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세계의 해조 기반 대체육 시장 : 예측(2025-2030년)

Global Seaweed Based Alternative Meat Market - Forecasts from 2025 to 2030

발행일: | 리서치사: Knowledge Sourcing Intelligence | 페이지 정보: 영문 125 Pages | 배송안내 : 1-2일 (영업일 기준)

    
    
    



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세계 해조 기반 대체육 시장은 2025년 8억 8,548만 6,000달러에서 연평균 14.62% 성장하여 2030년에는 17억 5,150만 6,000달러에 달할 것으로 추정됩니다.

해조는 해조류 또는 해양식물의 일종으로 강, 바다와 같은 수역에서 자랍니다. 해조는 비료나 담수를 필요로 하지 않고, 이산화탄소를 다량 흡수하고 대량으로 생산하기 때문에 지속가능한 단백질 공급원입니다. 세계 해조 단백질 시장도 해조 단백질과 추출물의 활용이 증가하면서 빠르게 성장하고 있습니다. 해조는 색소, 비타민, 플로로탄닌, 다당류, 펩타이드, 미네랄, 영양효과 등의 생리활성 물질을 함유하고 있어 다양한 분야에서 활용되고 있습니다.

세계 인구 증가, 식물성 육류에 대한 회복력 증가, 해조류의 건강 효과와 양식 효율성은 해조 기반 대체육 시장을 촉진할 것으로 예측됩니다. 노르웨이 과학기술대학교 제품디자인학과에 따르면, 2030년까지 세계 인구는 98억 명에 달할 것이라고 합니다. 신선한 육류에 대한 수요와 농지 부족으로 인해 가용 토지에 부담을 주지 않는 대체 단백질 재배로 전환될 것으로 예상됩니다. 이에 따라 해조를 포함한 육지에서 재배되지 않는 대체 단백질 공급원의 생산이 크게 증가할 것으로 예상됩니다. 또한, 전 세계적으로 500여 종의 해조가 식용으로 이용되고 있는 것으로 알려져 있습니다. 해조 소비와 관련된 건강상의 이점, 효율적인 생산, 투자 및 연구는 수요를 촉진하고 이 시장의 성장을 증가시킬 것으로 예상됩니다.

세계 해조 기반 대체육 시장 활성화 요인

  • 식물성 식품 시장에 대한 투자 확대

세계 해조 기반 대체육 시장을 이끄는 주요 요인은 식물성 식품 시장에 대한 투자 증가입니다. 전 세계 식물성 식품, 특히 식물성 육류 및 해산물 제품 카테고리는 생산 기술 개발 및 맛과 식감 개선을 위해 많은 투자가 이루어지고 있습니다.

Goof Food Institute(GFI)는 보고서를 통해 2023년 식물성 식품 분야에 대한 전 세계 총 투자액이 약 85억 달러에 달할 것이라고 밝혔습니다. 이 기관에 따르면 식물성 육류, 해산물, 계란, 유제품에 대한 총 투자액은 9억 770만 달러에 달해 전 세계 식물성 식품 산업 전체의 약 11%를 차지했습니다.

GFI는 또한 여러 국가에서 식물성 식품 시장의 수요를 촉진하기 위해 새로운 정책과 규제를 도입했다고 밝혔습니다. 또한 GFI는 캐나다가 국내 식물성 단백질 시장을 촉진하고 지원하기 위해 약 1억 1,000만 달러의 공공 자금을 투자했다고 밝혔습니다. 마찬가지로 영국과 독일 정부도 자국 내 대체 단백질 연구 개발을 성장시키기 위해 주요 정책 및 투자 계획을 도입했습니다.

세계 해조 기반 대체육 시장의 지리적 전망

  • 북미가 세계 해조 기반 대체육 시장의 주요 점유율을 차지할 것으로 예상됩니다.

북미는 전 세계 해조 기반 대체육 시장에서 큰 성장세를 보일 것으로 예상됩니다. 북미 지역, 특히 미국, 캐나다, 멕시코는 세계 최대 육류 소비국 중 하나입니다. 이 지역은 또한 채식주의자와 비건 인구가 크게 증가하여 식물성 육류 제품 시장을 촉진할 것으로 예상되며, Great Green Wall의 보고서에 따르면 멕시코는 세계에서 두 번째로 많은 채식주의자 인구를 보유하고 있으며 총 인구의 약 19%가 채식주의자입니다. 마찬가지로 2023년 캐나다의 채식 인구는 약 9.4%에 달합니다.

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어떤 용도로 사용되는가?

산업 및 시장 인사이트, 비즈니스 기회 평가, 제품 수요 예측, 시장 진입 전략, 지리적 확장, 설비 투자 결정, 규제 프레임워크 및 영향, 신제품 개발, 경쟁의 영향

조사 범위

  • 2022년부터 2030년까지의 과거 데이터 및 전망
  • 성장 기회, 도전과제, 공급망 전망, 규제 프레임워크, 고객 행동, 트렌드 분석
  • 경쟁사 시장 상황, 전략 및 시장 점유율 분석
  • 각 국가를 포함한 부문 및 지역별 수익 성장 및 예측 평가
  • 기업 개요(전략, 제품, 재무 정보, 주요 개발 등)

목차

제1장 소개

  • 시장 개요
  • 시장 정의
  • 조사 범위
  • 시장 세분화
  • 통화
  • 가정
  • 기준 연도와 예측 연도 타임라인
  • 이해관계자에 대한 주요 이점

제2장 조사 방법

  • 조사 설계
  • 조사 과정

제3장 주요 요약

  • 주요 조사 결과

제4장 시장 역학

  • 시장 성장 촉진요인
  • 시장 성장 억제요인
  • Porter's Five Forces 분석
  • 업계 밸류체인 분석
  • 애널리스트의 견해

제5장 세계의 해조 기반 대체육 시장 : 유형별

  • 소개
  • 렉틴
  • 피코빌리 단백질

제6장 세계의 해조 기반 대체육 시장 : 육류 유형별

  • 소개
  • 돼지고기
  • 가금육
  • 닭고기
  • 기타

제7장 세계의 해조 기반 대체육 시장 : 지역별

  • 소개
  • 북미
    • 유형별
    • 육류 유형별
    • 국가별
  • 남미
    • 유형별
    • 육류 유형별
    • 국가별
  • 유럽
    • 유형별
    • 육류 유형별
    • 국가별
  • 중동 및 아프리카
    • 유형별
    • 육류 유형별
    • 국가별
  • 아시아태평양
    • 유형별
    • 육류 유형별
    • 국가별

제8장 경쟁 환경과 분석

  • 주요 기업과 전략 분석
  • 시장 점유율 분석
  • 합병, 인수, 합의, 협업
  • 경쟁 대시보드

제9장 기업 개요

  • Umaro Foods, Inc.
  • Algaia
  • KIMICA Corporation
  • The Seaweed Company
  • Yemoja
ksm 24.12.16

The global seaweed-based alternative meat market is estimated to attain US$1,751.506 million in 2030, increasing from US$885.486 million in 2025 at a CAGR of 14.62%.

Seaweed is a type of algae or marine plant that grows in bodies of water like oceans, rivers, and seas. It is a sustainable protein source because it doesn't require fertilizers or fresh water, absorbs a lot of CO2, and produces a lot of it. The worldwide seaweed protein market is also expanding rapidly as a result of the increased use of seaweed protein and extracts. Because of the presence of bioactive substances such as colors, vitamins, phlorotannins, polysaccharides, peptides, minerals, and nutritional effects, seaweed is being used in a variety of sectors.

The growing global population, increasing resilience of plant-based meat, and seaweed's health benefits and cultivation efficiency are projected to boost the seaweed-based alternative meat market. As per the Department of Product Design, Norwegian University of Science and Technology, the global population will be 9.8 billion by 2030. The demand for fresh meat and the scarcity of farmland are expected to shift to alternative protein cultivation, which will not strain the available land. This is significantly projected to increase the production of alternative non-land cultivated protein sources, including seaweed. Additionally, as per the source, over 500 seaweed species are available globally for food. The health benefits associated with seaweed consumption, its efficient production, investments, and research are projected to push the demand, increasing this market's growth.

Global seaweed-based alternative meat market drivers

  • Increasing investment in the plant-based food products market

A major factor pushing the global seaweed-based alternative meat market is the increasing investments in the plant-based food products market. The global plant-based food products, especially the plant-based meat and seafood products category, witnessed a significant investment aimed at developing production techniques and improving the taste and texture of these products.

The Goof Food Institute, or GFI, in its report, stated that the total global investment in the plant-based food sector reached about US$8.5 billion in 2023. The agency stated that the total investment in plant-based meat, seafood, eggs, and dairy products reached US$907.7 million, which accounted for about 11% of the total plant-based food industry globally.

GFI further stated that various countries have also introduced new policies and regulations aimed at boosting the demand for the plant-based food market in their respective nations. It further noted that Canada invested about US$110 million, for public funding to boost and support the plant-based protein market in the nation. Similarly, the UK and German governments also introduced major policies and investment plans to grow alternative protein research and development in their countries.

Global seaweed-based alternative meat market geographical outlook

  • North America is forecasted to hold a major share of the global seaweed-based alternative meat market.

The North American region is forecasted to witness significant growth in the global seaweed-based alternative meat market. The North American region, especially the USA, Canada, and Mexico, are among the biggest meat consumers globally. This region also witnessed significant growth in its total vegetarian and vegan population, which is expected to push the plant-based meat products market. The Great Green Wall organization, in its report, stated that Mexico is home to the second largest vegetarian population in the globe, with about 19% of the total population of the nation being vegetarian. Similarly, Canada's total population of vegetarians was recorded at about 9.4% in 2023.

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What do businesses use our reports for?

Industry and Market Insights, Opportunity Assessment, Product Demand Forecasting, Market Entry Strategy, Geographical Expansion, Capital Investment Decisions, Regulatory Framework & Implications, New Product Development, Competitive Intelligence

Report Coverage:

  • Historical data & forecasts from 2022 to 2030
  • Growth Opportunities, Challenges, Supply Chain Outlook, Regulatory Framework, Customer Behaviour, and Trend Analysis
  • Competitive Positioning, Strategies, and Market Share Analysis
  • Revenue Growth and Forecast Assessment of segments and regions including countries
  • Company Profiling (Strategies, Products, Financial Information, and Key Developments among others)

The global seaweed-based alternative meat market is segmented and analyzed as follows:

By Type

  • Lectin
  • Phycobiliprotein

By Meat Type

  • Pork
  • Poultry
  • Chicken
  • Others

By Geography

  • North America
  • USA
  • Canada
  • Mexico
  • South America
  • Brazil
  • Argentina
  • Others
  • Europe
  • Germany
  • France
  • United Kingdom
  • Others
  • Middle East and Africa
  • Saudi Arabia
  • UAE
  • Others
  • Asia Pacific
  • China
  • India
  • Japan
  • South Korea
  • Taiwan
  • Thailand
  • Indonesia
  • Others

TABLE OF CONTENTS

1. INTRODUCTION

  • 1.1. Market Overview
  • 1.2. Market Definition
  • 1.3. Scope of the Study
  • 1.4. Market Segmentation
  • 1.5. Currency
  • 1.6. Assumptions
  • 1.7. Base and Forecast Years Timeline
  • 1.8. Key benefits for the stakeholders

2. RESEARCH METHODOLOGY

  • 2.1. Research Design
  • 2.2. Research Process

3. EXECUTIVE SUMMARY

  • 3.1. Key Findings

4. MARKET DYNAMICS

  • 4.1. Market Drivers
  • 4.2. Market Restraints
  • 4.3. Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1. Bargaining Power of Suppliers
    • 4.3.2. Bargaining Power of Buyers
    • 4.3.3. The Threat of New Entrants
    • 4.3.4. Threat of Substitutes
    • 4.3.5. Competitive Rivalry in the Industry
  • 4.4. Industry Value Chain Analysis
  • 4.5. Analyst View

5. GLOBAL SEAWEED-BASED ALTERNATIVE MEAT MARKET BY TYPE

  • 5.1. Introduction
  • 5.2. Lectin
  • 5.3. Phycobiliprotein

6. GLOBAL SEAWEED-BASED ALTERNATIVE MEAT MARKET BY MEAT TYPE

  • 6.1. Introduction
  • 6.2. Pork
  • 6.3. Poultry
  • 6.4. Chicken
  • 6.5. Others

7. GLOBAL SEAWEED-BASED ALTERNATIVE MEAT MARKET BY GEOGRAPHY

  • 7.1. Introduction
  • 7.2. North America
    • 7.2.1. By Type
    • 7.2.2. By Meat Type
    • 7.2.3. By Country
      • 7.2.3.1. United States
      • 7.2.3.2. Canada
      • 7.2.3.3. Others
  • 7.3. South America
    • 7.3.1. By Type
    • 7.3.2. By Meat Type
    • 7.3.3. By Country
      • 7.3.3.1. Brazil
      • 7.3.3.2. Argentina
      • 7.3.3.3. Others
  • 7.4. Europe
    • 7.4.1. By Type
    • 7.4.2. By Meat Type
    • 7.4.3. By Country
      • 7.4.3.1. Germany
      • 7.4.3.2. France
      • 7.4.3.3. United Kingdom
      • 7.4.3.4. Others
  • 7.5. Middle East and Africa
    • 7.5.1. By Type
    • 7.5.2. By Meat Type
    • 7.5.3. By Country
      • 7.5.3.1. Saudi Arabia
      • 7.5.3.2. UAE
      • 7.5.3.3. Others
  • 7.6. Asia Pacific
    • 7.6.1. By Type
    • 7.6.2. By Meat Type
    • 7.6.3. By Country
      • 7.6.3.1. China
      • 7.6.3.2. India
      • 7.6.3.3. Japan
      • 7.6.3.4. South Korea
      • 7.6.3.5. Taiwan
      • 7.6.3.6. Thailand
      • 7.6.3.7. Indonesia
      • 7.6.3.8. Others

8. COMPETITIVE ENVIRONMENT AND ANALYSIS

  • 8.1. Major Players and Strategy Analysis
  • 8.2. Market Share Analysis
  • 8.3. Mergers, Acquisitions, Agreements, and Collaborations
  • 8.4. Competitive Dashboard

9. COMPANY PROFILES

  • 9.1. Umaro Foods, Inc.
  • 9.2. Algaia
  • 9.3. KIMICA Corporation
  • 9.4. The Seaweed Company
  • 9.5. Yemoja
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