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시장보고서
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새우 시장 규모 : 유형별, 형태별, 최종 용도별, 유통 채널별, 예측(2023-2032년)Shrimp Market Size By-Type (Pink, Brown, White), By Form (Frozen, Canned, Peeled), By End-use (Residential, Commercial) By Distribution Channel (Supermarkets & Hypermarkets, Convenience Stores, Online Retail, Specialty Stores) & Forecast, 2023-2032 |
세계 새우 시장은 새우 생산과 생계를 촉진하기 위한 정부의 이니셔티브이 증가함에 따라 2023년부터 2032년까지 6.7% 이상의 CAGR을 나타낼 것으로 보입니다.
이러한 노력에는 보조금, 기술 지원, 인프라 구축, 적극적인 지원 프로그램 활동 등 다양한 지원 메커니즘이 포함됩니다.
예를 들어, 2023년 11월 인도 안드라프라데시주의 다울스와람에서 마르가니 바라트 하원의원과 동부 고다바리 지역 수집가 K. 마다빌라타는 고다바리 강에 29.83만 마리의 물고기 새끼와 5백만 마리의 새우을 방류하는 행사를 감독했습니다. 이 행사에는 다양한 어종을 대표하는 9.83만 마리의 치어를 방류하는 한편, 뱃사람 협회와 어민 협동조합의 지원을 받아 추가로 5만 마리의 새우 종자도 방류했습니다. 이 이니셔티브는 이 지역의 수산 자원을 강화하여 어업에 의존하는 지역 사회의 생계를 강화하는 것을 목표로 했습니다.
지속가능한 양식업 실천에 초점을 맞춘 세계 각국 정부는 새우 양식을 촉진하고 경제 성장과 식량 안보 문제를 해결하기 위해 새우 양식을 촉진하는 것을 목표로 하고 있습니다. 이러한 적극적인 노력은 새우 생산량을 향상시킬 뿐만 아니라 지역사회를 활성화하고, 고용 기회를 창출하며, 새우 시장의 번영을 통해 사회경제적 환경을 개선합니다.
브라운 부문은 2023년부터 2032년까지 크게 성장할 것입니다. 독특한 맛과 다양한 요리 용도로 알려진 갈색 새우는 소비자와 수산업계 모두에서 인기를 끌고 있습니다. 향긋하고 은은하게 달콤한 맛과 단단한 식감은 해산물 애호가들과 요리사들의 관심을 끌고 있습니다. 독특한 풍미와 다양한 요리에 대한 적응력은 새우 시장에서 갈색 새우에 대한 수요 증가에 큰 기여를 하고 있습니다.
상업용 새우 시장 규모는 2023년부터 2032년까지 두드러진 CAGR을 나타낼 것으로 보입니다. 레스토랑, 수산물 소매업, 식품 가산업 등 다양한 용도로 새우의 인기는 여전히 높습니다. 다양한 요리에 적응하고 다양한 제품의 중요한 원료가 되기 때문에 상업용 새우 시장 수요는 안정적입니다. 세계 미식가의 주식으로서 새우의 상업적 가치는 계속 증가하고 있으며, 이는 요리 세계에서 새우의 중요성과 지속적인 존재감을 반영합니다.
MEA의 새우 산업은 2023년부터 2032년까지 두드러진 CAGR을 보일 것으로 보입니다. 인구가 급증하고 해산물, 특히 새우에 대한 선호도가 높아짐에 따라 MEA 국가들은 탄탄한 시장을 형성하고 있습니다. 가처분 소득 증가와 식문화의 급격한 성장이 이 지역 수요 증가에 기여하고 있습니다. 현지 요리에서 새우의 활용도와 요리 진미로서의 지위는 그 인기에 박차를 가하며 MEA 지역 시장 확대에 힘을 실어주고 있습니다.
또한, 현지 기업들의 생산 개선 노력도 시장을 뒷받침하고 있습니다. 예를 들어, 2023년 11월, 사막의 외딴 지역에 위치한 새우와 바라만디 생산을 전문으로 하는 사우디아라비아의 나쿠아(Naqua)는 추가 자금 조달을 적극적으로 모색하고 있다고 발표했습니다. 그들의 목표는 사업을 크게 확장하여 2030년까지 연간 수산물 생산량을 25만 톤으로 늘려 현재 생산 능력의 두 배 이상으로 늘리는 것입니다.
Global Shrimp Market will witness over 6.7% CAGR between 2023 and 2032 owing to heightened government initiatives fostering shrimp production and livelihoods. These efforts encompass various support mechanisms such as subsidies, technical assistance, infrastructure development, and active support program activities.
For instance, in November 2023, At Dowleswaram in Andhra Pradesh, India, MP Margani Bharat and East Godavari District Collector K. Madhavilatha oversaw the release of 29.83 lakh fish fingerlings and five lakh shrimp seeds into the Godavari River. The event involved the release of 9.83 lakh fingerlings representing diverse fish species, while the additional five lakh shrimp seeds, supported by boatmen associations and fisherfolk cooperative societies, were also released. This initiative aimed to bolster the livelihoods of fishing-dependent communities by enhancing aquatic resources in the region.
With a focus on sustainable aquaculture practices, governments worldwide aim to boost shrimp farming, addressing economic growth and food security concerns. This proactive approach not only elevates shrimp production but also uplifts communities, creating employment opportunities and enhancing the socio-economic landscape through a thriving shrimp market outlook.
The overall Shrimp Market is classified based on type, end-user, and region.
Brown segment will undergo significant development from 2023 to 2032. Renowned for their distinct flavor and versatile culinary applications, brown shrimp types are gaining traction among consumers and in the seafood industry. Their savory, slightly sweet taste and firm texture have captured the attention of seafood enthusiasts and chefs alike. Their unique taste profile and adaptability in various dishes have propelled their popularity, contributing significantly to the increasing demand within the shrimp market for brown shrimp type.
The shrimp market size from the commercial segment will register a noteworthy CAGR from 2023 to 2032. With versatile applications in restaurants, seafood retail, and food processing industries, shrimp's popularity remains high. Its adaptability in diverse cuisines and as a key ingredient in various products fuels the consistent commercial shrimp market demand. As a staple in global gastronomy, shrimp's commercial value continues to grow, reflecting its significance and continued prominence in the culinary world.
MEA shrimp industry will showcase a commendable CAGR from 2023 to 2032. With a burgeoning population and a growing preference for seafood, particularly shrimp, MEA countries are fostering a robust market. Increased disposable income and a burgeoning culinary culture contribute to the region's amplified demand. Shrimp's versatility in local dishes and its status as a culinary delicacy fuel its popularity, driving the expanding market within the MEA region.
Additionally, growing efforts from local companies to improve production support the market. For instance, in November 2023, even situated in a remote desert setting, Naqua, a Saudi Arabian company specializing in shrimp and barramundi production, announced that it is actively seeking additional funding. Their goal is to expand operations significantly, aiming to increase their annual seafood output to 250,000 tonnes by 2030, more than doubling their current production capacity.