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시장보고서
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식품용 가스 시장 : 예측(2025-2030년)Food-Grade Gas Market - Forecasts from 2025 to 2030 |
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식품용 가스 시장은 CAGR 5.61%로 성장할 전망이며, 시장 규모는 2025년 117억 2,800만 달러에서 2030년에는 154억 800만 달러에 이를 것으로 추정됩니다.
식품용 가스는 식음료 산업과 농산물의 밸류체인에서 중요한 역할을 담당합니다. 식품 가공에서 질소 및 이산화탄소와 같은 가스는 베이커리 및 유제품, 음식, 해산물, 과일, 야채, 고기, 닭고기, 반찬 등의 식품 보존, 숙성, 부패 방지, 냉동, 냉장, 탄산화 및 기타 많은 용도에 사용됩니다. 특히, 냉각, 동결, 서브쿨, 경화, 저온 분쇄와 같은 냉동 공정에서는 액체 질소와 같은 극저온 산업용 가스가 사용됩니다.
식품용 가스 시장 성장 촉진요인
가스는 또한 생선, 고기, 과일, 야채와 같은 최소한의 가공 식품을 보존하는 중요한 요소이기도 합니다. 산업용 가스를 사용하는 식품 가공 용도 중 하나는 가스 대체 포장(MAP)입니다. 이 공정에서는 질소와 같은 순수 가스 또는 혼합 가스를 패키지 내의 통기성 분위기로서 배치하여 미생물의 증식이나 변색, 산화, 수분 손실 등의 부패를 지연시킵니다. 가스는 불활성 환경을 만들 수 있으며, 밀봉 씰과 결합하면 증거 표지 역할을 합니다.
인스턴트 식품, 음식 및 이국적인 농산물에 대한 수요가 증가함에 따라 식품용 가스 시장은 예측 기간 동안 비약적인 성장을 이룰 것으로 보입니다. 단괴세대, X세대, Y세대, Z세대의 음식과 음식에 대한 소비 경향은 다양하지만 이국적인 요리를 시식하거나 퓨전 요리를 시도하는 호기심으로 특징지어집니다. 모든 연령층의 전통주의적 소비자와 실험주의적 소비자가 섞여 있으며, 펍, 현지 식당, 바, 고급 레스토랑 및 기타 유형의 음식점을 자주 이용하며 시장 확대를 추진하고 있습니다.
북미는 식품용 가스의 최대 시장이며, 예측 기간 동안 이 지역이 시장을 계속 독점할 가능성이 높습니다. 이 지역에서는 냉동식품과 포장식품에 대한 수요가 높아지고 있으며, 그 주된 이유는 제품의 보존, 보존기간의 연장, 제품의 품질 유지에 식품용 가스가 사용되고 있기 때문입니다. 특히 미국과 캐나다에서는 간편 식품에 대한 기호가 높아지고 있어 소비자의 소비 능력이 높고, 식품 가공 산업이 발달하고 있는 것도 수요를 더욱 촉진하고 있습니다.
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The food-grade gas market is estimated to grow at a CAGR of 5.61% to reach a market size of US$15.408 billion in 2030 from US$11.728 billion in 2025.
Food grade gases have an important role in the food and beverage industry and the agrogorod value chain. In food processing, gases such as nitrogen and carbon dioxide are used for preservation, ripening, spoilage prevention, freezing, chilling, carbonation, and many more applications in foods such as bakery and dairy items, beverages, fish and seafood, fruits, vegetables, meats, poultry, prepared meals, and more. In particular, refrigeration processes such as chilling, freezing, subcooling, hardening, or cryogrinding use cryogenic industrial gases such as liquid nitrogen.
Food-Grade Gas Market Drivers
Gases are also a key component of preserving minimally processed foods such as fish, meats, fruits, and vegetables. One food processing application that uses industrial gases is modified atmosphere packaging (MAP). In this process, a pure gas such as nitrogen or a gas mixture is placed as the breathable atmosphere in a package to slow down microbial growth or spoilage such as discoloration, oxidation, or moisture loss. Gases can create inert environments and, when combined with hermetic sealing, can also serve as evidence markers.
Owing to the growing demand for convenience food and beverages and exotic produce, the food-grade gas market is poised to witness exponential growth during the forecast. The baby boomers, Gen X, Gen Y, and Gen Z's consumption tendencies towards food and beverages, albeit varied, were marked by the curiosity of sampling exotic cuisines, trying fusion cookery, and so on. A mix of traditionalist and experimentalist consumers across all age groups frequented pubs, local eateries, bars, and fine dining establishments, along with other types of food and beverage establishments, are propelling market expansion.
North America is the largest market for food-grade gases, and this region will likely continue dominating the market through the forecast period. The demand for frozen and packaged foods is rising in this region, mainly due to the use of food-grade gases in preserving products, extending shelf life, and maintaining product quality. The increasing preference for convenience foods, especially in the U.S. and Canada, combined with a higher consumer spending capacity and well-developed food processing industries, further fuels demand.
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