|
시장보고서
상품코드
1722736
완두콩 전분 시장 보고서 : 유형, 기능, 용도, 지역별(2025-2033년)Pea Starch Market Report by Type (Organic and Non-GMO, Conventional), Function (Binding and Thickening, Gelling, Texturizing, Film Forming, and Others), Application (Food and Beverages, Feed, and Others), and Region 2025-2033 |
||||||
완두콩 전분 세계 시장 규모는 2024년에 1억 5,140만 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 이 시장이 2033년까지 2억 6,310만 달러에 달하고, 2025-2033년 6.34%의 연평균 성장률(CAGR)을 보일 것으로 예측했습니다.
완두콩 전분은 노란 완두콩에서 유래한 중성적인 맛의 새로운 전분 기반 소재입니다. 아밀로스, 피틴산, 비타민, 항산화제, 미네랄, 티아민, 사포닌, 옥살산이 풍부하게 함유되어 있습니다. 근육의 성장을 가속하고 신진대사를 촉진하는 등 영양학적 이점이 있어 소스, 수프, 국수, 면류, 파스타, 육류 제품 등의 바인더, 겔화, 증점제로 널리 사용되고 있습니다. 완두콩 전분은 또한 튀김옷을 바삭하게 코팅하거나 가공육의 바인더 역할을 할 수 있습니다. 그 결과, 전 세계 사료, 섬유, 화장품, 식품 및 음료(F&B) 산업에서 광범위하게 사용되고 있습니다.
급속한 도시화, 인구 증가, 개인 소득 수준 증가로 인해 전 세계적으로 F&B 산업이 크게 성장하고 있는 것은 시장의 밝은 전망을 창출하는 중요한 요인 중 하나입니다. 완두콩 전분은 높은 지속가능성을 제공하기 때문에 베이커리 품목, 파스타, 국수, 수프 요리에 널리 사용되고 있습니다. 또한, 제약 산업에서 정제 및 캡슐의 코팅, 필름 형성을 위해 제품이 널리 채택되고 있는 것도 시장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 또한, 글루텐에 민감하고 건강 지향적인 사람들 증가는 시장 성장에 박차를 가하고 있습니다. 완두콩 전분은 영양가가 높고 칼로리가 낮으며 유당과 글루텐을 함유하지 않는 제제로 사용되고 있습니다. 이와 함께, 대중의 바쁜 일정과 바쁜 라이프 스타일로 인해 간편하고 바로 먹을 수 있는(RTE) 식품에 대한 수요가 증가함에 따라 시장 성장에 기여하고 있습니다. 또한, 크림, 세럼, 로션과 같은 화장품과 섬유 사이징 및 코튼 야드와 같은 섬유 산업에서 널리 사용되는 것도 시장을 견인할 것으로 예측됩니다.
The global pea starch market size reached USD 151.4 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 263.1 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 6.34% during 2025-2033.
Pea starch is a new starch-based ingredient with a neutral taste, which is derived from yellow peas. It is rich in amylose, phytic acids, vitamins, antioxidants, minerals, thiamine, saponins and oxalates. As it offers nutritional benefits, such as improving muscle growth and increasing metabolism, it is widely used as a binding, gelling and thickening agent in sauces, soups, noodles, pasta and meat products. Pea starch also provides a crispy coating to frying batters and acts as a binder in processed meats. As a result, it finds extensive application in feed, textile, cosmetics, food and beverage (F&B) industries around the world.
Significant growth in the F&B industry across the globe on account of rapid urbanization, rising population and inflating income levels of individuals represents one of the key factors creating a positive outlook for the market. Pea starch is widely utilized in the preparation of bakery items, pasta, noodles and soups as it provides higher sustainability. Additionally, the widespread product adoption in the pharmaceutical industry for coating tablets and capsules and film-forming is positively influencing the market. Moreover, an increasing number of gluten-sensitive and health-conscious people are providing an impetus to the market growth. Pea starch is used as it has additional nutritional content, lower calorie content, and lactose and gluten-free formulation. In line with this, the escalating demand for convenient, ready-to-eat (RTE) food products due to the busy schedules and hectic lifestyles of the masses are favoring the market growth. Other factors, including the widespread product utilization in cosmetic products, such as creams, serums and lotions and the textile industry for textile sizing and cotton yards, are anticipated to drive the market.
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being American Key Products Inc., Axiom Foods Inc., Cosucra, Emsland Group, Herba Ingredients B.V., Ingredion Incorporated, Meelunie B.V. (Hoogwegt Groep B.V.), Puris, Roquette Freres, The Scoular Company, Vestkorn Milling AS (Koninklijke DSM N.V.) and Yantai Shuangta Food Co. Ltd.