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시장보고서
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진공 스킨 포장 시장 기회, 성장 촉진요인, 산업 동향 분석과 예측(2024-2032년)Vacuum Skin Packaging Market Opportunity, Growth Drivers, Industry Trend Analysis, and Forecast 2024 to 2032 |
세계의 진공 스킨 포장(VSP) 시장은 2023년에 78억 달러로 평가되며, 식품 보존과 보존 기간 연장의 수요 증가에 의해 2024-2032년 4.2%의 CAGR을 기록할 것으로 추정되고 있습니다.
VSP 기술은 육류, 생선, 유제품 등 신선식품을 단단히 밀봉하여 부패, 오염, 냉동 연소 등을 효과적으로 감소시킵니다. 음식물 쓰레기와 안전에 대한 소비자의 인식이 높아지면서 신선도를 보장하고 누출을 방지하는 효율적인 포장 솔루션에 대한 요구가 시장을 주도하고 있습니다. 소재별로 폴리에틸렌(PE) 부문은 2032년까지 30억 달러에 달할 것으로 예상됩니다. 폴리에틸렌(PE) 부문은 우수한 특성으로 인해 2032년까지 진공 스킨 포장(VSP) 시장에서 큰 가치를 달성할 것으로 예상되며, 포장 솔루션에 선호되는 소재가 될 것으로 예상됩니다.
PE는 유연성, 강도 및 밀봉성이 뛰어나 제품의 신선도 유지와 유통기한 연장을 위해 밀봉 및 내구성이 필요한 VSP 용도에 필수적인 소재입니다. 또한 다른 소재에 비해 비용 대비 성능이 뛰어나기 때문에 제조업체에게 매력적인 소재이며, 성능 저하 없이 포장 비용을 절감할 수 있습니다. 또한 PE는 광범위하게 재활용이 가능해 지속가능한 포장 옵션에 대한 수요 증가에 부응하고 있습니다. 용도별로는 조리된 식품 부문이 가장 빠르게 성장하고 있으며, 2024-2032년 CAGR이 6%를 상회할 것으로 예상됩니다. 건강 및 웰빙에 대한 소비자의 인식이 높아짐에 따라 진공 스킨 포장 시장에서 조리된 식품 부문의 성장에 영향을 미치고 있습니다.
사람들의 건강에 대한 인식이 높아짐에 따라 편리하면서도 영양가 있고 신선한 음식을 선호하는 경향이 증가하고 있으며, VSP 기술은 조리된 식품의 영양 품질과 풍미를 유지하는 데 도움이 되어 건강 지향적인 소비자에게 매력적인 식품으로 남아있을 수 있도록 보장합니다. 또한 많은 식품 제조업체들이 혁신적인 레시피와 클린 라벨 식재료에 대한 투자를 늘리고 있으며, 시장의 매력을 더욱 높이고 있습니다.
시장 범위 | |
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개시년 | 2023년 |
예측년 | 2024-2032년 |
개시 금액 | 78억 달러 |
예측 금액 | 115억 달러 |
CAGR | 4.2% |
북미 지역은 2023년, 세계의 진공 스킨 포장 시장에서 약 30%의 점유율을 차지하고 있습니다. 바쁜 라이프스타일로 인해 간편식에 대한 수요가 증가함에 따라 즉석식품에 대한 수요가 급증하고 있으며, 제품의 신선도와 안전성을 보장하기 위해 VSP와 같은 첨단 포장 솔루션에 크게 의존하고 있습니다.
소비자들이 빠르고 영양가 높은 식사 솔루션을 찾는 가운데 식품 제조업체들은 제품의 품질과 보존성을 높이기 위해 VSP 기술을 채택하여 시장 성장을 가속하고 있습니다.
The Global Vacuum Skin Packaging Market was valued at USD 7.8 billion in 2023 and is estimated to register 4.2% CAGR between 2024 and 2032 due to increasing demand for food preservation and extended shelf life. VSP technology tightly seals perishable products like meat, fish, and dairy, effectively reducing spoilage, contamination, and freezer burn. With rising consumer awareness about food waste and safety, the market is being driven by the need for efficient packaging solutions that ensure freshness and prevent leakage. Based on material, the polyethylene (PE) segment is expected to reach USD 3 billion by 2032. The polyethylene (PE) segment is expected to reach a significant value in the vacuum skin packaging (VSP) market by 2032 due to its superior properties, making it a preferred material for packaging solutions.
PE offers excellent flexibility, strength, and sealing capabilities, essential for VSP applications that require a tight, durable seal to preserve product freshness and extend shelf life. Its cost-effectiveness compared to other materials also makes it attractive for manufacturers, helping reduce packaging costs without compromising performance. Additionally, PE is widely recyclable, aligning with the growing demand for sustainable packaging options. Based on application, the ready-to-eat meals segment is the fastest growing segment, with a CAGR of over 6% between 2024 and 2032. The growing awareness of health and wellness among consumers is influencing the ready-to-eat meals segment's expansion in the vacuum skin packaging market.
As people become more health-conscious, there is a rising preference for meals that are not only convenient but also nutritious and fresh. VSP technology helps maintain the nutritional quality and flavor of ready-to-eat meals, ensuring that they remain appealing to health-focused consumers. Additionally, many food manufacturers are increasingly investing in innovative recipes and clean-label ingredients, further enhancing the market's attractiveness.
Market Scope | |
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Start Year | 2023 |
Forecast Year | 2024-2032 |
Start Value | $7.8 Billion |
Forecast Value | $11.5 Billion |
CAGR | 4.2% |
North America region held approximately 30% share of the global vacuum skin packaging market in 2023. The increasing demand for convenience foods driven by busy lifestyles has led to a surge in ready-to-eat meal options, which rely heavily on advanced packaging solutions like VSP to ensure product freshness and safety.
As consumers seek quick, nutritious meal solutions, food manufacturers are adopting VSP technology to enhance the quality and shelf life of their products, thereby boosting market growth