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시장보고서
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식품 폐기물 관리 시장 : 시장 규모, 점유율, 산업 분석 보고서 - 폐기물 유형별, 프로세스별, 발생원별, 용도별, 지역별, 시장 예측(2025-2034년)Food Waste Management Market Size, Share, & Industry Analysis Report By Waste Type (Cereals, Dairy Products, Fruits & Vegetables), By Process, By Source, By Application, and By Region - Market Forecast, 2025-2034 |
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Polaris Market Research의 최근 조사에 따르면 식품 폐기물 관리 시장 규모는 2034년까지 690억 3,000만 달러에 이를 것으로 예측됩니다. 이 보고서는 현재 시장 역학을 상세하게 파악하고 미래 시장 성장에 대한 분석을 제공합니다.
식품 폐기물 관리는 효율적인 수집, 치료 및 회수 과정을 통해 폐기된 식품 재료를 사용 가능한 자원으로 바꾸는 실천입니다. 식품 폐기물을 더 이상 단순한 폐기물로 간주하지 않고, 비료, 사료, 바이오에너지를 생산하기 위한 귀중한 투입 자원으로 간주하는 순환 경제 원칙의 채용이 증가하고 있는 것이 시장 성장의 원동력이 되고 있습니다. 자원 최적화를 위한 이러한 변화는 업계 전반에서 지속가능성을 높이면서 환경에 대한 발자국을 최소화하는 보다 광범위한 세계적 움직임을 반영합니다. 기업은 폐기물에서 가치로의 솔루션을 통합하여 업무 비효율성을 줄이고 세계적인 지속가능성 목표에 부응하고 있습니다.
폐기물 처리 방법의 급속한 기술 진보가 식품 폐기물 관리 시장을 더욱 견인하고 있습니다. 선별, 재활용 및 처리 기술의 혁신은 폐기물 관리 시스템의 효율성, 확장성 및 비용 효율성을 향상시킵니다. 자동화된 센서 기반 시스템은 폐기물의 보다 나은 분별을 가능하게 하며, 퇴비화 및 혐기성 소화의 발전은 자원 회수를 극대화합니다. 이러한 기술적 개선은 폐기물의 유가화를 촉진함과 동시에 대규모의 도입이 보다 현실적으로 되어 업계의 장기적인 성장과 지속 가능하고 효율적인 생태계로의 전환을 지원합니다.
폐기물 유형별로는 과일 및 야채 부문이 2024년의 매출 점유율로 39.83%를 차지해 시장을 리드했는데, 이것은 주로 부패하기 쉽고 유통 기한이 짧기 때문입니다.
프로세스별로 보면 혐기성 소화 부문은 유기 폐기물을 관리하면서 재생 가능한 바이오가스를 생성하기 때문에 CAGR 5.6%로 가장 급성장할 것으로 예측되고 있습니다.
북미는 첨단 인프라, 강력한 규제, 지속 가능한 관행이 높은 도입에 힘입어 2024년 세계 시장 점유율 32.6%를 차지했습니다.
아시아태평양 시장은 급속한 도시화, 인구 증가, 식품 폐기물량 증가에 힘입어 2025-2034년 연평균 복합 성장률(CAGR) 5.9%로 성장할 것으로 예측됩니다.
세계 주요 시장 기업으로는 Biffa, Casella Waste Systems, Inc, Cleanaway, FCC Recycling(UK) Ltd., Hulsey, REMONDIS SE & Co.KG, Republic Services, Reworld, Rumpke Consolidated Companies, Inc, Suez, Veolia Environnement SA 및 WM Intellectual Property Holdings, L.L.C. 등이 있습니다.
The food waste management market size is expected to reach USD 69.03 billion by 2034, according to a new study by Polaris Market Research. The report "Food Waste Management Market Share, Size, Trends, Industry Analysis Report: By Waste Type (Cereals, Dairy Products, Fruits & Vegetables), By Process, By Source, By Application, and By Region; Market Forecast, 2025-2034" gives a detailed insight into current market dynamics and provides analysis on future market growth.
Food waste management is the practice of transforming discarded food materials into usable resources through efficient collection, treatment, and recovery processes. The increasing adoption of circular economy principles, where food waste is no longer viewed as mere disposal material but as a valuable input for creating fertilizers, animal feed, and bioenergy, drives the market growth. This shift toward resource optimization reflects a broader global movement to minimize environmental footprints while enhancing sustainability across industries. Businesses are reducing operational inefficiencies and also aligning with global sustainability goals by integrating waste-to-value solutions.
The rapid technological advancement in waste treatment methods further drives the food waste management market. Innovations in sorting, recycling, and processing technologies are improving the efficiency, scalability, and cost-effectiveness of waste management systems. Automated and sensor-based systems allow better segregation of waste, while advancements in composting and anaerobic digestion maximize resource recovery. These technological improvements enhance waste valorization and also make large-scale implementation more feasible, supporting the industry's long-term growth and transition toward a sustainable and efficient ecosystem.
In terms of waste type, the fruits and vegetables segment led the market with a 39.83% revenue share in 2024, primarily due to their highly perishable nature and short shelf life.
Based on process, the anaerobic digestion segment is projected to be the fastest-growing process, with a 5.6% CAGR, as it generates renewable biogas while managing organic waste.
North America held a dominant 32.6% global market share in 2024, supported by advanced infrastructure, strong regulations, and high adoption of sustainable practices.
The Asia Pacific market is expected to grow at a 5.9% CAGR from 2025 to 2034, fueled by rapid urbanization, growing populations, and rising food waste volumes.
A few global key market players include Biffa; Casella Waste Systems, Inc.; Cleanaway; FCC Recycling (UK) Ltd; Hulsey; REMONDIS SE & Co. KG; Republic Services; Reworld; Rumpke Consolidated Companies, Inc.; Suez; Veolia Environnement SA; and WM Intellectual Property Holdings, L.L.C.
Polaris Market Research has segmented the market report on the basis of waste type, process, source, application, and region:
By Waste Type Outlook (Revenue, USD Billion, 2020-2034)
Cereals
Dairy products
Fruits & Vegetables
Meat, Fish, & Seafood
Processed Food
Other Waste Types
By Process Outlook (Revenue, USD Billion, 2020-2034)
Anaerobic
Aerobic
Combustion/Incineration
Other Processes
By Source Outlook (Revenue, USD Billion, 2020-2034)
Primary Food Producers
Food Manufacturers
Food Distributors & Suppliers
Food Service Providers
Municipalities & Households
By Application Outlook (Revenue, USD Billion, 2020-2034)
Animal Feed
Fertilizers
Biofuel
Power Generation
By Regional Outlook (Revenue, USD Billion, 2020-2034)
North America
US
Canada
Europe
Germany
UK
France
Italy
Spain
Russia
Netherlands
Rest of Europe
Asia Pacific
China
India
Japan
South Korea
Indonesia
Malaysia
Vietnam
Australia
Rest of Asia Pacific
Latin America
Argentina
Brazil
Mexico
Rest of Latin America
Middle East & Africa
UAE
Saudi Arabia
Israel
South Africa
Rest of Middle East & Africa