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시장보고서
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이눌린 시장 예측(-2030년) : 제품 유형, 형태, 특성, 최종사용자, 지역별 세계 분석Inulin Market Forecasts to 2030 - Global Analysis By Product Type (Jerusalem Artichoke Inulin, Agave Inulin, Chicory Inulin and Other Product Types), Form (Liquid and Powder), Nature, End User and By Geography |
Stratistics MRC에 따르면 세계 이눌린 시장은 2023년 17억 5,000만 달러로 예측 기간 동안 CAGR 8.5%로 성장해 2030년에는 31억 달러에 달할 것으로 예상됩니다.
이눌린은 수용성 식이섬유로 바나나, 양파, 아스파라거스, 치커리 뿌리, 용설란, 마늘 등 다양한 곡물, 과일, 채소에 함유된 전분 성분입니다. 식물이 자연적으로 생성하는 이눌린은 소화기 건강을 개선하고 콜레스테롤 수치를 낮출 수 있는 고섬유질 물질입니다. 이눌린은 전분질 물질로, 치커리 뿌리를 뜨거운 물에 담가서 얻는 약으로 가장 많이 사용됩니다. 이눌린의 저혈당 지수는 혈당과 인슐린 수치를 조절하여 혈당 조절에 도움을 줄 수 있습니다.
제약 분야의 과학자들은 다양한 질병의 발생이 증가함에 따라 고객을 위한 솔루션을 만들기 위해 더 많은 가능성을 모색하고 혁신할 수 있게 되었습니다. 이눌린은 건강을 증진시키는 성질을 가지고 있기 때문에 제약 분야에서 다양한 질병을 치료하는 데 점점 더 많이 사용되고 있습니다. 다당류인 이눌린은 약물전달 시스템, 진단 도구, 건강상의 이점을 추가한 식이섬유 등 다양한 치료 용도로 사용되고 있습니다. 이눌린은 많은 건강상의 이점을 가지고 있으며 주로 면역 체계를 강화하고 다양한 소화기 질환을 치료하는 약물에 사용됩니다. 라이프스타일과 식습관의 결과로 소비자들 사이에서 소화기 질환이 증가함에 따라 의약품 분야에서 이눌린에 대한 수요가 증가하고 있습니다.
추가 식이섬유와 프리바이오틱 성분의 존재는 세계 이눌린 시장의 확대를 억제할 것으로 예상됩니다. 특히, 식이섬유는 많은 건강상의 이점을 가지고 있습니다. 또한 혈압과 콜레스테롤 수치를 낮춤으로써 식이섬유를 많이 섭취하는 사람들은 당뇨병, 뇌졸중, 관상동맥 심장병, 고혈압, 비만, 일부 위장 장애에 걸릴 확률이 훨씬 낮습니다. 그 결과 식이섬유에 대한 요구가 증가하고 있습니다.
이눌린 섬유의 섭취는 당뇨병, 비만, 콜레스테롤 감소와 관련이 있으며, 건강 보조 식품에서 식이 섬유에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 이눌린의 장점에는 장 건강 유지가 포함됩니다. 식이섬유는 운동선수에게 매우 중요합니다. 이눌린과 같은 식이섬유는 대변을 부드럽게 하고 운동 전, 운동 중, 운동 후 근육의 성능, 지구력 및 회복력을 향상시키는 데 매우 유용합니다. 따라서 건강 보조 식품 및 스포츠 영양 산업의 식이 섬유 생산자는 식이 섬유 식품의 혜택을 누리고 있습니다. 이러한 운동선수들의 에너지 보충제 섭취 증가는 예측 기간 동안 이눌린 시장의 성장을 촉진할 것으로 보입니다.
이눌린 시장은 높은 생산 비용으로 인해 큰 제약을 받을 수 있습니다. 이눌린은 일반적으로 치커리 뿌리나 예루살렘 아티초크 괴경과 같은 공급원으로부터 어려운 추출 및 정제 과정을 거쳐 얻어집니다. 이 절차에는 세척, 분쇄, 추출, 여과, 건조 등 다양한 공정이 포함됩니다. 이눌린의 생산 비용은 추출 및 정제 과정에서 특수 기계, 숙련된 인력, 에너지 집약적인 공정의 필요성에 따라 결정됩니다. 또한 시장 진입 기업의 수익성과 경쟁력은 이눌린 생산 비용 구조에 따라 영향을 받을 수 있습니다.
이눌린 시장은 COVID-19로 인해 큰 영향을 받았습니다. 전염병의 출현으로 인해 더 건강한 식습관과 영양이 풍부한 식품을 찾는 세계적인 추세가 시작되었습니다. 그 결과 모든 연령대의 고객이 건강 보조 식품과 면역 강화제에 투자하기 시작했고, 시장은 더 건강하고 영양이 풍부한 식품의 소비로 향하기 시작했습니다. 그 결과, 이눌린 시장도 엄청난 성장을 이루었습니다.
기능성 식품 및 음료 부문이 가장 큰 점유율을 차지할 것으로 추정됩니다. 음료 및 식품 산업은 이눌린에 대한 수요가 높을 것으로 예상됩니다. 포만감을 촉진하고 소화관에서 콜레스테롤 흡수를 감소시켜 소화기 건강을 개선합니다. 치즈, 요구르트, 아이스크림, 구운 식품, 과자 등은 이눌린을 사용하는 식품 중 일부에 불과합니다. 또한, 이눌린은 크림 같은 성질로 인해 샐러드 드레싱이나 마가린에서 지방을 대체할 수 있는 재료로 활용되고 있습니다. 또한 고객의 라이프스타일 변화, 가처분 소득 증가, 천연 성분에 대한 욕구 증가로 인해 시장 확대가 가속화되고 있습니다.
파우더 부문은 예측 기간 동안 유리한 성장을 보일 것으로 예상됩니다. 시장에서 가장 많이 사용되는 이눌린의 가장 큰 형태는 분말입니다. 이눌린 분말의 용도는 다양합니다. 이눌린 분말은 다양한 식음료 제품에 첨가하여 맛, 점도 및 외관을 변경하지 않고 사용할 수 있습니다. 분말 형태이기 때문에 블렌딩과 분산이 쉬워 제조사와 고객 모두 편리하게 사용할 수 있습니다. 이눌린 분말의 우수한 저장 안정성은 다양한 식음료 용도에 사용하기에 매우 중요합니다. 베이킹과 요리에 사용되는 고온을 포함한 다양한 가공 조건을 견딜 수 있으며 유통기한이 깁니다.
유럽의 안정적인 성장률의 주요 요인 중 하나는 기능성 성분의 배합에 유리한 규제 규정, 특히 음료 및 식품 응용 분야에 유리한 규제 규정이 존재하기 때문입니다. 이눌린의 건강상의 이점에 대한 인식이 높아지고 고령화로 인해 이눌린 시장은 특히 소화 및 배변을 돕는 식음료 및 건강 보조 식품 분야에서 확대될 것으로 예상됩니다.
아시아태평양은 일본, 인도와 같은 신흥 경제국의 이눌린 수요 증가로 인해 예측 기간 동안 수익성 높은 성장을 보일 것으로 예상됩니다. 아시아 소비자의 건강에 대한 인식이 높아지는 것은 소비자의 1인당 소득 증가와 함께 아시아 이눌린 시장의 성장에 큰 영향을 미칠 것으로 예상됩니다. 장 건강에 도움이 되는 제품의 이점에 대한 소비자의 인식이 높아짐에 따라 식품 조리 및 음료 처방에서 기능성 성분 사용에 대한 유리한 규제 정책과 함께 아시아태평양의 이눌린 시장 성장에 기여할 것으로 예상됩니다.
According to Stratistics MRC, the Global Inulin Market is accounted for $1.75 billion in 2023 and is expected to reach $3.10 billion by 2030 growing at a CAGR of 8.5% during the forecast period. Inulin is a soluble fiber and a starchy element found in a huge variety of cereals, fruits, and vegetables, such as bananas, onions, asparagus, chicory roots, agave, garlic, and others. Plants naturally produce inulin, a high-fiber substance with the potential to improve digestive health and lower cholesterol levels. Inulin is a starchy substance and is most commonly used for medicine obtained by soaking chicory roots in hot water. Inulin's low glycemic index can help regulate blood glucose and insulin levels, contributing to better glycemic control.
Scientists in the pharmaceutical sector have been able to innovate and search for additional possibilities to create solutions for customers as a result of the rising occurrence of various diseases. Because inulin possesses health-promoting qualities, it is increasingly used in the pharmaceutical sector to treat a wide range of illnesses. A polysaccharide, inulin has a wide range of therapeutic applications, such as a drug delivery system, a diagnostic tool, and a dietary fibre with added health advantages. It has numerous health advantages and is mostly used in medications to enhance the immune system and treat a variety of digestive issues. The rise in digestive issues among consumers as a result of lifestyle and eating habits has increased demand for inulin in the pharmaceutical sector.
The presence of additional dietary fibres and prebiotic components is anticipated to restrain the expansion of the global inulin market. In particular, dietary fibre has a number of health advantages. Additionally, by lowering blood pressure and cholesterol levels, those who consume a lot of dietary fibre have a much lower chance of getting diabetes, stroke, coronary heart disease, hypertension, obesity, and some gastrointestinal disorders. Consequently, there is a rising need for dietary fibre.
Consuming inulin fibre has been linked to reductions in diabetes, obesity, and cholesterol, which has increased demand for dietary fibres in nutraceutical products. The benefits of inulin include maintaining gut health. Dietary fibres are crucial for any athlete. Dietary fibres like inulin are highly helpful since they soften stools and improve muscle performance, endurance, and repair before, during, and after training. Therefore, dietary fibre producers in the nutraceutical and sports nutrition industries are benefiting from dietary fibre foods. This rise in the intake of energy supplements by athletes will boost the growth of the inulin market during the forecast period.
The inulin market may be severely constrained by high production costs. Through a difficult extraction and purifying procedure, inulin is generally obtained from sources like chicory roots or Jerusalem artichoke tubers. There are various processes in this procedure, such as washing, grinding, extraction, filtration, and drying. Inulin production costs are influenced by the need for specialised machinery, expert labour, and energy-intensive processes throughout the extraction and purifying process. Furthermore, the profitability and competitiveness of market participants might be impacted by the cost structure of inulin manufacturing.
The inulin market was significantly impacted by COVID-19. The pandemic's emergence started a global trend towards healthier eating practices and nutrient-dense foods. As a result, as customers of all ages started investing in health supplements and immune boosters, the market began to move towards the consumption of healthier and more nutrient-dense food. As a result, the market for inulin also experienced tremendous expansion.
The functional food & beverages segment is estimated to hold the largest share. The food and beverage industry is predicted to have a strong need for inulin. By promoting fullness and decreasing cholesterol absorption from the digestive tract, it improves digestive health. Cheese, yoghurt, ice cream, baked goods, and confections are just a few foods that use inulin. Due to its creamy nature, it serves as a fat alternative in salad dressings and margarine. Additionally, the market's expansion is aided by customers' changing lifestyles, rising disposable incomes, and increased desire for natural components.
The powder segment is anticipated to have lucrative growth during the forecast period. A large and often-used form of inulin on the market is in powder form. Application options for inulin powder are varied. It can simply be added to a variety of food and drink products without changing their flavour, consistency, or appearance. Both makers and customers will find it convenient to use because the powder form makes blending and dispersion simple. Excellent shelf stability in inulin powder is crucial for use in a variety of food and beverage applications. It can endure a variety of processing conditions, including high temperatures used in baking or cooking, and has a lengthy shelf life.
Europe commanded the largest market share during the extrapolated period. one of the main factors contributing to Europe's consistent growth rate is the existence of favourable regulatory rules for the incorporation of functional ingredients, particularly in food and beverage applications. Rising awareness about the health benefits of inulin and an aging population are expected to boost the inulin market, particularly in the food and beverage and dietary supplement applications, where the product aids digestion and bowel movement.
Asia Pacific is expected to witness profitable growth over the projection period, owing to the growing demand for inulin from emerging economies such as Japan, India, and others. Rising health consciousness among Asian consumers, coupled with increasing per capita income of consumers is projected to have a significant impact on the growth of inulin market of Asia. Rising consumer awareness regarding the product's benefits in aiding gut health, coupled with favourable regulatory policies regarding the use of functional ingredients in food preparation and beverage formulation is expected to contribute to the growth of inulin market in Asia Pacific.
Some of the key players in the Inulin Market include: Sudzucker AG, Adept Impex Private Limited, Cargill Inc., The Ingredient House, Cosucra Groupe Warcoing SA, Nova Green Inc., Sensus NV, Green Labs LLC, Beneo, Ciranda Inc., Tierra Group, Fenchem, Fuji Nihon Seito Corporation, Shandong Baolingbao Biotechnology Co. Ltd, Jarrow Formulas and Wuxi Cima Science Co. Ltd.
In March 2022, Sensus, a Dutch co-op member, announced its plans to expand the production of chicory root fiber (inulin) to meet the growing demand for natural prebiotics in plant-based foods and supplements.
In December 2021, Beneo, a functional ingredient manufacturer, invested EUR 30 million in expanding its capacity for producing prebiotic chicory fiber roots in Chile and Belgium. The expansion would increase the production of chicory root fiber inulin by over 40% to meet customer demand and promote the growth of the inulin market.