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세계의 3D 푸드 프린팅 시장 규모 : 원료별, 산업별, 지역별, 범위 및 예측

Global 3D Food Printing Market Size By Ingredient(Dough, Fruits and Vegetables), By Vertical(Government, Commercial), By Geographic Scope and Forecast

발행일: | 리서치사: Verified Market Research | 페이지 정보: 영문 202 Pages | 배송안내 : 2-3일 (영업일 기준)

    
    
    



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3D 푸드 프린팅 시장 규모 및 전망

3D 푸드 프린팅 시장 규모는 2022년 7,421만 달러로 평가되며, 2023년부터 2030년까지 연평균 53.07% 성장하여 2030년에는 34억 2,357만 달러에 달할 것으로 예상됩니다. 인쇄 식품에 대한 욕구는 편리하고, 시간을 절약하고, 맞춤화되고, 영양이 풍부하고, 매력적인 식감을 가진 식품을 만드는 기술의 사용 확대에 의해 촉진되고 있습니다. 사람들은 다양한 색상과 패턴으로 만들어지고 제공되는 개인화된 식품을 선호하고 있으며, 이러한 식습관과 라이프스타일의 변화는 3D 식품 프린팅 세계 시장을 이끄는 주요 요인으로 작용하고 있습니다. 이 시장은 세계 3D 식품 프린팅 시장에 대한 조사에서 포괄적으로 평가되었습니다. 이 조사는 시장의 주요 부문, 동향, 촉진요인, 시장 억제요인, 경쟁 환경 및 기타 중요한 변수에 대한 철저한 분석을 제공합니다.

세계 3D 식품 프린팅 시장의 정의

3D 푸드 프린팅은 3차원 식품 및 요리를 인쇄하기 위해 채택 된 일종의 부가 제조 기술입니다. 센서, 액추에이터, 저장 캡슐 및 소프트웨어가 통합 된 혼합물이며, 3D 식품 프린터는 롤러, 헤드 스프레이, 정의 된 재료 및 요리를 인쇄하기 위해 프로그래밍 된 알고리즘과 같은 구성요소를 사용합니다.

3D 푸드 프린터는 원재료와 가공된 재료를 층별로 증착하는 원리로 작동합니다. 프린터는 추가 제조 기술로 이해되는 스테이플 층을 증착합니다. 또한 고급 3D 프린터는 일종의 식용 시멘트를 사용하여 원료를 접착하는 결합 기술을 연구하고 있습니다. 또한 고급 3D 프린터는 노즐, 분말 재료, 레이저 및 로봇 팔을 사용하여 패턴 화 된 초콜릿, 설탕 조각, 바삭 바삭한 피자 및 격자 모양의 패스트리를 형성합니다.

세계 3D 푸드 프린팅 시장 개요

더 개성 있고 건강한 식품에 대한 수요가 세계 3D 식품 프린팅 시장의 성장에 박차를 가하고 있습니다. 또한, 고급 레스토랑과 제과점의 증가, 식습관 및 라이프스타일의 변화, 기타 중요한 변수는 향후 몇 년 동안 세계 시장의 수익 성장을 촉진할 것으로 예상됩니다. 또한, 필요한 영양소 맞춤화와 함께 푸드테크 기업의 투자 증가는 세계 시장 성장을 촉진할 것으로 예상되는 몇 가지 요인입니다.

최근 주요 기업들이 자사 제품을 타깃 시장에 선보이기 시작했으며, 이러한 추세는 예측 기간 동안 지속될 것으로 예상됩니다. 한편, 주요 기업들은 3D 푸드 프린터를 채택하고 제과, 제빵, 레스토랑과 공동으로 회의 및 라이브 데모를 통해 제품을 지원하고 있습니다. 이는 세계 3D 푸드 프린팅 시장의 성장을 촉진할 것으로 긍정적으로 예상하고 있습니다.

전체 시장의 성장을 가로막는 장애물도 있습니다. 제조 공정에 시간이 오래 걸리는 등의 요인은 결국 제조 비용을 증가시켜 시장 성장을 제한합니다. 또한 숙련된 노동력 부족, 3D 식품 프린터의 높은 가격과 함께 첨단 인프라의 부재, 독창적인 맛과 질감의 부족은 세계 3D 푸드 프린팅 시장의 전반적인 성장을 저해하는 잠재적인 억제요인입니다. 그러나 기술 발전, 식품 맞춤화 옵션 및 신흥 시장의 미개척 잠재력은 유리한 성장 기회를 제공합니다.

목차

제1장 세계의 3D 푸드 프린팅 시장 소개

  • 시장 개요
  • 조사 범위
  • 가정

제2장 주요 요약

제3장 Verified Market Intelligence 조사 방법

  • 데이터 마이닝
  • 검증
  • 1차 자료
  • 데이터 소스 리스트

제4장 세계의 3D 푸드 프린팅 시장 전망

  • 개요
  • 시장 역학
    • 성장 촉진요인
    • 성장 억제요인
    • 기회
  • Porter's Five Forces 모델

제5장 3D 푸드 프린팅 세계 시장, 원료별

  • 소개
  • 직물
  • 과일과 야채
  • 단백질
  • 소스
  • 유제품
  • 탄수화물
  • 기타

제6장 3D 푸드 프린팅 세계 시장, 업계별

  • 소개
  • 정부기관
  • 상업
  • 주택

제7장 세계 3D 푸드 프린팅 시장, 지역별

  • 개요
  • 북미
    • 미국
    • 캐나다
    • 멕시코
  • 유럽
    • 독일
    • 영국
    • 프랑스
    • 기타 유럽
  • 아시아태평양
    • 중국
    • 일본
    • 인도
    • 기타 아시아태평양
  • 세계 기타 지역
    • 중동 및 아프리카
    • 남미

제8장 세계의 3D 푸드 프린팅 시장 경쟁 구도

  • 개요
  • 기업 시장 순위
  • 주요 발전 전략

제9장 기업 개요

  • Choc Edge
  • Beehex
  • Systems And Materials Research Corporation
  • Natural Machines
  • byFlow
  • 3D Systems
  • TNO
  • Modern Meadow
  • Nu Food
  • North branch Everbright

제10장 부록

  • 관련 조사
ksm 25.01.02

3D Food Printing Market Size And Forecast

3D Food Printing Market size was valued at USD 74.21 Million in 2022 and is projected to reach USD 3,423.57 Million by 2030, growing at a CAGR of 53.07% from 2023 to 2030. The desire for printed food has been fueled by the growing use of technology to create food that is convenient, time-saving, customized, packed with nutrients, and has enticing textures. People like eating personalized food that is made and served using different colors and patterns, and this shift in eating preferences and lifestyle is a major factor driving the global market for 3D food printing. The market is comprehensively evaluated in the study on the global 3D food printing market. The research provides a thorough analysis of the market's key segments, trends, drivers, restraints, competitive environment, and other important variables.

Global 3D Food Printing Market Definition

3D Food Printing may be a sort of additive manufacturing technology that is employed to print three-dimensional food products and cuisines. It is a mixture of the sensor, actuators, storage capsules, and software that are integrated to figure together. A 3D food printer uses components like rollers, head sprays, and a programmed algorithm for printing the defined foodstuff or cuisine.

3D food printer works on the principle of layer by layer deposition of raw and treated constituents. The printer deposits a layer of the staple which is understood as an additive manufacturing technique. Additionally, the advanced 3D printers work on binding technique which adhere raw ingredients together by employing a sort of edible cement. Moreover, the advanced 3D printers use nozzles, powdery material, lasers, and robotic arms to form patterned chocolate, sugar sculptures, crispy pizzas, and latticed pastry.

Global 3D Food Printing Market Overview

The demand for more individualized and healthier food is what is fueling the expansion of the worldwide 3D food printing market. Additionally, the rise of upscale eateries and confectioneries, changes in eating preferences and lifestyles, and other important variables are anticipated to propel the global market's revenue growth over the coming years. Moreover, increasing investments by food-tech companies along with customization of nutrients required are some factors anticipated to boost the growth of the global market.

Major players have recently started presenting their products to the target market, and this trend is projected to continue during the forecast period. Whereas, major companies have adopted 3D food printers and are also supporting the product through conferences, and live demos in collaboration with confectionaries, bakeries, and restaurants. These have positively anticipated propelling the growth of the global 3D food printing market.

There are certain hurdles and obstacles faced that will hinder the overall market growth. The factors such as the slow making process ultimately augments the manufacturing cost limiting the market growth. Also, the lack of a skilled workforce, the absence of hi-tech infrastructure coupled with the high price of the 3D food printers, and the lack of original flavor and texture are the potential restraints hampering the overall growth of the global 3D food printing market. Nevertheless, the advancements in technologies, food customization options, and untapped potential in emerging markets offer favorable growth opportunities.

Global 3D Food Printing Market Segmentation Analysis

The Global 3D Food Printing Market is Segmented on the basis of Ingredient, Vertical and Geography.

3D Food Printing Market, By Ingredient

  • Dough
  • Fruits and Vegetables
  • Dairy Products
  • Carbohydrates
  • Others

Based on Ingredient, the market is segmented into Dough, Fruits and Vegetables, Proteins, Sauces, Dairy Products, Carbohydrates, and Others. The carbohydrates segment is estimated to witness the highest CAGR during the forecast period. The factors that can be attributed to the preferable use of 3D food printers for the production of customized chocolates and other sweet food items such as donuts, candies, and pancakes, which involve carbohydrates as the main constituent are accelerating the demand for carbohydrates segment.

3D Food Printing Market, By Vertical

  • Government
  • Commercial
  • Residential

Based on Vertical, the market is segmented into Government, Commercial, and Residential. The commercial vertical holds the largest market share during the forecast period. The majority of key 3D food printer manufacturing companies focus on the users from the commercial vertical as their most potential clients as it is easy to provide training and maintenance services to them.

3D Food Printing Market, By Geography

  • North America
  • Europe
  • Asia Pacific
  • Rest of the World
  • On the basis of regional analysis, the Global 3D Food Printing Market is classified into North America, Europe, Asia Pacific, and the Rest of the world. North America holds the largest market share. The presence of major 3D food printing companies in the North American region is helping the growth of the market, strong US government initiatives and allocating a large amount of budget on the healthcare sector, and ongoing projects will boost the market in the North American region.

Key Players

  • The "Global 3D Food Printing Market" study report will provide a valuable insight with an emphasis on global market including some of the major players such as
  • Choc Edge, Beehex, Systems And Materials Research Corporation, Natural Machines, byFlow, 3D Systems, TNO, Modern Meadow, Nu Food, and North branch Everbright.

Our market analysis also entails a section solely dedicated to such major players wherein our analysts provide an insight into the financial statements of all the major players, along with its product benchmarking and SWOT analysis. The competitive landscape section also includes key development strategies, market share and market ranking analysis of the above-mentioned players globally.

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION OF GLOBAL 3D FOOD PRINTING MARKET

  • 1.1 Overview of the Market
  • 1.2 Scope of Report
  • 1.3 Assumptions

2 EXECUTIVE SUMMARY

3 RESEARCH METHODOLOGY OF VERIFIED MARKET RESEARCH

  • 3.1 Data Mining
  • 3.2 Validation
  • 3.3 Primary Interviews
  • 3.4 List of Data Sources

4 GLOBAL 3D FOOD PRINTING MARKET OUTLOOK

  • 4.1 Overview
  • 4.2 Market Dynamics
    • 4.2.1 Drivers
    • 4.2.2 Restraints
    • 4.2.3 Opportunities
  • 4.3 Porters Five Force Model

5 GLOBAL 3D FOOD PRINTING MARKET, BY INGREDIENT

  • 5.1 Introduction
  • 5.2 Dough
  • 5.3 Fruits and Vegetables
  • 5.4 Proteins
  • 5.5 Sauces
  • 5.6 Dairy Products
  • 5.7 Carbohydrates
  • 5.8 Others

6 GLOBAL 3D FOOD PRINTING MARKET, BY VERTICAL

  • 6.1 Introduction
  • 6.2 Government
  • 6.3 Commercial
  • 6.4 Residential

7 GLOBAL 3D Food Printing MARKET, BY GEOGRAPHY

  • 7.1 Overview
  • 7.2 North America
    • 7.2.1 U.S.
    • 7.2.2 Canada
    • 7.2.3 Mexico
  • 7.3 Europe
    • 7.3.1 Germany
    • 7.3.2 U.K.
    • 7.3.3 France
    • 7.3.4 Rest of Europe
  • 7.4 Asia Pacific
    • 7.4.1 China
    • 7.4.2 Japan
    • 7.4.3 India
    • 7.4.4 Rest of Asia Pacific
  • 7.5 Rest of the World
    • 7.5.1 Middle East and Africa
    • 7.5.2 South America

8 GLOBAL 3D Food Printing MARKET COMPETITIVE LANDSCAPE

  • 8.1 Overview
  • 8.2 Company Market Ranking
  • 8.3 Key Development Strategies

9 COMPANY PROFILES

  • 9.1 Choc Edge
    • 9.1.1 Overview
    • 9.1.2 Financial Performance
    • 9.1.3 Product Outlook
    • 9.1.4 Key Developments
  • 9.2 Beehex
    • 9.2.1 Overview
    • 9.2.2 Financial Performance
    • 9.2.3 Product Outlook
    • 9.2.4 Key Developments
  • 9.3 Systems And Materials Research Corporation
    • 9.3.1 Overview
    • 9.3.2 Financial Performance
    • 9.3.3 Product Outlook
    • 9.3.4 Key Developments
  • 9.4 Natural Machines
    • 9.4.1 Overview
    • 9.4.2 Financial Performance
    • 9.4.3 Product Outlook
    • 9.4.4 Key Developments
  • 9.5 byFlow
    • 9.5.1 Overview
    • 9.5.2 Financial Performance
    • 9.5.3 Product Outlook
    • 9.5.4 Key Developments
  • 9.6 3D Systems
    • 9.6.1 Overview
    • 9.6.2 Financial Performance
    • 9.6.3 Product Outlook
    • 9.6.4 Key Developments
  • 9.7 TNO
    • 9.7.1 Overview
    • 9.7.2 Financial Performance
    • 9.7.3 Product Outlook
    • 9.7.4 Key Developments
  • 9.8 Modern Meadow
    • 9.8.1 Overview
    • 9.8.2 Financial Performance
    • 9.8.3 Product Outlook
    • 9.8.4 Key Developments
  • 9.9 Nu Food
    • 9.9.1 Overview
    • 9.9.2 Financial Performance
    • 9.9.3 Product Outlook
    • 9.9.4 Key Developments
  • 9.10 North branch Everbright
    • 9.10.1 Overview
    • 9.10.2 Financial Performance
    • 9.10.3 Product Outlook
    • 9.10.4 Key Developments

10 APPENDIX

  • 10.1 Related Research
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