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시장보고서
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병아리콩 시장 : 세계 산업 동향, 점유율, 규모, 성장, 기회 및 예측(2025-2033년)Chickpeas Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2025-2033 |
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세계의 병아리콩 시장 규모는 2024년 2,150만 톤에 달했습니다. IMARC Group은 2025년부터 2033년까지의 시장 성장률(CAGR)은 4.57%로 2033년에는 3,220만 톤에 달할 것으로 예측했습니다. 시장을 견인하는 요인으로는 간편하고 빨리 먹을 수 있는(RTE) 간식에 대한 수요 증가, 식물성 단백질에 대한 요구 증가, 건강과 웰빙에 중점을 둔 개인의 건강 의식 증가 등 다양한 것들이 있습니다.
가르반조 콩이라고도 알려진 병아리콩은 콩과에 속하며 파보이드과 아과에 속하는 콩과 식물을 말합니다. 재배되는 병아리콩에는 데시 종과 카브리 종의 두 유형가 있습니다. 데시 종은 인도 아대륙에서 재배되고, 카브리 종은 서아시아와 지중해 연안에서 재배됩니다. 병아리콩은 탄수화물, 단백질의 양질공급원이며,식이 섬유, 비타민, 미네랄을 많이 함유하고 있습니다. 그 결과, 혈당를 안정시키고, 근력을 유지하고, 체중 관리를 돕고, 소화를 개선하고, 당뇨병과 심장 발작과 같은 만성 질환의 위험을 최소화하는 등 많은 건강상의 이점이 있습니다. 따라서 소스, 딥, 수프, 스프레드 등 다양한 요리에 추가됩니다.
병아리콩은 채식주의자와 비건 소비자를 위한 경제적인 단백질 근원이고 인도 아대륙에서는 달 모양으로 널리 소모됩니다. 또한 병아리콩을 으깨서 만드는 딥, 후무스의 주원료로도 사용되어 세계 각지에서 사랑 받고 있습니다. 또한 최근에는 건강 의식이 높아짐에 따라 소비자가 단백질 함량이 높은 식품을 선택하게 되어 제품 수요를 더욱 밀어 올리고 있습니다. 채식주의 고기 대체 추세에 따라 병아리콩도 식감 단백질 생산에 사용됩니다. 게다가, 콩과 같은 고단백 소스는 높은 비용으로 이용가능성이 제한되어 있기 때문에 병아리콩은 저비용 사료 첨가물로서 상승했습니다. 시장 성장을 뒷받침하는 기타 요인으로는 인구 증가, 가처분 소득 증가, 식생활 패턴 변화 등이 있습니다.
The global chickpeas market size reached 21.5 Million Tons in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach 32.2 Million Tons by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.57% during 2025-2033. There are various factors that are driving the market, which include the growing demand for convenient and ready-to-eat (RTE) snacks, increasing need for plant-based protein, and rising health consciousness among individuals due to the focus on health and wellness.
Chickpeas, also known as garbanzo beans, refer to legumes that come under the family of Fabaceae and subfamily of Faboideae. There are two distinct types of cultivated chickpea, namely Desi and Kabuli. The desi type is grown in the Indian subcontinent while the Kabuli type is grown in West Asia and the Mediterranean region. Chickpeas are considered a good source of carbohydrates, proteins and include high levels of dietary fiber, vitamins and minerals. As a result, they offer numerous health benefits such as stabilizing blood sugar levels, maintaining muscle strength, aiding weight management, improving digestion and minimizing the risk of several chronic diseases such as diabetes and heart attack. Owing to this, they are added in a variety of dishes, like sauces, dips, soups and spreads.
Chickpeas are an economical source of dietary proteins for vegetarian and vegan consumers and are widely consumed in the form of dal in the Indian subcontinent. They are also used as a primary ingredient in hummus, a dip made with mashed chickpeas and other materials, which is popular in numerous parts of the globe. Moreover, consumers are nowadays opting for food products with high protein content owing to rising health awareness, which is further driving the product demand. With the prevailing trend of vegetarian meat substitutes, chickpeas are also being utilized for producing textured protein. Besides this, on account of the high cost and limited availability of higher protein sources like soybean, chickpeas have emerged as a low-cost feed additive. Some of the other factors boosting the growth of the market are population growth, increasing disposable incomes, and changing dietary patterns.