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세계의 사워도우 시장 : 예측(2025-2030년)Global Sourdough Market - Forecasts from 2025 to 2030 |
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사워도우 시장은 2025년에 18억 9,500만 달러로 평가되었고, CAGR 10.28%로 성장할 전망이며, 2030년에는 시장 규모 26억 7,700만 달러에 이를 것으로 예측됩니다.
사워도우 빵은 가장 오래된 빵 형태 중 하나로 고대부터 사용되어 왔습니다. 약 3000년 전에 이집트에서 개발되어 점차 고대 유럽으로 퍼져 오늘도 인기가 계속되고 있습니다. 최근 몇 년동안 사워도우 브레드 수요는 영양가의 높이와 건강상의 이점에서 급증하고 있습니다.
빵 제조에는 시간과 노력이 걸립니다. 1857년에 프랑스의 미생물학자가 미생물의 발효에 관한 연구를 발표해, 그것이 빵 만들기에 빠뜨릴 수 없는 것이 되었습니다. 그 이후로 다양한 빵 장인과 기업들이 빵 제품의 개량과 혁신에 큰 자본을 투입해 왔습니다.
사워도우의 제조는 이 수요를 충족시키기 위해 매우 중요합니다. 제조하는 동안 반죽은 유산균과 효모의 혼합물로 리브닝됩니다. 빵에는 반드시 이스트균과 젖산이 포함되어 있는 것으로 잘 알려져 있으며, 이것이 빵의 맛에 크게 영향을 미칩니다. 이러한 박테리아와 젖산의 존재는 일반 소비자들도 검출할 수 있습니다.
사워도우 빵의 큰 장점 중 하나는 효모를 사용한 빵에 비해 보존 기간이 길어져 관능적 및 영양적 특성이 향상된다는 것입니다. 사워도우에 사용되는 원료는 중요한 역할을 합니다. 예를 들어, 밀가루는 제품의 안정성과 날씨에 기여합니다. 글루칸을 많이 함유한 보리가루는 전분의 결정화를 억제하여 경도를 높이고 전분의 열화를 늦추기 위해 널리 사용되고 있습니다. 콩가루는 또한 보습성과 결정화 억제를 위해 사용되며 밀가루의 대체품으로 작용합니다.
다양한 유형의 사워도우가 시장에서 중요한 역할을 담당하고 있습니다. I 유형은 pH가 3.8-4.5로, 빵의 팽창제로서 사용됩니다. 유형 II 빵의 pH는 3.5 전후 또는 그 이하로 액상으로 입수할 수 있으며, 와플, 비스킷, 쿠키의 제조에 사용됩니다. 이 유형은 제조가 특정 균주에 적합하고 펌프로 압송 가능한 제품이되기 때문에 종종 산업용 빵이라고 합니다. 유형 III은 가장 일반적으로 사용되는 사워도우로, 품질과 광범위한 특성으로 알려져 있습니다.
사워도우 시장은 큰 수요가 있어 향후 수년간 큰 성장이 예상됩니다.
세계 음식 및 식품 산업이 확대됨에 따라 샌드위치와 햄버거의 요구가 커지고 있습니다. 샌드위치와 햄버거는 세계에서 일반적인 식품이 되고 있습니다. 사워도우 빵은 글루텐 음식을 추구하는 사람들에게 대체 옵션을 제공합니다. 2023년 10월, 라스틱 오븐은 슬라이스 사워도우 샌드위치 로브의 새로운 출시로 제품 라인 확대를 발표했습니다. 이것은 사워도우와 멀티 그레인 사워도우의 두 유형이 있습니다. 인공 착색료나 인공 향료를 일절 사용하지 않고, 소량 생산으로 차분히 구워진 이 신상품은 모두 유전자 재조합이 아닌 것이 증명되고 있어 유럽의 전통적인 제법으로 만들어지고 있습니다.
지역별로 보면, 사워도우 시장은 북미, 남미, 유럽, 중동 및 아프리카, 아시아태평양으로 구분됩니다. 아시아태평양은 중국, 일본, 인도, 한국 등 주요 경제국이 지배적입니다. 급성장하고 있는 신흥국 중 일부는 ASEAN 국가 등 이 지역의 것도 있습니다.
아시아태평양에서는 식음료 부문의 성장에 힘입어 현저한 성장이 예상됩니다. India Brand Equity Foundation(IBEF)에 따르면 인도는 세계 최대의 인구를 보유한 국가입니다. 도시화와 소비 패턴 변화로 인해 식품 소비 확대는 2025-2026년에 1조 2,000억 달러에 달할 것으로 예상됩니다.
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The sourdough market is evaluated at US$1.895 billion for the year 2025 growing at a CAGR of 10.28% reaching the market size of US$2.677 billion by the year 2030.
Sourdough bread is one of the oldest forms of bread, used since ancient times. It was developed in Egypt around 3000 years ago and gradually spread to ancient Europe, continuing to be popular today. In recent years, the demand for sourdough bread has surged due to its nutritional and health benefits.
Bread production is a time-consuming and labor-intensive process. A French microbiologist published a study in 1857 regarding microbial leavening, which has become essential for bread making. Since then, various bakers and businesses have invested significant capital in enhancing and innovating bread products.
The production of sourdough is crucial to meeting this demand. During production, the dough is leavened with a mixture of lactic acid bacteria and yeast. It is well known that bread will always contain some yeast and lactic acid, which significantly impacts the flavor of the bread. The presence of these bacteria and lactic acid is detectable by the average consumer.
One major advantage of sourdough bread is its enhanced sensory and nutritional attributes, which have led to an increased shelf life compared to yeasted loaves. The ingredients used in sourdough play a significant role; for example, the flours contribute to the stability and longevity of the product. Barley flour, with its high glucan content, is widely used to reduce starch crystallization, thereby enhancing firmness and delaying staling. Soy flour is also utilized for its moisture retention and crystallization reduction properties and can serve as a substitute for wheat flour.
Different types of sourdough have significant roles in the market. Type I has a pH range between 3.8 and 4.5 and is used as a leavening agent in bread. Type II bread has a pH range of around 3.5 or lower; it is available in liquid form and is used in making waffles, biscuits, and cookies. This type is often referred to as industrial bread because its production adapts to specific strains, resulting in a pumpable product. Type III is the most commonly used sourdough and is known for its quality and extensive properties.
The market for sourdough has substantial demand and is expected to register significant growth in the coming years.
With the expanding food and beverages industry worldwide the need for sandwiches and burgers is increasing. The sandwiches and burgers are becoming common food items worldwide. The sourdough bread items give an alternate option for people looking for a gluten diet. In October 2023, Rustik Oven announced the expansion of its line of products with the introduction of new Sliced Sourdough Sandwich Loaves. This is available in both Sourdough and Multi-Grain Sourdough varieties. It is slow-baked in small batches with no artificial colors or flavors, each of the new varieties is non-GMO project verified and made using the traditional European baking process.
By geography, the sourdough market is segmented into North America, South America, Europe, Middle East and Africa, and Asia Pacific. The major economies like China, Japan, India, and South Korea dominate the Asia-Pacific region. Some of the fastest-growing emerging economies are from this region such as ASEAN countries.
The Asia Pacific region is expected to see notable growth in the region, propelled by the food and beverages sector growth. According to the India Brand Equity Foundation (IBEF), India is the largest populated country in the world. The growing consumption of food is expected to reach US$ 1.2 trillion by 2025-26, owing to urbanization and changing consumption patterns.
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