시장보고서
상품코드
1302948

세계의 발효 성분 시장 예측(2023-2028년)

Fermented Ingredients Market - Forecasts from 2023 to 2028

발행일: | 리서치사: Knowledge Sourcing Intelligence | 페이지 정보: 영문 139 Pages | 배송안내 : 1-2일 (영업일 기준)


※ 본 상품은 영문 자료로 한글과 영문 목차에 불일치하는 내용이 있을 경우 영문을 우선합니다. 정확한 검토를 위해 영문 목차를 참고해주시기 바랍니다.

세계의 발효 성분(Fermented Ingredients) 시장은 2021년 31억 3,400만 달러 규모에 달할 전망입니다.

발효 성분은 제어된 미생물 성장과 발효 과정을 거친 식품 첨가물입니다. 발효는 효모와 박테리아와 같은 미생물이 탄수화물과 포도당을 유기산, 가스, 알코올과 같은 다양한 제품으로 바꾸는 혐기성 과정입니다. 이를 통해 발효 성분은 독특하고 매력적인 풍미, 향기, 식감 및 외관을 얻을 수 있습니다. 발효 성분은 종래부터 보존 기간이 길고, 독특한 풍미, 향기, 식감, 외관이 평가되어 왔습니다. 또한 평소라면 먹을 수 없는 것을 소비자가 먹을 수 있습니다. 예를 들어 테이블 올리브는 페놀 성분 존재로 인한 쓴맛을 없애기 위해 발효되어야 합니다. 발효 성분의 예로는 콩부차(홍차버섯), 케피아, 된장, 더워크라우트, 템페, 김치 등이 있습니다.

발효 성분을 사용한 음식은 최근 인기를 끌고 있습니다. 그러므로 식음료 산업 발효 성분 수요 증가는 분석 기간 동안 시장 성장을 가속하는 주요 요인 중 하나입니다. 음식, 섬유, 산업, 바이오연료, 제지 및 개인 관리 분야의 발효 성분 이점에 관한 소비자 지식 증가는 발효 성분 시장 확대의 원동력이 되었습니다. 게다가, 동물사료와 화장품의 상당한 증가, 청정 라벨 제품 소비자 관심 증가가 발효 원료 시장 성장을 가속할 것으로 예상됩니다.

그러나 복잡한 법률, 규제, 부작용 가능성, 원재료 가격 상승 및 변동, 지식 부족은 분석 기간 동안 발효 성분 시장 성장을 방해하고 있습니다. 또한 주요 시장 진출기업의 지속적인 제품 출시와 제품 보존성 향상을 위한 발효 성분 사용 증가는 당연히 시장 진출기업에게 새로운 기회를 제공합니다.

식품 및 화장품 산업 보존 안정성 수요가 증가함에 따라 발효 성분 수요가 증가하고 있습니다.

식음료 산업 발효 성분 수요 증가는 그 확대에 기여하는 주요 촉진 요인 중 하나입니다. 식품 및 식품 산업은 식품 보호를 위한 깨끗한 라벨 대체품을 찾기 위해 항상 혁신적이며 소르빈산, 벤조산, 프로피온산 칼슘, 아질산 나트륨 등과 같이 일반적으로 사용되는 화학 보존제 성분 기능을 유지하면서 제품을 제거할 수 있습니다. 발효 재료는 과자와 고기 수프, 소스, 드레싱에 이르기까지 다양한 요리 카테고리에서 채택됩니다. 이 첨가물은 식품을 위해 만들어졌으며 자연 식품 안전 접근법에서의 중요 아군입니다. 따라서 깨끗한 라벨로 보존이 효과가 있으며, 맛있는 식품 수요 증가가 발효 성분의 세계적인 수요를 견인하고 있습니다.

발효 성분은 심혈관 질환, 고혈압, 당뇨병, 비만, 염증 등 위험을 낮추는 등 여러 건강상 이점과 관련돼 있습니다. 또한 체중 관리, 기분과 인지 기능 개선, 뼈 건강, 운동 회복 등과 관련이 있습니다. 발효에 관여하는 미생물은 혈액 건강, 신경 세포 기능, 면역력 등 신체 중요 기능을 수행하는 생물학적 활성 펩타이드, 비타민 및 기타 화학 물질을 생성합니다. 또한, 프로바이오틱스 및 프리바이오틱스와 같은 발효 성분에 포함된 특정 유기 화합물도 건강에 도움이 되는 몇 가지 장점이 있습니다. 따라서, 만성 질환과 소화기계 질환 이환율 상승과, 건강에 관한 소비자 의식 상승이 발효 식품 성분 성장을 가속하고 있습니다.

발효 과정은 항산화 물질 함량을 높이고 피부 노화 과정을 억제하는 데 도움이 됩니다. 이 발효 방법은 국소 스킨 케어에 포함된 화학물질 생체이용률을 높이고 보다 깊은 수준의 흡수를 가능하게 하고 제품 순도를 유지합니다. 또한 발효 첨가제에는 항염증 작용이 있어 효소를 많이 포함하므로 피부 손상을 완화하고 막을 수 있습니다. 따라서 화장품, 스킨 케어 및 퍼스널케어 제품 발효 성분은 시장에 긍정적인 영향을 미칩니다.

북미는 세계의 발효 성분 시장에서 큰 점유율을 차지할 것으로 예측됩니다.

북미는 발효 성분으로 큰 시장 점유율을 차지할 것으로 예측됩니다. 이 지역은 소비자 건강 의식이 높아지고 도시화가 진행되어 가처분 소득이 높아 고성장을 이룰 것으로 보입니다. 발효 성분은 미국과 캐나다 등 신흥 시장의 높은 수요가 있습니다. 이 지역 시장은 확립된 의약품, 화장품, 산업, 식품 및 식품 산업 존재로 확대됩니다. 미국과 같은 국가의 프로바이오틱스 제품 수요 증가는 이 지역 시장 성장을 이끌고 있습니다. 또한 BASF, Archer Daniels Midlands, Cargill, Kerry Inc, Lallemand Inc.와 같은 주요 시장 기업 보급도 이 지역 발효 성분 성장에 박차를 가하고 있습니다. 발효 성분을 사용한 다양한 제품 출시도 성장에 박차를 가하고 있습니다.

시장 동향:

  • 2023년 4월, DSM은 요구르트와 같은 식물 유래 발효유 제품을 개발하는 기업을 지원하도록 설계된 종합 기능성 원료 도구 상자인 Plant Power toolbox 출시를 발표했습니다. 이 툴킷에는 즉시 사용할 수 있는 4개 새로운 배양액과 5개의 소비자 아이디어가 포함되어 있습니다. 이 새로운 개념은 이 툴킷이 다양한 식물성 기질 풍미, 질감 및 건강 품질을 미세 조정한 새로운 식물성 발효 제품을 어떻게 생산할 수 있는지 보여줍니다. DSM Plant Power Toolkit은 제조업체가 식물 유래 발효 제품 처방을 단순화하고 고품질 제품을 시장에 투입할 수 있도록 합니다.
  • 2023년 3월 식품 및 화장품 산업을 위한 100% 천연 α-이오논 향과 향기 성분을 생산하는 생명공학 기업인 Insempra는 최초 기능성 성분을 발표했습니다. 피트웰트 그린 테크놀로지스는 EU 천연 인증 채식 식품 등급 성분인 발효 기반 α-이오논을 개발했습니다.
  • 2022년 12월, 미생물 단백질 신흥 기업인 Superbrewed Foods는 샌프란시스코에 본사를 둔 Innovation Platform Mista와 제휴하여 Superbrewed 발효 성분 포트폴리오 노출을 늘리고 발전시키는 것을 목표로 하고 있습니다. Superbrewed는 Mista 파트너 네트워크와 자원을 활용하여 광범위한 식품 및 음료 파트너에게 천연 미생물총 기술 플랫폼을 제공하며 Superbrewed 초기 성분인 포스트 바이오틱 단백질 용도를 확대할 예정입니다.

목차

제1장 주요 요약

  • 시장 주요 요약
  • 시장 정의
  • 조사 범위
  • 시장 세분화
  • 통화
  • 전제조건
  • 기준년과 예측년 타임라인

제2장 조사 방법

  • 조사 데이터
  • 조사 과정

제3장 주요 요약

  • 조사 하이라이트

제4장 시장 역학

  • 시장 성장 촉진 요인
  • 시장 성장 억제 요인
  • 포터의 5세력 분석
  • 업계 밸류체인 분석

제5장 세계의 발효 성분 시장 : 유형별

  • 소개
  • 아미노산
  • 유기산
  • 폴리머
  • 비타민
  • 산업용 효소
  • 항생제

제6장 세계의 발효 성분 시장 : 형태별

  • 소개
  • 건조
  • 액체

제7장 세계의 발효 성분 시장 : 용도별

  • 소개
  • 음식
  • 동물사료
  • 의약품
  • 산업용
  • 기타

제8장 세계의 발효 성분 시장 : 지역별

  • 소개
  • 북미
    • 미국
    • 캐나다
    • 멕시코
  • 남미
    • 브라질
    • 아르헨티나
    • 기타
  • 유럽
    • 영국
    • 독일
    • 프랑스
    • 스페인
    • 기타
  • 중동 및 아프리카
    • 사우디아라비아
    • 아랍에미리트(UAE)
    • 이스라엘
    • 기타
  • 아시아태평양
    • 일본
    • 중국
    • 인도
    • 한국
    • 인도네시아
    • 태국
    • 기타

제9장 경쟁 환경과 분석

  • 주요 기업과 전략 분석
  • 신흥기업과 시장수익성
  • 합병, 인수, 합의 및 협업
  • 벤더 경쟁력 매트릭스

제10장 기업 프로필

  • Lonza Group
  • Ajinomoto Corporation Inc.
  • BASF SE
  • Dohler Group SE
  • Cargill Incorporated
  • Associated British Foods PLC
  • Lallemand Inc.
  • Evonik Industries AG
  • Kyowa Hakko Kirin Co. Ltd
  • DSM
NJH 23.08.29

The fermented ingredients market was valued at US$3.134 billion in 2021.

Fermented ingredients are food additives that have gone through the process of controlled microbial growth and fermentation. Fermentation is an anaerobic process in which microorganisms like yeast and bacteria transform carbohydrates and glucose into other products like organic acids, gases, or alcohol. This provides fermented ingredients with distinct and appealing flavors, fragrances, textures, and appearance. Fermented ingredients have traditionally been regarded for their longer shelf life and distinct flavor, fragrance, texture, and appearance. They also allow the consumer to eat items that would otherwise be inedible. For instance, table olives must be fermented to eliminate their bitter taste due to the presence of phenolic components. A few examples of fermented ingredients include kombucha, kefir, miso, sauerkraut, tempeh, kimchi, etc.

Foods and beverages with fermented ingredients are gaining popularity nowadays. Therefore growing demand for fermented ingredients from the food and beverage industry is one of the main factors driving the growth of the global market during the analysis period. Rising consumer knowledge about the advantages of fermented ingredients in the food and beverage, textile, industrial, biofuel, paper, and personal care sectors is driving the global fermented ingredients market expansion. Furthermore, a considerable increase in animal feed and cosmetics and growing consumer interest in clean-label products are projected to drive growth in the fermentation ingredient market.

However, complex laws, restrictions, possible side effects, high & volatile prices of raw materials, and a lack of knowledge obstruct the growth of the global market for fermented ingredients during the analysis period. Moreover, a continuous product launched by key market players and the growing use of fermented ingredients in increasing the product's shelf life naturally provides new opportunities for market participants during the forecast period.

Growing demand for shelf stability from the food & beverage and cosmetic industries is augmenting the demand for fermented ingredients.

The increased demand for fermented ingredients from the food and beverage industries is one of the key drivers contributing to their expansion. The food and beverage industry is constantly innovating to find clean-label alternatives for food protection, allowing the removal of commonly used chemical preservatives such as sorbic acid, benzoic acid, calcium propionate, and sodium nitrite from their products while retaining the functionality of those ingredients. Fermentation ingredients are employed in various cuisine categories, from pastries and meats to soups, sauces, and dressings. These additives are created for food and are an important ally in natural food safety approaches. Therefore, the growing demand for clean-label, shelf-stable, and delicious food products is driving global demand for fermented ingredients.

Fermented ingredients have been linked to several health advantages, including a lower risk of cardiovascular disease, high blood pressure, diabetes, obesity, and inflammation. They have also been associated with improved weight management, mood & cognitive function, bone health, and exercise recovery. The creation of bioactive peptides, vitamins, and other chemicals by microbes involved in fermentation that play important functions in the body, such as blood health, neuron function, and immunity. Moreover, certain organic compounds in fermented ingredients, such as probiotics and prebiotics, also have several health advantages. Therefore the rising incidence of chronic diseases and digestive disorders, along with increased consumer awareness regarding their health, is driving the growth of fermented food ingredients.

The fermentation process boosts the antioxidant content, which helps reduce the skin's aging process. This fermentation method boosts the bioavailability of chemicals in topical skincare, allowing them to be absorbed at a deeper level and preserving the purity of the product. Furthermore, fermented additives have anti-inflammatory effects and are high in enzymes, which can soothe and prevent skin irritation. Therefore, fermented ingredients in cosmetics, skincare, and personal care products have positively impacted the global market during the forecast period.

North America is anticipated to hold a significant share of the global fermented ingredients market during the forecast period.

North American region is anticipated to hold a significant market share in fermented ingredients. This region will witness high growth during the forecast period due to the rising health consciousness among consumers, increased urbanization, and high disposable income. Fermented ingredients are in high demand in rising markets such as USA and Canada. This region's market is expanding due to the presence of a well-established pharmaceutical, cosmetics, industrial, and food & beverage industry. Growing demand for probiotics products from countries like the United States is driving the regional market's growth. In addition, the prevalence of key market players such as BASF, Archer Daniels Midlands, Cargill, Kerry Inc, and Lallemand Inc. is also spurring the growth of fermented ingredients in this region. Various product launches using fermented ingredients are also spurring growth during the forecast period.

Market Developments:

  • In April 2023, DSM announced the release of the Plant Power toolbox, a comprehensive functional ingredients toolbox designed to assist firms in developing fermented plant-based dairy products such as yogurt. The toolkit includes four new beginning cultures and five consumer ideas that are ready to use. The new concepts demonstrate how the toolkit can create novel plant-based fermented goods with fine-tuned flavor, texture, and health qualities across various plant-based substrates. DSM's Plant Power Toolkit enables manufacturers to simplify the formulation of plant-based fermented products, allowing them to bring quality goods to market.
  • In March 2023, Insempra, a biotech company that manufactures 100% natural alpha-Ionone flavor and fragrance components for food and cosmetic industry uses, announced its first functional ingredient. Phytowelt Green Technologies created the fermentation-based alpha-Ionone, an EU-natural certified, vegan, food-grade component.
  • In December 2022, Microbial protein start-up Superbrewed Foods is joining San Francisco-based innovation platform Mista in a collaboration designed to increase exposure and develop Superbrewed's fermented ingredient portfolio. Superbrewed intends to employ Mista's partner network and resources to provide its natural microflora technology platform to a wide range of additional food and beverage partners and expand the usage of Superbrewed's initial ingredient, postbiotic protein.

Market Segmentation:

By Type

  • Amino Acids
  • Organic Acids
  • Polymers
  • Vitamins
  • Industrial Enzymes
  • Antibiotics

By Form

  • Dry
  • Liquid

By Application

  • Food and Beverages
  • Animal Feed
  • Pharmaceutical
  • Industrial Use
  • Others

By Geography

  • North America
  • United States
  • Canada
  • Mexico
  • South America
  • Brazil
  • Argentina
  • Others
  • Europe
  • United Kingdom
  • Germany
  • France
  • Spain
  • Others
  • Middle East and Africa
  • Saudi Arabia
  • UAE
  • Israel
  • Others
  • Asia Pacific
  • Japan
  • China
  • India
  • South Korea
  • Indonesia
  • Thailand
  • Others

TABLE OF CONTENTS

1. INTRODUCTION

  • 1.1. Market Overview
  • 1.2. Market Definition
  • 1.3. Scope of the Study
  • 1.4. Market Segmentation
  • 1.5. Currency
  • 1.6. Assumptions
  • 1.7. Base, and Forecast Years Timeline

2. RESEARCH METHODOLOGY

  • 2.1. Research Data
  • 2.2. Research Process

3. EXECUTIVE SUMMARY

  • 3.1. Research Highlights

4. MARKET DYNAMICS

  • 4.1. Market Drivers
  • 4.2. Market Restraints
  • 4.3. Porter's Five Force Analysis
    • 4.3.1. Bargaining Power of Suppliers
    • 4.3.2. Bargaining Power of Buyers
    • 4.3.3. Threat of New Entrants
    • 4.3.4. Threat of Substitutes
    • 4.3.5. Competitive Rivalry in the Industry
  • 4.4. Industry Value Chain Analysis

5. GLOBAL FERMENTED INGREDIENTS MARKET, BY TYPE

  • 5.1. Introduction
  • 5.2. Amino Acids
  • 5.3. Organic Acids
  • 5.4. Polymers
  • 5.5. Vitamins
  • 5.6. Industrial Enzymes
  • 5.7. Antibiotics

6. GLOBAL FERMENTED INGREDIENTS MARKET, BY FORM

  • 6.1. Introduction
  • 6.2. Dry
  • 6.3. Liquid

7. GLOBAL FERMENTED INGREDIENTS MARKET, BY APPLICATION

  • 7.1. Introduction
  • 7.2. Food and Beverages
  • 7.3. Animal Feed
  • 7.4. Pharmaceutical
  • 7.5. Industrial Use
  • 7.6. Others

8. GLOBAL FERMENTED INGREDIENTS MARKET, BY GEOGRAPHY

  • 8.1. Introduction
  • 8.2. North America
    • 8.2.1. United States
    • 8.2.2. Canada
    • 8.2.3. Mexico
  • 8.3. South America
    • 8.3.1. Brazil
    • 8.3.2. Argentina
    • 8.3.3. Others
  • 8.4. Europe
    • 8.4.1. United Kingdom
    • 8.4.2. Germany
    • 8.4.3. France
    • 8.4.4. Spain
    • 8.4.5. Others
  • 8.5. Middle East and Africa
    • 8.5.1. Saudi Arabia
    • 8.5.2. UAE
    • 8.5.3. Israel
    • 8.5.4. Others
  • 8.6. Asia Pacific
    • 8.6.1. Japan
    • 8.6.2. China
    • 8.6.3. India
    • 8.6.4. South Korea
    • 8.6.5. Indonesia
    • 8.6.6. Thailand
    • 8.6.7. Others

9. COMPETITIVE ENVIRONMENT AND ANALYSIS

  • 9.1. Major Players and Strategy Analysis
  • 9.2. Emerging Players and Market Lucrativeness
  • 9.3. Mergers, Acquisitions, Agreements, and Collaborations
  • 9.4. Vendor Competitiveness Matrix

10. COMPANY PROFILES

  • 10.1. Lonza Group
  • 10.2. Ajinomoto Corporation Inc.
  • 10.3. BASF SE
  • 10.4. Dohler Group SE
  • 10.5. Cargill Incorporated
  • 10.6. Associated British Foods PLC
  • 10.7. Lallemand Inc.
  • 10.8. Evonik Industries AG
  • 10.9. Kyowa Hakko Kirin Co. Ltd
  • 10.10. DSM
비교리스트
0 건의 상품을 선택 중
상품 비교하기
전체삭제