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세계의 유단백질 가수분해물 시장 : 예측(2025-2030년)Global Dairy Protein Hydrolysate Market - Forecasts from 2025 to 2030 |
세계 유단백질 가수분해물 시장 규모는 연평균 5.81% 성장하여 2025년 9억 6,455만 2,000달러에서 2030년 12억 7,897만 달러에 달할 것으로 예상됩니다.
유단백질 가수분해물은 우유에서 추출한 단백질을 가수분해한 것으로, 고도로 조직화된 아미노산 사슬로 구성된 단백질을 펩타이드(peptide)라고 하는 더 단순하고 작은 사슬로 분해한 것입니다. 즉, 가수분해를 통해 형성된 우유 유래 단백질로 특정 용도, 기능 및 다양한 시장에 맞게 조정됩니다.
유단백질 가수분해물 시장의 성장을 촉진하는 요인은 여러 가지가 있습니다. 소비자들은 건강에 대한 관심이 높아지면서 영양 결핍을 해소하는 데 도움이 되는 다양한 영양 제품을 찾고 있습니다. 이러한 유단백질 가수분해물에 대한 수요 증가는 소비자의 가처분 소득 증가에도 긍정적인 영향을 받고 있습니다. 동시에 영유아 영양에 대한 수요 증가는 유단백질 가수분해물 시장 성장을 주도하고 있습니다. 또한, 가수분해 과정을 통해 유단백질이 제공하는 이점은 특정 요구 사항에 맞게 조정되어 그대로의 단백질보다 흡수 속도가 빠르다는 장점으로 인해 유아, 운동선수, 노인 및 피트니스 애호가 소비자들에게 유단백질 가수분해물에 대한 수요를 활용하고 있습니다.
유단백질 가수분해물 시장은 유형, 형태, 용도 및 지역에 따라 분류됩니다. 유형별로는 유청과 카제인으로 구분되며, 유청이 유단백질 가수분해물 시장에서 가장 큰 점유율을 차지하고 있습니다. 형태별로 유단백질 가수분해물 시장은 분말과 페이스트로 구분되며, 편의성 등의 이유로 분말이 우세합니다. 용도별로 시장은 스포츠 영양, 유아 영양, 임상 영양, 동물 사료로 분류됩니다. 시장은 아시아태평양, 북미, 남미, 유럽, 중동 및 아프리카의 5개 주요 지역으로 분류됩니다.
세계 유단백질 가수분해물 시장의 촉진요인
영유아용 영양식품에 대한 시장 내 영유아 부문의 수요가 증가하고 있습니다. 노동 인구 중 여성 인구의 증가로 인해 영유아용 기성 영양 식품에 대한 의존도가 높아지고 있습니다. 이는 분유용 유단백질 가수분해물에 대한 수요 증가로 이어지고 있습니다.
세계 유단백질 가수분해물 시장의 지리적 전망
지역별로 유단백질 가수분해물 시장은 북미, 남미, 유럽, 중동 및 아프리카(MEA), 아시아태평양(APAC) 등 5개 주요 지역 시장으로 분류됩니다.
북미는 유단백질 가수분해물 시장에서 큰 비중을 차지하고 있습니다. 이 지역 시장의 성장은 미국과 캐나다의 수요 증가에 기인합니다. 이 지역 사람들의 건강 인식이 높아지고 전반적인 건강과 웰빙을 유지하기 위해 영양 제품에 대한 소비자 선호도가 변화하면서 북미 유단백질 가수분해물 시장이 성장하고 있습니다. 지방 감소와 체중 조절을 촉진하기 위해 레스토랑과 가정에서 에너지 바와 에너지 쉐이크에 대한 높은 수요는 이 지역의 시장 확대에 더욱 기여하고 있습니다. 아시아태평양은 예측 기간 동안 상당한 연평균 성장률(CAGR)을 기록할 것으로 예상됩니다.
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The Global Dairy Protein Hydrolysate Market is expected to grow at a CAGR of 5.81%, reaching a market size of US$1,278.97 million in 2030 from US$964.552 million in 2025.
Dairy protein hydrolysate is a protein extracted from milk that has been hydrolyzed, i.e., a protein consisting of highly organized chains of amino acids broken down into simpler and smaller chains called peptides. So, it is a milk-derived protein formed through hydrolysis, and it is tailored to specific applications, functions, and different markets.
Numerous factors are driving the market growth of dairy protein hydrolysate. Consumers are becoming more health-conscious, demanding various nutritional products that can help them in bridging the nutritional deficiency. This increase in demand for dairy protein hydrolysate is also positively impacted by the growth of consumers' disposable income. At the same time, the rising demand for infant nutrition is leading the market growth of dairy protein hydrolysate. Moreover, the benefits offered by dairy protein through the process of hydrolysis, like a faster absorption rate than intact protein as it is tailored to specific requirements, is leveraging dairy protein hydrolysate demand in infants, athletes, elderly people, and fitness enthusiasts' consumers.
The global dairy protein hydrolysate market has been classified based on product, form, technology, application, and geography. Based on the product, the market has been segmented into whey protein and casein, with whey protein having the largest share in the global dairy protein hydrolysate market. Based on form, the global dairy protein hydrolysate market has been segmented into powder and paste, dominated by powder form due to its convenience and other reasons. The global dairy protein hydrolysate market has been bifurcated by technology into acid hydrolysis and enzymatic hydrolysis. By application, the global market has been classified as sports nutrition, infant nutrition, clinical nutrition, and animal feed. The market is segmented into five key regions of the world- Asia-Pacific, North America, South America, Europe, and the Middle East.
Global Diary Protein Hydrolysate Market Drivers
There is an increasing demand for nutritional food by the infant segment of the market. The rising number of women in the working population is increasing the dependence on ready-made nutritional food for infants. This is leading to an increase in demand for dairy protein hydrolysate of milk formula.
Global Diary Protein Hydrolysate Market Geographical Outlook
Geographically, the global dairy protein hydrolysate market is classified into five major regional markets- North America, South America, Europe, the Middle East and Africa (MEA), and Asia Pacific (APAC).
North America accounted for a significant global dairy protein hydrolysate market share. The growth of this regional market is attributed to rising demand across the United States and Canada. Increasing health awareness among people in this region and shifting consumer preference towards nutritional products to maintain overall health and well-being is boosting the North American dairy protein hydrolysates market. High demand for energy bars and energy shakes across restaurants and homes to promote fat loss and weight management is further contributing to the regional market expansion. Asia Pacific is projected to experience a significant growth rate (CAGR) during the forecast period.
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