumption in major regional economies, namely the United States and Canada. According to USDA (US Department of Agriculture), expenditure on food in the United States increased by 10.34% in 2022 compared to 2021's expenditure.

The presence of gellan gum companies DSM, Biopolymer International, Hawkins Watt, CP Kelco, and others increased the demand for gellan gum. The shift in people's preference for a healthy lifestyle has accelerated the demand for vegan and organic foods and dairy-based alternatives which has been attributed to the gellan gum market growth. According to USDA's "State of Organic Produce 2023", the country's organic produce sales witnessed 1.6% growth, topping up to US$9.6 billion.

Gellan Gum Players and Products

  • Gellaneer Gellan Gum: DSM's "Gellaneer Gellan Gum" is a hydrocolloid drive from fermentation. The product offers tailored functionalities such as texturizing, syneresis control, and particle suspension to confectionary, plant-based food & beverages, and pet food. The product is available in "Gellaneer LA", "Gellaneer HA", Gellaneer HS" and "Gellaneer ND-JY".
  • Biopolymer Gellan Gum: Biopolymer's multi-functional gellan gum produces a wide variety of textures and is available in "High acyl gellan gum forms soft" and "Low acyl gellan gum forms firm". The product meets standard requirements such as the US Pharmacopoeia/National Formulary, European Directives, JECFA, and Food Chemicals Codex.
  • Gella Gum (418): Hawkins Watt Limited emphasizes improving suspension and structural viscosity in fluid gels through its Gellan Gum (418). It is water-soluble and is produced by using the bacterium Sphingomonas elodea. The gum can be easily dispersible in hot and cold water and can produce gels with excellent flavor release owing to which it is majorly used in dairy beverages as emulsifiers, stabilizers, and thickeners.
  • Kelcogel: CP Kelco's "Kelcogel" gellan gum is used in preparing structured gel and liquids and is known for stabilization, excellent suspension, and low-impact viscosity. When contacting mono-, di- and multi-valent ions, the gum is used as a gelling agent. It can also be used in combination or individually with another variant.
  • Colony Gellan Gum: Colony Gum's gellan product, available in both high acyl and low acyl, is used as a thickener for gel formation and suspension. The HA (High Acyl) gellan gum is ideal for molecular gastronomy, while LA (Low Acyl) is used to instruct sugar in the formula.

The Gellan Gum market is segmented and analyzed as follows:

By Type

  • Low-Acyl Gellan Gum
  • High-Acyl Gellan Gum

By Application

  • Food and Beverage
  • Pharmaceuticals
  • Chemical
  • Cosmetics
  • Others

By Geography

  • North America
  • United States
  • Canada
  • Mexico
  • South America
  • Brazil
  • Argentina
  • Others
  • Europe
  • Germany
  • France
  • United Kingdom
  • Italy
  • Others
  • Middle East and Africa
  • Saudi Arabia
  • Israel
  • Others
  • Asia Pacific
  • China
  • Japan
  • South Korea
  • India
  • Indonesia
  • Others

TABLE OF CONTENTS

1. INTRODUCTION

  • 1.1. Market Overview
  • 1.2. Market Definition
  • 1.3. Scope of the Study
  • 1.4. Market Segmentation
  • 1.5. Currency
  • 1.6. Assumptions
  • 1.7. Base and Forecast Years Timeline
  • 1.8. Key Benefits for the Stakeholder

2. RESEARCH METHODOLOGY

  • 2.1. Research Design
  • 2.2. Research Processes

3. EXECUTIVE SUMMARY

  • 3.1. Key Findings

4. MARKET DYNAMICS

  • 4.1. Market Drivers
  • 4.2. Market Restraints
  • 4.3. Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1. Bargaining Power of Suppliers
    • 4.3.2. Bargaining Power of Buyers
    • 4.3.3. Threat of New Entrants
    • 4.3.4. Threat of Substitutes
    • 4.3.5. Competitive Rivalry in the Industry
  • 4.4. Industry Value Chain Analysis
  • 4.5. Analyst View

5. GELLAN GUM MARKET BY TYPE

  • 5.1. Introduction
  • 5.2. Low-Acyl Gellan Gum
  • 5.3. High-Acyl Gellan Gum

6. GELLAN GUM MARKET BY APPLICATIONS

  • 6.1. Introduction
  • 6.2. Food and Beverage
  • 6.3. Pharmaceutical
  • 6.4. Chemical
  • 6.5. Cosmetics
  • 6.6. Others

7. GELLAN GUM MARKET BY GEOGRAPHY

  • 7.1. Introduction
  • 7.2. North America
    • 7.2.1. United States
    • 7.2.2. Canada
    • 7.2.3. Mexico
  • 7.3. South America
    • 7.3.1. Brazil
    • 7.3.2. Argentina
    • 7.3.3. Others
  • 7.4. Europe
    • 7.4.1. Germany
    • 7.4.2. France
    • 7.4.3. United Kingdom
    • 7.4.4. Italy
    • 7.4.5. Others
  • 7.5. Middle East and Africa
    • 7.5.1. Saudi Arabia
    • 7.5.2. Israel
    • 7.5.3. Others
  • 7.6. Asia Pacific
    • 7.6.1. China
    • 7.6.2. Japan
    • 7.6.3. South Korea
    • 7.6.4. India
    • 7.6.5. Indonesia
    • 7.6.6. Others

8. COMPETITIVE ENVIRONMENT AND ANALYSIS

  • 8.1. Major Players and Strategy Analysis
  • 8.2. Market Share Analysis
  • 8.3. Mergers, Acquisitions, Agreements, and Collaborations
  • 8.4. Competitive Dashboard

9. COMPANY PROFILES

  • 9.1. DSM
  • 9.2. Biopolymer International
  • 9.3. Hawkins Watts
  • 9.4. CP Kelco
  • 9.5. Foodchem International Corporation
  • 9.6. Jungbunzlauer Suisse AG, Basel
  • 9.7. Colony Gums
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