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시장보고서
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이눌린 시장 규모 : 제품, 성질, 용도, 형태별 및 예측(2024-2032년)Inulin Market Size - By Product (Chicory Root Inulin, Jerusalem Artichoke Inulin (High-performance Inulin)), Nature, Application, Form & Forecast, 2024 - 2032 |
이눌린 시장 규모는 2024-2032년 CAGR 6.2% 이상으로 확대할 것으로 예측되고 있으며, 소화기계의 건강 개선 및 체중 관리 등의 건강 효과에 대한 의식의 향상이 원동력이 되고 있습니다.
음료 및 식품 분야에서 천연 및 기능성 성분에 대한 수요가 증가함에 따라 프리바이오틱스로서 이눌린의 인기가 높아지고 있습니다. 또한 생활습관병 증가로 인해 소비자들은 보다 건강한 식습관을 추구하고 있습니다.
식품 배합의 혁신과 다양한 제품에 이눌린을 통합하는 것은 제품 소비에 박차를 가할 것으로 보입니다. 예를 들어 2023년 5월 호주의 음료 브랜드인 Blume Prebiotic Tonic은 아카시아 식이섬유, 예루살렘 아티초크 이눌린, 치커리 뿌리 이눌린을 포함한 식물성 섬유 프리바이오틱스로 구성된 장 건강 소다 시리즈를 출시하였습니다. 건강한 장내 미생물을 촉진하는 장 건강 소다 시리즈를 출시했습니다. 또한 의약품 및 건강 보조 식품에 대한 적용 범위의 확대는 업계의 성장을 더욱 보완합니다.
이눌린 산업은 제품, 성질, 형태, 용도, 지역별로 분류됩니다.
액상 부문 시장 가치는 2032년까지 5.7%의 성장률로 증가할 것으로 추정됩니다. 이는 액체 이눌린을 음료 및 액체 식품에 통합하는 것이 편리하기 때문입니다. 액체 형태는 통합이 용이하고 기능성 음료에 대한 적용을 더욱 강화하여 소화기 건강을 촉진합니다. 또한 편리하고 기능적인 음료 및 식품 옵션에 대한 소비자의 선호도가 높아지면서 이 부문의 성장을 가속할 것으로 예상됩니다.
용도별로는 동물사료 분야가 2032년까지 6.9%의 연평균 복합 성장률(CAGR)로 이눌린 시장에서 가장 큰 비중을 차지할 것으로 예상됩니다. 이러한 성장은 동물 영양학에서 프리바이오틱스로서 이눌린의 인지도가 높아졌기 때문입니다. 최근 동물사료의 천연 및 기능성 성분에 대한 수요가 크게 증가하고 있습니다. 소화기 건강을 촉진하고 영양 흡수를 개선하며 전반적인 동물의 웰빙을 지원하는 중요한 역할은 제품의 매력을 더욱 높여줍니다.
지역별로 보면 아시아태평양의 이눌린 시장 규모는 2024-2032년 6.5%의 연평균 복합 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 예측됩니다. 건강과 웰빙에 대한 관심이 높아지면서 천연 및 기능성 소재에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 또한 이눌린의 소화기 건강 효과에 대한 인식이 높아지고 다양한 식품에 다양하게 적용되면서 이 지역 시장 확대가 가속화될 것으로 예상됩니다.
Inulin market size is projected to expand at over 6.2% CAGR from 2024 to 2032, driven by increasing awareness of health benefits, such as digestive health improvement and weight management. The growing demand for natural and functional ingredients in the food & beverage sector is increasing the popularity of inulin as a prebiotic. Additionally, the rising prevalence of lifestyle-related diseases is encouraging consumers to seek healthier dietary choices.
Innovations in food formulations and the incorporation of inulin in various offerings will add to the product consumption. For instance, in May 2023, Blume Prebiotic Tonic, an Australian beverage brand, introduced a gut-friendly soda range, comprising plant fiber prebiotics, including acacia fiber, Jerusalem artichoke inulin, and chicory root inulin for promoting a healthy gut microbiome with natural ingredients. Moreover, expanding application scope in pharmaceuticals and dietary supplements will further complement the industry growth.
The inulin industry is segregated into product, nature, form, application, and region.
The market value from the liquid form segment is estimated to rise at 5.7% growth rate through 2032. This can be attributed to the convenience of incorporating liquid inulin into beverages and liquid food products. Liquid form offers easy integration, further enhancing application in functional drinks and promoting digestive health. Moreover, the increasing consumer preference for convenient as well as functional food and beverage options will fuel the segment expansion.
In terms of application, the animal feed segment is projected to accumulate sizeable share of the inulin market, depicting 6.9% CAGR through2032. The growth is due to the increasing recognition of inulin as a prebiotic in animal nutrition. Lately, the demand for natural and functional ingredients in animal feed has substantially increased. Significant role in promoting digestive health, improving nutrient absorption, and supporting the overall animal well-being will escalate the product appeal.
Regionally, the Asia Pacific inulin market size is projected to depict 6.5% CAGR between 2024 and 2032. The increasing focus on health and wellness is leading to the heightened demand for natural and functional ingredients. Furthermore, the growing awareness of digestive health benefits of inulin coupled with its application versatility in various food products will drive the regional market expansion.